Læserbrev

Politiet sætter høje krav til betjente

En forlænget uddannelse skal give tid til, at de studerende fortsat har de nødvendige færdigheder, og en stopprøve sikrer, at de også er i den nødvendige form, før de kommer ud i praktisk tjeneste på politistationerne
Debat
3. juli 2018

Information beskæftiger sig mandag den 25. juni med de ændrede optagelseskrav til politiuddannelsen. Det er en vigtig diskussion, hvordan vi sikrer, at fremtidens politifolk er bedst muligt rustet til de opgaver, de skal løse.

Det er i den forbindelse vigtigt at slå fast, at Danmark stadig har skrappe optagelseskrav til politiuddannelsen, også i forhold til de andre lande i Norden.

For at få et bredere rekrutteringsgrundlag har vi besluttet at ændre optagelsesprøven på enkelte punkter. Det er et led i den løbende tilpasning af uddannelsen, som vi hele tiden foretager, for at sikre os, at den er tidssvarende.

En forlænget uddannelse skal give tid til, at de studerende fortsat har de nødvendige færdigheder, og en stopprøve sikrer, at de også er i den nødvendige form, før de kommer ud i praktisk tjeneste på politistationerne. Og der er ikke lempet på kravene i stopprøven.

Politiet har i disse år fået mulighed for at optage flere ansøgere og dermed udvide den samlede politistyrke. Det betyder ikke, at vi går på kompromis med kvaliteten. Men vi tilpasser vores optagelseskrav og vores uddannelse til de opgaver, vi skal løse.

Ina Eliasen, HR-direktør i Rigspolitiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens Winther

Man kan så håbe på, at den forlængede uddannelse bl.a. fører til, at politifolkene bibringes et kendskab til fx Grundloven og lærer at tale sandt, hvis de måtte have i en retssal, således de mest åbenlyse politiskandaler kan undgås i fremtiden.

Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
niels astrup

DJØF BULLSHIT BINGO!!!!