Kommentar

De mange turister kan gøre os til statister i en kulisseby

Siden 2008 har storbyturismen taget fart i Danmark. Det er først og fremmest positivt, men det kræver, at politikerne sørger for, at turisterne ikke bliver en plage
20. juli 2018

»Excuse me, but where can I find Kierkegaards grave?«

Min veninde og jeg kigger på den asiatisk udseende kvinde og derefter på hinanden. Kvinden gentager »Kier-ke-guuuaaard« højt og langsomt i et forsøg på at udrydde muligheden for, at disse danskere med tomme blikke ganske enkelt ikke fatter, hvem hun fabler om.

Selvom udtalen er lidt funky, er det ikke der, barrieren ligger. Ingen af os aner, hvor på Assistens Kirkegård Danmarks største tænker, Søren Kierkegaard, er begravet. Jeg er ikke engang sikker på, at jeg vidste, han lå der, før hun stod og spurgte efter ham.

Til gengæld ved jeg, hvor man kan få de bedste is i nærheden, og hvor på Assistensen, man kan finde de dejligste lysninger.

Der er intet som turister til at minde en om den historie, som byens seværdigheder fortæller. Og til at gøre en opmærksom på, hvad der er særligt ved os københavnere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Gry Inger Reiter, du har fuldstændig ret.
Desværre har jeg negative forestillinger om hvordan København i fremtiden bliver indrettet.
Der virker, som om borgerrepræsentationen, med Socialdemokratiet i spidsen, vil gøre hvadsomhelst for at fremme turismen, inklusive Formel 1 Race i de københavnske gader - demontering af det grønne by-image, all inclusive.

Indre by er virkelig støjplaget. Er det en strategi for at få de oprindelige beboere til at fraflytte, så priserne bliver endnu højere?

De nye bygninger i attraktive havne-kvarterer er designet til velhavere, ganske som i London.
Her er ikke engang bopælspligt.

København må simpelthen få sig en helt anden boligpolitik og turisme-strategi, hvis hovedstadens indre ikke skal udvikle sig til et venetiansk mareridt.

Søren Christensen og Poul Genefke-Thye anbefalede denne kommentar
Poul Genefke-Thye

@ Eva Schwanenflügel
Byggeri i havnekvarterer er desværre ikke kun et københavnsk problem.

Poul Genefke-Thye

"For eksempel at vi er utroligt drevne på en cykel, og at vi har utroligt lidt tålmod tilovers for mennesker, der ikke er det (det burde seriøst være forbudt for turister at leje cykler uden først at tage minimum en halv dags kursus, men lad nu det ligge)."

Utroligt drevne? Ja, til at cykle i gågader, på fortorve, i fodgængerovergange, imod ensretninger, i den forkerte side, undlade tegngivning, køre over for rødt, ikke se sig tilbage, køre uden lys om aftenen og ikke respektere buspassagerer der skal af eller på.
De fleste har investeret i en fancy cykelhjelm, men er åbenbart for nærige til at købe et eksemplar af færdselsloven - der i øvrigt kan lånes helt gratis på biblioteket!
For slet ikke at tale om alle de wannabees, der kører i tætte klynger til gene for både bilister og andre cyklister.
Næh, der er da ikke grund til at lade det ligge.