Kommentar

VM i værtshusvrøvl

VM er en undtagelsestilstand i danske medier. Ingen forsøger at forholde sig neutralt, nationalchauvinismen får frit løb, og selv kritikken af Putins Rusland er forstummet. Men som et udtjent DR-slogan lyder: Det samler danskerne
Den danske angriber Nicolai Jørgensen brændte det sidste og afgørende straffespark mod Kroatien. Dermed røg Danmarks chance for at komme i kvartfinalen. Jørgensen blev efterfølgende svinet til på sociale medier og fodboldsites. »Død over Jørgensen,« lød en kommentar på bold.dk. 

Den danske angriber Nicolai Jørgensen brændte det sidste og afgørende straffespark mod Kroatien. Dermed røg Danmarks chance for at komme i kvartfinalen. Jørgensen blev efterfølgende svinet til på sociale medier og fodboldsites. »Død over Jørgensen,« lød en kommentar på bold.dk. 

Andrew Surma

4. juli 2018

Jeg er stadig lidt ør i hovedet efter et par uger, hvor medierne har været intenst fokuserede på VM i fodbold. I modsætning til tidens store, komplicerede spørgsmål, hvor de fleste medier desperat forsøger at holde tungen lige i munden, er der her ikke mange forsøg på at holde sig neutrale. Endelig en lang, stor, løbende nyhedshistorie, hvor vi kan være næsten propagandistisk partiske uden at løbe ind i problemer. Det er ’os’ imod ’dem’, der kommer fra Peru, Frankrig, Australien og Kroatien.

Hvis man dykker ned i de sociale medier som eksempelvis Facebook, bliver det endnu mere voldsomt. Her eksploderer både nationalchauvinismen og de bramfri, såkaldte analyser. Det minder mig indimellem om råbende meningsudvekslinger en meget sen nattetime på et værtshus.

Men i modsætning til værtshusvrøvlet er ytringerne ikke glemt næste morgen. Man kan heldigvis slette sit eget vrøvl (skulle det en sjælden gang forekomme), men aldrig helt. Hvis det er slemt nok, er det på sekunder delt, kopieret og viderebragt langt uden for rækkevidde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
  • Benno Hansen
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen og Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Af og til er det skønt at føle sig totalt udenfor - hægtet af!

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar

Man må ikke rose Rusland, men det er et imponerende flot vm russerne har brygget sammen.
Hvem ved, måske om 8 til 12 år så kan Danmark igen spille sig i en ottendedels finale-:)