Klumme

Kunne Apple ikke give en hånd med, så børnenes skærmforbrug ikke går over gevind?

Få er uenige i, at tobaksindustrien har et ansvar for, at børn begynder at ryge. Gad vide, hvornår vi begynder at havde det sådan med Apple og Google
Den amerikanske psykolog Jean Twenge foreslår blandt andet, at Apples produkter kommer fra fabrikken med særlige børneindstillinger, der begrænser hvornår, hvor længe og hvordan de kan bruges af barnet.

Den amerikanske psykolog Jean Twenge foreslår blandt andet, at Apples produkter kommer fra fabrikken med særlige børneindstillinger, der begrænser hvornår, hvor længe og hvordan de kan bruges af barnet.

Nikolai Linares

31. august 2018

»Du laver Lego!«

Der var håb i min stemme, da min søn viste mig en tegning, han havde lavet i skolen. De havde fået stillet opgaven at tegne noget, de var gode til. En række små firkanter i en kasse måtte da være det kreative og motorisk stimulerende fredslegetøj fra Billund!

»Nej, mor. Jeg spiller iPad,« sagde han. Lidt nedslået. For igen havde jeg, i min maskinstormende fremtidsangst, ikke anerkendt ham for det, han faktisk er enormt god til. Folkeskolens fine ambitioner om at tage udgangspunkt i barnet, not so much

Det strider mod min selvforståelse. For jeg var fuldstændig overbevist om, at jeg ville blive fantastisk til at se mit barn for det, han er, og overøse ham med lovprisninger for det.

Jeg havde måske bare forestillet mig, at han ville spille trommer eller lave fjollerim. At det blev computerspil kæmper jeg dagligt med at tackle: For hvordan sætter jeg grænser (og styrer min angst), samtidig med at jeg styrker hans selvværd?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • bente-ingrid bruun
  • Torben K L Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Eva Schwanenflügel
bente-ingrid bruun, Torben K L Jensen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lasse Glavind

Ja, den er svær, Information, når man sådan efter manges års redaktionel latterliggørelse af teknologikritikerne (de var jo også imod både tegneserie og fjernsyn, og hvorfor skulle kritikken af 'det digitale paradigme' være mindre unuanceret og latterlig?) når man så selv sidder der i privaten med alle sine aspirationer og pludselig opdager, at mennesket også altid er et socialt dyr og ikke bare en god dannet opdragelse og fri vilje.

Frederik Rytzel

Jeg har valgt at se ipad, playstation, PC, TV mv., som gaver - evt udfordringer - til de kompetente forældre.
Sjældent før har vi haft så oplagte områder til at lære ungerne lidt om grænser, moderation og, om nødvendigt, autoritet.
Jeg tror på at barnet der (vej)ledes og dannes kompetent, hurtigt vil lære at elske de analoge oplevelser, og ikke bare som nødvendigt adspredende - men glædeligt berigende..
Det kræver selvfølgelig at man forstår, og med tiden mestrer, den nogle gange krævende rolle.

Måske vi skulle indføre en slags certificeringsordning ? ;)

Jan Skovgaard Jensen

Kunne Coca Cola Unilever og McDonald ikke gøre noget ved fedmesituationen herhjemme. De flinke mennesker!

Trond Meiring, Johnny Winther Ronnenberg, Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Firmaer har i årtier designet deres varer så vi vil bruge dem så meget som muligt. Intet nyt her. Det der er nyt er at vi beder dem om hjælp til at opdrage vores børn.

Johnny Winther Ronnenberg

Det er vel for katten forældrenes opgave at afgrænse overdreven brug af det ene eller det andet, man blev betragtet som en dårlig forælder hvis man ikke afgrænsede sine børn da jeg var ung. Det man bør diskutere er vel hvornår er noget for meget og hvorfor?

Jeg tror ikke at det er positivt med et hav af grænser og normer, så mine børn er blevet ganske almindelige selvstændige og velfungerende mennesker. Så vi havde kun ganske få absolutte regler, for socialisering var i vores optik mest relevant.