Læserbrev

De danske skovbrandsbekæmpere fortjener en medalje

De danske frivillige har med deres tilstedeværelse i Sverige bidraget til et nuanceret syn på dansk udstationering
Debat
24. august 2018

Tillad mig – sammen med rigtig mange andre danskere – at rette en tak til de over 200 beredskabspersoner, der nu er hjemvendt efter frivillig brandbekæmpelse i de svenske skove.

Mens vi andre tog på sommerferie, meldte danske brand- og beredskabsspecialister – kvinder og mænd – sig til at deltage i bekæmpelsen af de voldsomme skovbrande i Sverige. Garvede eksperter og unge værnepligtige fra Beredskabskorpset meldte sig i kampen mod de brandhærgede svenske skove.

Sammen med andre nationers brandkorps har den danske indsats været udslagsgivende i kampen imod flammerne. De danske frivillige har med deres tilstedeværelse bidraget til et nuanceret syn på dansk udstationering.

Her var ikke tale om bomber, kugler og død, men om kampen imod de altfortærende flammer, der – uden en heroisk indsats fra blandt andet dansk side – kunne have udviklet sig til en omfattende katastrofe for mennesker, dyr og ejendom.

Nu er regnen faldet – også over det svenske landskab. Vores danske helte er vendt tilbage til familier, arbejdspladser og kaserner. De har alle fået faglige og personlige erfaringer med hjem i bagagen. Erfaringer som er til stor nytte for de danske beredskabsstrategier i fremtiden.

Nu er det op til vores politikere at træde i karakter. Den danske befolkning forventer, at regering og kongehus udviser påskyndelse. Det vil være klædeligt, hvis alle de hjemvendte frivillige belønnes med samme opmærksomhed, som hjemvendte soldater opnår. Mon ikke der eksisterer en passende medalje til påskønnelse af deres store indsats?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Børge Neiiendam

Læserbrevet er et passende opråb til Danske Myndigheder, samt måske Kongehuset. Beløn meget gerne på passende vis og med en respekteret medalje, de aktører der medvirkede ved brandbekæmpelsen i Sverige.

Den erfaring som brandbekæmpelsen i Sverige har medført, både fagligt, personligt og interaktivt ift. et andet land, er meget betydelig og kan danne grobund for andre aktioner, både her og hisset.