Læserbrev

DF's klimaordfører er ude i det skinbarlige vrøvl

Dansk Folkepartis klimaordfører, Mikkel Dencker, vrøvler, når udtaler han sig om klimaforandringer. Klimaforandringerne er usammenlignelige med tidligere ændringer, fordi de er menneskeskabte, og derfor må vi gøre noget for at stoppe dem
17. august 2018

I et interview om klimaforandringerne til Information den 11. august kommer Dansk Folkepartis klimaordfører, Mikkel Dencker, med et par udtalelser, som på den ene side er rigtige, men i sammenhængen er det skinbarlige vrøvl:

»Der har været CO2-udledning i århundreder, men jeg tror ikke på, at det er nødvendigt, at man fuldstændig giver op på CO2-udledning med så kort varsel.«

Ja, det er rigtigt, at der altid har været CO2-udledning, så længe der har været liv på jorden. Men Dencker ser bort fra det vigtige faktum, at udledningen er steget voldsomt de sidste hundrede år.

Ved forrige århundredeskifte var der omkring 1,5 milliarder mennesker på jorden, de fleste med et forholdsvist lavt forbrug. I dag er der omkring fem gange så mange mennesker med et kraftigt forhøjet forbrug og dermed øget CO2-udslip.

I 1900 var der cirka 300 parts per million (ppm) CO2 i atmosfæren. I dag er der over 400 ppm.

Dencker udtaler også:

»Men vi har sat varmerekorder for mange årtier siden, hvor det altså var varmere end nu.«

Ja, det er rigtigt, at den varmeste temperatur i Danmark blev målt i 1975, men det er den globale gennemsnitstemperatur, det drejer sig om, og den har flere gange slået nye rekorder de seneste ti år.

Dencker slutter af med at sige:

»Det kan være ligegyldigt, om det kommer af den ene eller den anden årsag. Øgede regnmængder og varmere vejr, det må vi bare indrette os efter.«

Hvis det udelukkende kommer udefra, ja, så må vi indrette os efter det – men hvis det er menneskeskabt eller blot til dels menneskeskabt, så kan man gøre noget ved det. Eller er Dencker fatalist i en sådan grad, at han ikke gider forsøge at rette op på miseren?

»Når man hører, at der er folk med videnskabelig baggrund, der siger, at det er menneskeskabt, og så er der nogle, der siger, at det ikke er det, jamen, hvis man så vælger at holde på en af de to heste, så er det et spørgsmål om tro,« siger Dansk Folkepartis klimaordfører, Mikkel Dencker.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Ejvind Larsen
Hans Larsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

@ Jens, med lidt (meget) god vilje, så rider klimadebatten på en kæmpe surfbølge, der fryder alle med et brædt, brædder alle mulige eksperter rider på.

Uanset det alvorlige emne, er det så ikke opportunt ?

Hvis man udvider sin tidshorisont, så vil den orienterede læser erkende at Jordklodens klimaproblemer har været der i årtusinder - og kun en brøkdel af tiden under human påvirkning. Hvorfor skulle denne klimakurve være ophørt bare fordi vi lever i 2018 og har en masse eksperter der har en mening om klodens nuværende tilstand ?

Kan sagtens være at mennesker får temperaturen til at stige nogle grader og hva' så i den større klimahistoriske sammenhæng ?

Orientér dig fortsat og tilpas dig mulighederne. Flyt 10-20 meter højere op i landskabet, hvis du bor ved havet. Dyrk de ting der kan dyrkes og bliv enige med verdens øvrige nationer om at fordele afkastet.

Frem for alt: LEV !