Læserbrev

Egon Clausen: DF’s kulturpolitik er hjemstavnsnepotisme

Dansk Folkepartis kulturpolitik er udtryk for en særlig form for nepotisme, som godt nok ikke er baseret på biologiske slægtsforhold, men som støtter ens åndelige fætre og kusiner. Derfor skal Filmskolen flyttes til Odense og Det Danske Filmakademi til Svendborg, og der er mere i vente
Debat
28. august 2018

I Informations leder den 21. august kaldes Dansk Folkepartis seneste udspil for »uforståelige og unødvendige kulturkorstog«, men så svært er det nu ikke.

Dansk Folkepartis kulturpolitik er udtryk for en særlig form for nepotisme, som godt nok ikke er baseret på biologiske slægtsforhold, men som støtter ens åndelige fætre og kusiner.

Ikke mindst dem på Fyn, hvor kulturordføreren, Alex Ahrendtsen, er valgt. Derfor skal Filmskolen flyttes til Odense og Det Danske Filmakademi til Svendborg, og der er mere i vente. Fynboerne skal nemlig også tilgodeses med en ekstra sæk penge til fynsk kunst.

I foråret fremsatte Dansk Folkeparti således et lovforslag om at nedlægge Statens Kunstfond og erstatte den med seks regionale fonde – en fond i hver af de danske regioner. Dem er der godt nok kun fem af, men ifølge lovforslaget skal Region Syd deles i to, så Fyn får sin egen kunstfond. Det bliver fynsk forår for fynsk kunst.

Lokalerne har de. Man kan sagtens forstille sig, at den fynske kunstfond får hovedkontor i et af de stråtækte bindingsværkshuse i Den Fynske Landsby.

Egon Clausen er medlem af repræsentantskabet for Statens Kunstfond

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Det undret mig at de endnu ikke har forslået at flytte folketinget til Sønderjylland.
Det er huslejen jo langt billigere pr. kvadratmeter.

Dorte Sørensen, Malan Helge, Verner Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frederik Rytzel

I min sørgelige erfaring er det eneste der kommer ud af folketinget: Lort, lort og atter lort.
Og hvis der er én ting de allerede har mere end rigeligt af i Jylland så er det lort, lort og atter lort.

Jeg tror at et kulturmøde mellem det lidt indavlede hovedstadsbaserede filmmiljø og provinsen kan blive utrolig berigende for begge parter, hvis alle er villige til at tage ja-hatten på og se muligheder i stedet for begrænsninger. Sikke nogle herlige film, der kunne komme ud af det.

Dorte Sørensen

Dejligt at høre fra Egon Clausen - der tidligere havde mange gode udsendelser på P1.