Folk

FOLK

Esben Lunde Larsen har fået nyt job for en grøn, amerikansk tænketank. FOLK minder den tidligere ministers mest kontroversielle sager.

Esben Lunde Larsen har fået nyt job for en grøn, amerikansk tænketank. FOLK minder den tidligere ministers mest kontroversielle sager.

Nicolai Lorenzen

20. august 2018

Esben Lunde Larsen

I Ringkøbing-Skern-kredsen skal Venstre vælge ny folketingskandidat i stedet for tidligere minister Esben Lunde Larsen (V), der har fået job i en grøn tænketank i USA. I den anledning minder vil lige om nogle af Lunde Larsens mest kontroversielle sager.

Esben Lunde Larsen II

I 2015 blev han anklaget for at have lagt pres på Trafikstyrelsen i en sag om opførelse af vindmøller, hvor han selv og familien havde økonomiske interesser samt anklaget for at have plagieret sin ph.d.-afhandling på Københavns Universitet. I begge tilfælde blev han frikendt.

Esben Lunde Larsen III

I 2017 fik Lunde Larsen frataget fiskeriområdet, bl.a. fordi han undlod at informere Folketinget om forslag til, hvordan man kan bryde kvotekongernes monopol. Hertil blev han anklaget for at tilbageholde information om konsekvenserne af landbrugspakken.

Esben Lunde Larsen IV

I 2018 kom det frem, at den tidligere miljøminister i 2017 undlod at udlevere en anbefaling fra Miljøstyrelsen om sprøjteforbud ved vandboringer til Folketingets partier under forhandlingerne om ny pesticidstrategi. Der er noget at leve op til.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jacob Stein

"Esben Lunde Larsen (V), der har fået job i en grøn tænketank i USA"
citat fra artiklen

Det er simpelt hen så langt ude, at man tror, at det er en af stand-up komikerne, der har fundet på det.