Folk

FOLK

Bog-aktuelle Carsten Jensen har sat gang i Twitter-debatten i Sverige, efter han i en kronik i Dagens Nyheter advarede de svenske midterpartier mod at følge dansk eksempel og samarbejde med Sverigedemokraterne.

Bog-aktuelle Carsten Jensen har sat gang i Twitter-debatten i Sverige, efter han i en kronik i Dagens Nyheter advarede de svenske midterpartier mod at følge dansk eksempel og samarbejde med Sverigedemokraterne.

Ritzau Scanpix

Debat
28. august 2018

Carsten Jensen

Kældermenneskenes fjende nummer ét har et bud på, hvordan Sverige skal håndtere højrepopulismens fremmarch: Gør ikke som i Danmark.

»Sverigedemokraterne kommer aldrig til magten, med mindre midterpartierne kapitulerer,« skriver han i Dagens Nyheter.

Mikael Damberg

Det er et budskab, den socialdemokratiske erhvervs- og innovationsminister kan bruge til noget. »Kom nu,« skriver han i et tweet til lederne for Centerpartiet og Liberalerne, hvor han linker til Jensens tekst. »Luk døren« for Sverigedemokraterne.

Annie Löof

Centerpartiets unge, karismatiske leder svarer fluks igen. »Vi har heller ikke tænkt os at gå i regering, hvis det kræver aktiv støtte fra SD,« skriver hun. »Vi står fast«. Hvordan landet så skal få en levedygtig regering, står hen i det uvisse.

Heidi Avellan

I Skåne har man talt endeløst om »det danske eksempel«, skriver Sydsvenskans politiske chefredaktør på Twitter. »Det afgørende er ikke, hvordan de formelle samarbejder med SD ser ud, men om partiets politik får lov at gennemsyre debatten,« påpeger hun.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her