Folk

FOLK

29. august 2018

Michael Jackson

Popkongen og månevandreren Michael Jackson ville i dag være fyldt 60 år. Han blev født i industribyen Gary, Indiana – Midtvestens kerneland – hvor de Nobelprisvindende økonomer Paul Samuelson og Joseph Stiglitz også kom til verden.

The Eagles

Apropos økonomi er det en uges tid siden, at Jacksons skelsættende mesterværk Thriller blev fejet af tronen som alle tiders bedst sælgende album i Amerika. Den titel pryder nu i stedet bonderøvsbandet The Eagles’ Greatest Hits-opsamling.

Cliff Richard

Jackson blev født samme dag som rockpioneren Cliff Richard udgav sin debutsingle, »Move It«, der ofte tager æren for at være den første britiske rock’n’roll-sang. Det er uvist, hvad forbindelsen er til Jacksons Thriller-single »Beat It«.

The Quarrymen

Samme dag sluttede George Harrison sig til Liverpool-orkestret The Quarrymen. De skiftede senere navn og opnåede nogen succes. En af frontfigurerne rygtes at have udtalt, at der før Cliff Richard ikke fandtes britisk musik af værdi.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Nikola Nedeljkovic Gøttsche

The Quarrymen - det siger mig et eller andet.

Det var vist det Liverpoolband, der under navnet "Johnny and The Moondogs" deltog i Caroll Lewis' TV talent show "Star Search".
De tabte dog til en vis Nicky Cuff, der spillede på en hjemmelavet gulvbas - en såkaldt "tea chest bass" - mens han stod på den.