Folk

FOLK

30. august 2018

Carl Nielsen

I dag begynder DR SymfoniOrkestrets koncertsæson. Den italienske chefdirigent Fabio Luisi har sat sig for at slibe en dansk nationaljuvel hentet fra selveste kulturkanonen: Carl Nielsens fjerde symfoni fra 1916, Det Uudslukkelige.

Robert Simpson

Den blev komponeret under Første Verdenskrig. Og det kan høres. Ifølge den engelske komponist Robert Simpson er det Nielsens mest dramatiske værk – der udspiller sig ligefrem en »kamp« mellem paukerne (slagtøj af kobber og kalveskind).

Andrew Gillum

I USA pågår en anden kamp – tirsdag blev der afholdt primærvalg i en række delstater. Overraskelsen her var, at berniekraten Andrew Gillum blev demokraternes kandidat til guvernør af Florida foran den moderate forhåndsfavorit Gwen Graham.

Sorte kandidater

Han har mulighed for at blive den første sorte guvernør i delstatens historie. Demokraterne stiller også med afroamerikanske guvernørkandidater i Georgia og Maryland. The New York Times skrev, at »det er et gennembrudsår for sorte kandidater«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu