Læserbrev

Genbrug regnvand

Det er for mig et oplagt miljømål at få indført et omfattende regnvandssystem – gerne med tilskud fra EU, staten og kommunen
Debat
22. august 2018

Der, hvor jeg bor, har vi i dag tre regnvandstønder på sammenlagt 660 liter. Men til potentiel udnyttelse har vi 258 nedløbsrør, hvilket kunne give 56.760 liter regnvand. Arealet er tæt beboet og meget småt, og derfor kan regnvandsgevinsten blive relativ stor i forhold den mængde regn, der i alt falder.

Ved skybrud fyldes regnvandstønderne og ved tørke bruger vi vandet til at vande vores haver og fællesarealer. Ved større skybrud kan en begrænset mængde vand midlertidig oversvømme visse lavtliggende arealer for derefter langsomt at sive ned i jorden.

Derfor er det for mig et oplagt miljømål at få indført et omfattende regnvandssystem med mange tønder – gerne med tilskud fra EU, staten og kommunen. Hvem vil ikke i dag investere i forebyggelse af oversvømmelse og tørke?

Troels Schmidt er økologisk mini-byfarmer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her