Kommentar

Husker de unge at slippe kontrollen og være vilde, når de drikker mindre?

De unge drikker mindre, end de har gjort. Det er først og fremmest godt, men er det også en del af deres jagt på hele tiden at præstere?
»Blandt os, måske lidt drikfældige, 40-årige i kolonihaven kunne der ikke undgå at opstå en bekymring for, om de unges nej til alkohol også handler om, at de, i jagten på at præstere og gøre alt til perfektion, bliver nødt til at lægge så meget bånd på sig selv, at de faktisk risikerer at miste modet.« skriver Lise Richter.

»Blandt os, måske lidt drikfældige, 40-årige i kolonihaven kunne der ikke undgå at opstå en bekymring for, om de unges nej til alkohol også handler om, at de, i jagten på at præstere og gøre alt til perfektion, bliver nødt til at lægge så meget bånd på sig selv, at de faktisk risikerer at miste modet.« skriver Lise Richter.

Maria Albrechtsen Mortensen

24. august 2018

Det er sæson for druk i Dyrehaven, Kongens Have og mange andre steder i det ganske land, hvor nye elever og studerende fejrer studiestarten med en Mokai og en flok øl – og gerne lidt for mange af dem. Selv om de rituelle drukfester i introugerne med sikkerhed indimellem er gået over gevind – blandt andet med indlæggelser af fuldesyge unge tilbage i 2016 til følge – så er der også noget dobbeltmoralsk over den efterfølgende – og næsten lige så rituelle – fordømmelse af de unges druk.

I år var det mest hvepsestik, der gav de nye gymnasieelever problemer under årets puttefest i Dyrehaven – alligevel viste en efterfølgende meningsmåling, at to ud af tre danskere mener, at de unge drikker for meget.

Jo ældre respondenterne er, jo mere enige er de i, at de unge drikker for meget. Det er pudsigt, når nu alkoholstatistikkerne viser, at de ældre generationer af danskere drak en del mere, da de selv var unge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Viggo Okholm
Hans Larsen og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Som en af de unge der drak flere gange ugentligt for bare 4 år siden, og som nok er i den helt anden ende af skalaen i disse tider, er det selvfølgelig interessant at læse.
Men det er nemt at se det som tal, især hvis man selv har fået ungdommens drikkerier på plads. Dog er det 1000 forskellige historier, med religioner, alkoholiske forældre, psykiske og fysiske lidelser - og jo, såmænd også nogen der føler det ikke stemmer overens med deres faglige ambitions - som gør at de ikke drikker.
Selv har jeg arbejdet med netop inklusion og sociale tilbud i studielivet for unge der ikke drikker. Og min erfaring er at der er lige så mange forskellige historier om hvordan de "slår sig løs". Det er ingen hemmelighed, at det ikke er lige nemt at møde ædru op til en fest hvor alle er fulde. Nogle formår at blive inkluderet i det vilde festliv, andre finder alternativer til festmiljøet. Og desværre er der nogen, der ender med at lade den frigørelse gå dem helt forbi.