Læserbrev

Mandlige mødre

Kønsskifte er en konstruktion, som man naturligvis må benytte, hvis man ønsker det, og man må vælge de familiemønstre, som man vil. Men det er uforståeligt, at ikke alle LGBT-personer vil stå ved, hvem de egentligt er
Debat
6. august 2018

I P1-debat den 1. august blev det diskuteret, hvorvidt mænd skal kunne føde børn. Her blev det sagt, at flere mænd allerede har født – det er komisk. Disse mænd kan kun føde børn, fordi de biologisk er kvinder, selv om de ikke står ved det. Det er lige så absurd at tale om, at to kvinder kan skabe børn, fordi den ene er født som mand.

Kønsskifte er en konstruktion, som man naturligvis må benytte, hvis man ønsker det, og man må vælge de familiemønstre, som man vil. Men det er uforståeligt, at ikke alle LGBT-personer vil stå ved, hvem de egentligt er. Burde mangfoldigheden ikke være så stor, at samfundet kan rumme mænd, der føler sig som kvinder og omvendt? Hvorfor har nogle transpersoner behov for at lyve for sig selv og andre og underkende vores intelligens ved at holde fast i, at de som mænd føder børn?

Det er ikke en menneskeret at få egne børn, som mange heteroseksuelle heller ikke kan, blandt andet fordi vi sviner med kemikalier. Måske var det klogere at prioritere at gøre noget ved det i stedet for at transplantere livmødre til mænd. Der er andre gode muligheder for at få og opfostre børn som insemination og adoption.

Skal samfundet tage ethvert ansvar for menneskers valg? Hvad bliver det næste, at vi skal have transplanteret fuglevinger, fordi nogle få ønsker at kunne flyve?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her