Læserbrev

Rød realisme

Skal vi bare se til, mens EU forhindrer os i effektivt at bekæmpe social dumping? Eller skal vi i Folketinget vedtage den nødvendige lovgivning – også selv om den bringer os på konfrontationskurs med EU?
Debat
6. august 2018

SF vil kæmpe for, at EU indfører »en social protokol mod løndumping«, fortæller kandidat til Europa-Parlamentet, Karsten Hønge, til Information den 31. juli.

Det lyder jo godt. For dels må det vel betyde, at SF aldrig igen vil bringe sig i en situation, hvor partiet afviser et folketingsforslag fra Enhedslisten om at pålægge regeringen at arbejde for en social protokol i EU. Og dels kan vores partier efter EP-valget arbejde sammen om det i EU-Parlamentet.

Men hvad skal vi gøre her i Danmark, indtil det lykkes at overbevise samtlige af de 27 andre EU-landes regeringer om en social protokol? Skal vi bare se til, mens EU forhindrer os i effektivt at bekæmpe social dumping? Eller skal vi i Folketinget vedtage den nødvendige lovgivning – også selv om den bringer os på konfrontationskurs med EU?

Det forholder Karsten Hønge sig desværre ikke til. Men det burde han. For der er kandidater nok, som lover vælgerne guld og grønne skove gennem EU, men som bare glemmer at fortælle, hvad de vil gøre herhjemme, mens de venter på, at alt det gode kommer fra EU.

Søren Søndergaard, EU-ordfører for Enhedslisten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

06/aug/2018

Hej Søren Søndergaard,
kan du ikke lige - i al korthed -
redegøre for, hvad social dum-
ping i praksis vil sige ?

Og - også i al korthed - redegøre
for, hvorledes social dumping ef-
fektivt kan modvirkes/forhindres ?

Venlig hilsen
Claus