Læserbrev

Socialdemokratiet er mere EU-forbeholdne end Venstre

Dagbladet Information har undersøgt folketingspartiernes holdninger til EU, og her placerer Venstre og Socialdemokratiet sig som lige EU-lunkne. Men når nu Socialdemokratiet accepterer forbeholdene, mens Venstre vil have dem afskaffet, burde Socialdemokratiets kovending, der er spil for galleriet, have været præsenteret for læserne
9. august 2018

Det er glimrende, at Information giver plads til Europastof i sommervarmen (»Partierne har omsider fået et normalpolitisk forhold til EU«, den 28. juli).

Men selv om avisen har fået en ph.d. i statskundskab til at deltage i dommerpanelet, virker det aldeles useriøst og uaktuelt, at Venstre og Socialdemokratiet i undersøgelsen placeres som lige EU-lunkne med karakteren syv ud af ti mulige.

Det centrale parameter for partiernes stilling til EU må være holdningen til EU-forbeholdene. Her har Socialdemokratiet netop brudt med mange års Europapolitik og accepterer nu, at Danmark fremover fører politik i EU med forbeholdene som fodnoter.

Alt imens Venstre klart har markeret, at Danmark hører til i hjertet af unionen, og at forbeholdene bør afskaffes.

Måske skal dommerpanelets indstilling forstås således, at Socialdemokratiets kovending blot er et spil for galleriet, indtil partiet er tilbage i regeringsposition. Men i så fald burde denne præmis være blevet lagt åbent frem for Informations læsere.

Erik Boel er tidligere landsformand for Europabevægelsen

Hvordan forholder partierne sig til EU? Chefanalytiker i DEO fastslår, at den mest markante udvikling i EU-politikken er, at partierne faktisk er begyndt at få en EU-politik.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu