Læserbrev

Straf Danske Bank for hvidvask – det er ikke nok at sige undskyld

Det er helt rigtigt, at Danske Bank skal efterforskes. Faktisk står der i hvidvaskloven, at straffen bør være »fængsel indtil seks måneder ved særligt grove eller omfattende forsætlige overtrædelser«
15. august 2018

Tak til Informations leder »Selvfølgelig skal Danske Bank efterforskes« (den 8. august), som gør det klokkeklart, at ansvaret skal gå videre end beklagelsen.

Det skulle måske tilføjes, at strafferammen for medlemmer af bestyrelsen og direktionen er »fængsel indtil seks måneder ved særligt grove eller omfattende forsætlige overtrædelser« i henhold til paragraf 78, stk. 2 i hvidvaskloven, som også Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet påpeger i mere generelle vendinger i et interview i avisen den 7. august:

»Som finansiel virksomhed er man forpligtet til at følge med i, hvad ens kunder laver.«

Bernhelm Booss-Bavnbek er lektor emeritus

Det er »det mest alvorlige instrument i vores retssamfund«, der nu tages i brug over for Danske Bank, efter Bagmandspolitiet har oplyst, at de efterforsker skandalesagen om hvidvask for flere milliarder. Det mener en ekspert, der dog undrer sig over, at efterforskningen først sker nu. Men det er ikke, fordi de har siddet på hænderne frem til nu, oplyser Bagmandspolitiet
Læs også
»Nu har bagmandspolitiet oplyst, at de har indledt en efterforskning af banken. Det er der kun godt at sige om. For sagen, der løbende er blevet oprullet af Berlingske, har efterhånden antaget groteske dimensioner,« sådan skriver indlandsredaktør Anton Geist i sin leder.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
  • Henning Kjær
Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Henning Kjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu