Læserbrev

I Venstre kan vi godt forstå, at Elbæk er skuffet over S’ klimapolitik

Socialdemokratiets seneste finanslovsudspil indeholdte nul kroner til klima, og det er derfor let at forstå Uffe Elbæks (Alt) betænkeligheder ved Socialdemokratiets klimapolitik. Det skriver læserbrevsskribenten Thomas Danielsen (V), der dog stadig ikke bifalder Uffe Elbæk planer om at blive ’klimastatsminister’
15. august 2018

Alternativets leder og statsministerkandidat, Uffe Elbæk, har svært ved at skjule sine kvaler ved særligt Socialdemokratiets præstationer på klimaområdet. Et Socialdemokratiet, der ellers gerne omtaler sig selv som et grønt parti.

Men historien taget i betragtning er det vanskeligt ikke at have forståelse for Elbæks bekymringer over Socialdemokratiet, deres statsministerkandidat og hendes manglende klimaengagement. Eksempelvis indeholdte Socialdemokratiets seneste finanslovsudspil nul kroner til klima.

Uden penge i Mette Frederiksens finanslovsudspil måtte Socialdemokratiet blandt andet stemme imod regeringens ekstra udbud af sol og vind for to milliarder kroner over de næste par år.

Kort efter måtte Uffe Elbæk og vi øvrige grønne partier igen stå undrende og høre på Mette Frederiksens klimabortforklaringer i forhold til prisen for en kommende energiaftale.

Folketingets grønne partier måtte denne gang forstå på Socialdemokratiets statsministerkandidat, at ja, klimaet er da vigtigt, men det må ikke koste så meget, at det tager noget fra statens økonomiske råderum. For nu at bruge Uffe Elbæks ord:

»Det er crazy.«

Venstreregeringen var i 2007 den første regering til at give klimaet sin egen plads i et ministerium, og nu bliver vi den første regering til at søge en decideret klimaaftale. Dermed giver vi klimaet sin egen særskilte politiske aftale og Danmark en handleplan for klimaet, når vi til efteråret præsenterer en klimaplan.

Uffe Elbæk som klimastatsminister har Venstre dog ikke aktuelle planer om at bifalde, men klimastatsministerkandidatens kvaler over Socialdemokratiets statsministerkandidats klimaengagement har vi andre grønne partier forståelse for.

Thomas Danielsen er MF for Venstre og formand for Folketingets Energi-, forsynings- og klimaudvalg

Ambitionsniveauet på store dele af venstrefløjen er desværre så lavt, at det egentlig er underligt, at krisen ikke er større. Der er brug for en langt mere offensiv tilgang
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frede Jørgensen

Venstre - Fox News
hvad er forskellen?

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Skoubye, Torben Skov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

"Vi andre grønne partier" Og her inkluderer skribenten så sit eget parti - Venstre.
Den er sgu go', tak for et godt grin.

Det er forståeligt, at Hr T. Danielsen ikke kan huske at der engang var noget der hed Miljøministeriet, senere Miljø- og energiministeriet, der med Svend Auken havde en minister, der i den grad også kerede sig om klimaet. Hr T. Danielsen var dengang blot en bette knægt, der knapt nok havde lært at læse.
Og hvad saglig kommunikation angår har han da bestemt stadig noget at lære!