Læserbrev

’Venstreorienteret’ er et label, man kan dyrke uforpligtende

At være venstreorienteret og at være socialist er ikke det samme. Det sidste kan man lade alle gratisterne om at dyrke. Det er uforpligtende, og der er rigelig plads til det
9. august 2018

Information forsøger i disse dage prisværdigt at komme ind bag holdningen: venstreorienteret versus borgerlig. Men det ser ud som om lighedstegnet mellem venstreorienteret og socialist stadig spøger.

Venstreorienteret er det nye sort og rækker langt ind i Hellerup-fruernes geledder. Er man måske ikke ’venlignabo’? Men alle fruerne – og mændene – forlader skyndsomt slagmarken, når det drejer sig om at socialisere verdens indretning.

Man har lyst til, som gode gamle Ole Hyldtoft i tidernes morgen, at sige »jeg er socialist. Jeg er ikke ’venstreorienteret’«.

Det sidste kan man lade alle gratisterne om at dyrke. Det er uforpligtende, og der er rigelig plads til det.

Så hvem kan dog blive ved med at blande tingene sammen?

I september 2015 startede en gruppe migranter den største modbevægelse i nyere dansk historie. Ved at trodse politiet, og vandre ud på E45-motorvejen, satte de store dele af Danmark i bevægelse, skriver kronikøren.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • Torben K L Jensen
Trond Meiring og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der skal byttes om på begreberne; »socialist« og »venstreorienteret« i overskriften, hvis den skal give mening i forhold til artiklen.