Læserbrev

Dansk landbrug fortjener ikke tørkehjælp

Dansk landbrug har aldrig bidraget i særlig grad til statskassen igennem de mange fede år, det har haft, derfor skal det ikke have økonomisk støtte efter den tørre sommer
Debat
6. september 2018

Skal dansk landbrug have økonomisk støtte grundet den tørre sommer? Nej – dansk landbrug har aldrig bidraget i særlig grad til statskassen igennem de mange fede år, det har haft. Tværtimod har det hentet store tilskud fra EU.

Man må derfor formode, at landmændene har lagt et godt lag på kistebunden til at klare en sådan dårlig høst og mangel på foder.

De fleste mennesker i Danmark har jo ikke råd til at bo i så store boliger og køre rundt i så dyre biler som landmændene. Er der nogen iblandt landmændene, der ikke kan klare sig, må staten overtage jord og bygninger til en symbolsk sum, så meget mere jord kan blive til natur.

Det danske samfund har ikke brug for, at der produceres så mange gange mere end det, som danskerne kan spise. Det giver ikke engang flere arbejdspladser i Danmark. Der bliver tværtimod færre, da smågrise i store mængder transporteres ud af landet – endda under meget kritisable forhold.

Der findes lande i både Afrika og Latinamerika, hvor man sagtens kan dyrke mere landbrug, hvis de kan få lov at handle på lige vilkår med de vestlige lande.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er enig. Med hensyn til overtagelse af jorden fra konkursramte/-truede landmænd, så mener jeg at staten bør overtage jorden og gælden fra bankerne. Herved bliver det muligt at nationalstaten Danmark er det fordi man ejer jorden.
I øvrigt synes jeg det er vigtigt vi i debatten holder fokus på de kriseramte bønder. Der er masser af bønder, som har en fornuftig økonomi, selvom høsten i år har været under normalen.

Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen, Flemming Berger, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar