Læserbrev

DF burde se sammenhængen mellem klimakrisen og flygtningestrømmene

Vi skal kunne se vores børn i øjnene om 30 år og sige, at vi gjorde forsøget
Debat
11. september 2018

Den 11. august – blot tre dage efter at Danmark var decimaler fra at slå sin egen varmerekord og efter 52 sommerdage i træk, bringer Information et interview med Dansk Folkepartis klimaordfører Mikkel Dencker, hvor han sår tvivl om rigtigheden af menneskeskabte klimaforandringer.

Få dage senere udtaler De Konservatives formand Søren Pape Poulsen, at han ønsker at »neddrosle« klimapolitikken til fordel for vigtigere politiske spørgsmål frem mod folketingsvalget i 2019.

Kloden er allerede blevet mere end én grad varmere end før den industrielle revolution.

Jeg tror, at mange har den opfattelse, at vi mennesker allerede gør en masse, men faktum er, at der stadig i dag opføres flere fossildrevne end vedvarende energikilder. Klimaudfordringen handler ikke kun om energi, men i høj grad også om, hvad vi spiser.

Her er vi desværre kun lige begyndt, på trods af at det at skære ned på kød er en af de nemmeste og mest effektive ændringer, man som menneske kan foretage sig, hvis man ønsker at se forandring i egen levetid.

Klimapolitik er flygtningepolitik

Det kræver ikke mange søgninger på nettet at finde et hav af evidensbaserede rapporter – skrevet af nogle af verdens fremmeste klimaforskere – som understreger, hvor bydende nødvendigt det er, at vi mennesker og verdens magthavere gør noget nu. Ikke i morgen, ikke om et år, ikke om ti år, men nu! Eller rettere, for 50 år siden.

Dansk Folkeparti er i forvejen ikke store tilhængere af en mere lempelig indvandringspolitik, men: Mikkel Dencker, hvad vil I gøre, når de nuværende 65 millioner klimaflygtninge, som Care Danmark anslår, der i dag er på verdensplan, står og banker på vores dør?

Klimapolitik er flygtningepolitik. Det kræver bare en horisont, der går forbi næste valg. Skær ned på kødet, eller kvit det helt, det er op til dig, men ignorer det ikke. Jeg siger ikke, det bliver nemt, men lad os prøve at være foregangsmænd på lige præcis det her område.

Vi skal kunne se vores børn i øjnene om 30 år og sige, at vi gjorde forsøget.

Jakob Jønck, stifter og CEO i Simple Feast

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dansk Folkeparti forekommer mig fuldstændig ligeglad med klimaflygtninge. Danmark kan jo altid laves om til et ørige forstås. Så slipper vi også endelig for den grænse mod Tyskland hvor man kan gå lige over. Det er alt for let for flygtninge at krydse grænsen. Når så vandstanden stiger ydeligere og vores øer ligger på bunden af havet kan vi lave Danmark om til et undervandsutopia.

Philip B. Johnsen

“Klimapolitik er flygtningepolitik”
Der bør tages klart afstand fra kortsigtede økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Hvornår kommer den dag, hvor diskussionerne i Danmark om den stigende ulighed, fattigdom, sult og løsning på de menneskeskabte klimaforandringer overtager forside pladsen fra de riges ragen magt og penge til sig i Danmark.

Den rige politiske ‘DF elite’ skaber global fattigdom, sult og klimaflygtninge og i Danmark mere fattigdom til de almindelige danskere.
DF er en ulv i fåreklæder.