Læserbrev

DF's nye kampagne er ren heksejagt

Dansk Folkeparti har med deres nye reklameplakater ramt bunden. For slagsordene »Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark« er en national heksejagt
21. september 2018

Dansk Folkeparti har nået et nyt lavpunkt med offentliggørelsen af deres nye plakater.

Længe har Dansk Folkeparti haft en skærpet retorik i indvandringsdebatten, og de var særdeles aktive, da det nylige tildækningsforbud, ’burkaforbuddet’, skulle vedtages tidligere på året.

Først gik Dansk Folkeparti efter minoriteten, som bærer burka i det offentlige rum. Allerede dér var de tæt på bunden. Men nu har de formået at ramme den helt: »Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark,« står der på plakaten.

DF går nu ikke kun efter den gruppe, som mange vil karakterisere som ’ekstremister’, men efter hele den islamiske minoritet. Det er blevet en national heksejagt.

Danmark har gennem mange år været anerkendt som et åbent og tolerant land, hvor alle minoriteter skulle accepteres og var danske, selv om de bar tørklæde. Accepten og tolerancen er i dag udskiftet med en snæversynethed blandt mennesker, som flittigt deltager i debatten om islam i Danmark.

Et tørklæde er ikke længere acceptabelt blandt danskerne. Men argumentet går kun den ene vej. For hvis en dansker vælger at iføre sig et tørklæde, er det acceptabelt. Det handler ikke om tørklædet, men derimod om fordomme om hudfarve, sproget og kulturen.

Hvor er de hjertevarmende historier?

Højrefløjen scorer billige point på, at de kan manipulere den almindelige dansker til at frygte og hade ’fremmeddanskere’, som de kender som synderne, da de jo ikke vil integreres i Danmark.

De gode historier, hverdagshistorierne, som engang varmede hjertet, ser man ikke længere. De er udskiftet med en forside, hvor den islamiske minoritet gang på gang udsættes for had.

Deltager man i debatten om indvandrere, skal man helst være imod integration og ønske, at alle indvandrere sendes hjem, som formand Kristian Thulesen Dahl siger.

Hvis man er for integration, så er man direkte imod Danmark og demokratiet.

Lad os dog stå sammen og bekæmpe den del af højrefløjen, som ikke længere kan vise den tolerance, som samfundet har brug for. Lad os være åbne, som vi var engang, og lad os acceptere de smukke kulturer, som kommer til vort dejlige land, Danmark.

Eksempel på en af partiets annoncer.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Herdis Weins
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
  • Maj-Britt Kent Hansen
Herdis Weins, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Ja med den melding, har DF gjort afstanden til at blive "stuerene" (husk det Mette!) større.
Tidligere gik danske kvinder med tørklæde, men dengang eksisterede DF ikke, og jeres rabiate synspunkter. Hash mener I skal straffes hårdere? Så er det da sikkert at I baner vejen for mere kriminalitet. Tænk på Sverige og Norge og deres alkoholpolitik = flere (dygtige)hjemmebrændere. Ej at forglemme forbudstiden i USA = mafiaen og andre fik kronede dage! USA's fremfærd mod hash er ekstremt kostbar og nyttesløst.
Se på Portugal, kære DF, de respekterer borgernes integritet. Det må I da kunne fatte!