Læserbrev

Enhedslisten: S hjælper DF med at skabe en ny underklasse

Socialdemokratiet vil forhandle med regeringen og DF om et skift væk fra integration af flygtninge. I stedet skal de anbringes i et »hjemrejseprogram«. Og de skal ikke lære dansk. Krigen i Syrien fortsætter, og det ville skabe en ikke-dansktalende, politisk skabt underklasse
Debat
4. september 2018

Det er et ekstremt værdiskred, når S sammen med DF vil gøre op med integration af flygtninge som princip.

Er det virkelig Socialdemokratiets projekt at skabe en underklasse i Danmark uden danskkundskaber og uddannelse? Det kan blive virkeligheden, hvis DF’s krav om et opgør med årtiers principper om integration af flygtninge imødekommes.

Udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S) ønsker nu at deltage i forhandlinger med regeringen og DF om det såkaldte paradigmeskift væk fra integration af flygtninge. I forbindelse med sidste års finanslov var et sådant skifte DF’s krav for at acceptere lavere topskat.

Det blev som bekendt ikke til noget. I år prøver DF igen – nu med støtte fra S.

Især krigsflygtninge med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus vil blive ramt af de foreslåede stramninger. I stedet for integration skal de anbringes i et »hjemrejseprogram«. Det er ikke et mål, at de lærer dansk, for de skal gøres klar til hjemsendelse. Deres adgang til uddannelsessystemet begrænses yderligere, og de skal ikke have ret til en permanent bolig.

Der forhandles også om en ordning, hvor de tilbydes 1.000 kroner for hvert familiemedlem, de lader blive i krigsområdet. Maksimalt kan de modtage penge for op til to familiemedlemmer. Den far eller mor, der vælger at lade sin ægtefælle og sit barn blive i det krigshærgede Syrien, kan altså hver måned få 2.000 kroner oven i den meget lave integrationsydelse.

Mon de politikere, der har udtænkt dette forslag, selv ville lade deres ægtefæller eller børn i stikken for et pengebeløb? Eller hvordan fik de ideen?

Krigen i Syrien har allerede varet længere end Anden Verdenskrig. Ingen ved, hvor længe den fortsætter. Intet tyder på, at forholdene i Syrien bliver fredelige inden for en overskuelig fremtid, og vi risikerer om få år at sidde med store grupper af mennesker, som ikke har lært dansk, ikke har fået en uddannelse og derfor ingen chance har, for at få en plads på arbejdsmarkedet, men som samtidig ikke kan komme hjem.

En sådan uuddannet og ikke-dansktalende – politisk skabt – underklasse vil ikke alene udgøre et enormt integrationsproblem, men også presse løn- og arbejdsvilkår generelt og føre til store samfundsmæssige problemer.

Nikolaj Villumsen er udlændingeordfører, og Niels Rohleder er rets- og migrationspolitisk rådgiver for Enhedslisten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Hvis politikkere i Folketinget er enige om, at begrænser antallet af mennesker der søger asyl i Danmark, så er det en mulighed ved økonomisk bæredygtig omstilling, hvorfor er der ikke focus på dette?

‘Sult i verden stiger igen, drevet af konflikter og klimaforandringer, fastslår FN-rapport.’

“This report analyses in depth how conflict affects food security and how food insecurity itself can become a trigger for conflict.
The recent increase is cause for great concern and poses a significant challenge for international commitments to end hunger by 2030.”

Link: http://un.dk/da/dk_news-and-media/sult-i-verden-stiger-igen-drevet-af-ko...
Link: https://www.wfp.org/content/2017-state-food-security-and-nutrition-world...

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Jeg savner et par ord om dette emne fra klimaforskerne.
Folketingets politikere, som de er flest, skaber selv den stigende flygtninge strøm til Danmark, men hvad gør politikere i folketinget, som politikere er flest, ved dette paradoks?

‘PISKER LØS’ på ‘SYNDEBUKKEN’.

Forskere bør vedholdende pege på mulige løsninger og udstille fejl og mangler ved den førte politik i folketinget.

David Breuer, Bjarne Andersen, Hans Larsen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Er anstændighed blevet et helt ukendt ord for Socialdemokraterne?

Carsten Wienholtz, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Andersen, Bassim Walid, Mogens Holme, Marie Jensen, Christel Gruner-Olesen, Per Klüver, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Rystende læsning.

Esben Lykke, Bjarne Andersen, Bassim Walid og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Det er forhåbenligt løgn at der forhandles om den slags ulækre blodpenge. Det er sjældent jeg får en klump i halsen af at læse en lille bid tekst men den her gjorde det. Lige til at kaste op over at S forhandler med DF om den slags umenneskelige smudslovforslag. Hvor er det lavt... virkeligt lavt.

Ja men det er principielt vigtigt at midlertid ( opholdstilladelse) er midlertidig , og der har DK hidtil haft store problemer!

Vi hører i en uendelighed at svenskerne ikke kan finde ud af at tale om deres indvandrer - og derfor kan de komme udenom det socialdemokratiske-DF´ske paradigmeskifte. Hvordan forklarer de danske medier at Sverige har dobbelte vækstrate i økonomien og har haft det i årevis...