Læserbrev

Hvad filan laver kristendommen i public service-kontrakten?

Fremhævelsen af kristendommen i DR's nye public service-kontrakt som noget særligt positivt giver et meget skævt syn på, hvad vores moderne samfund er baseret på
Debat
25. september 2018

Ifølge DR’s nye public service-kontrakt skal det »i DR’s programflader og platforme være tydeligt, at vort samfund bygger på folkestyre og har sin rod i kristendommen«.

Regeringen, støttet (eller dirigeret) af Dansk Folkeparti sørger vedvarende for at gentage mantraet om, at Danmark er et kristent land. Ved at sige det igen og igen forsøger de at gøre dette til en sandhed, der ikke er til diskussion, uden at de i øvrigt gider ulejlige sig med at uddybe, hvad de nøjagtig mener.

Bevares – Danmark har også sin rod i kristendommen, ligesom Danmark har sin rod i enevældet, patriarkatet, oplysningstiden og meget andet.

Fremhævelsen af kristendommen som noget særligt positivt giver et meget skævt syn på, hvad vores moderne samfund er baseret på.

Flere at de centrale værdier i dag, så som rationalitet, kritisk tænkning, tros- og ytringsfrihed, demokrati og ligestilling er opstået på trods af kristendommen og bestemt ikke på grund af kristendommen.

Det, regeringen og Dansk Folkeparti sandsynligvis mener, er, at Danmark i hvert fald ikke er et muslimsk land. Fair nok. Men at det eneste forsvar mod fremmede religiøse kræfter er at påstå, at ’vores religion er bedre end jeres’ er meget uoriginalt.

Som en udmelding fra landets spidser kunne man have håbet på en nuancering eller som minimum en tydeliggørelse af, nøjagtig hvilke elementer af den kristne arv, de henviser til.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Integrationen blev fjernet, kristendommen indsat i stedet.
Hvor var det nu der stod, at du skal elske din næste som dig selv?

Katrine Damm, Hans Houmøller, David Breuer, Minna Rasmussen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Claus Henriksen

Meget enig.

Hans Houmøller

Godt at nogen reagerer på den massive fordummelse og forenkling, vi er udsat for.

Dorte Sørensen

Maria Rørbye Rønn har flere gange udtalt på P1, at DR ikke ændre sendefladen og sætter mere kristendom ind end de har i dag.
Det er også rigeligt i dag med højmesser, morgenandagter, flere udsendelser med et kristent/religiøst indhold.
Hvad vil DF egentlige have et rent Bibel-medie? Hvis ja så kan de da ikke gøre nar af, at der findes lande med Koranen i højsæde. Derudover havde Danmark indtil 1975 nærmest en Bibelskole - hvor kristendommen blev terpet ind.

Bemærkning til: - "Bevares – Danmark har også sin rod i kristendommen, ligesom Danmark har sin rod i enevældet, patriarkatet, oplysningstiden og meget andet." - fin bemærkning.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar