Folk

FOLK

Debat
24. september 2018

Gérard Depardieu

Gérard Depardieus selvopfattelse som »verdensborger« blev en anelse mindre metaforisk i den forgangne uge. Under sit besøg i Nordkorea meddelte den franske skuespiller, at han nu agter at søge tyrkisk statsborgerskab.

Gérard Depardieu II

Depardieus besøg i Tyrkiet til oktober er en oplagt mulighed for den tyrkiske leder, Recep Tayyip Erdogan til at reklamere for sin politiske kampagne, der opfordrer velstillede udlændinge til at købe sig til tyrkisk statsborgerskab.

Gérard Depardieu III

Meldingen kommer, ikke længe efter at Depardieu er blevet anklaget for skattesvindel i sit nyligt adopterede hjemland Rusland. For at undgå at betale skat i Frankrig søgte han russisk statsborgerskab og fik i 2013 et russisk pas af præsident Putin.

Gérard Depardieu IV

I Frankrig står Depardieu anklaget for »voldtægt og seksuelle overgreb« på en ung fransk skuespillerinde i sit private hjem i Paris. Overgrebene skulle have fundet sted i august. Den 69-årige skuespiller erklærer sig uskyldig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her