Læserbrev

Hjælp landbruget over tørken

Her i 2018 har staten og samfundet med garanti haft meget større indtjening på dansk landbrug, end danske landmænd selv har været i stand til at tjene. Man skal huske at fodre den ko, man vil malke
Debat
6. september 2018

Den »tørkehjælp«, som miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har stillet danske landmænd i udsigt, handler tydeligvis mest om at gøre op med i forvejen ufaglige regler.

Jeg vil derfor gerne spørge: Hvilke resultater viser ministeriets egne beregninger, at hjælpepakken har for henholdsvis planteavlere og svine- og mælkeproducenter – samt de trængte danske landmænd i det hele taget?

Det, der virkelig ville batte, ville være at droppe bruttobeskatningen og fjerne de mange urimelige skatter og afgifter på blandt andet jord, hjælpemidler og foderstoffer, som vi landmænd betaler, inden vi har tjent en eneste krone. Vi vil skam gerne betale skat – men ligesom det øvrige erhvervsliv først når vi har tjent pengene.

Her i 2018 har staten og samfundet med garanti haft meget større indtjening på dansk landbrug, end danske landmænd selv har været i stand til at tjene. Man skal huske at fodre den ko, man vil malke.

Ulrik Lunden, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er utrolige påstande, du slynger ud. At samfundet netop i år får mere ud af landbruget end landbruget får fra samfundet og at alle kvaler stopper, hvis landbruget kan få lov til at trække sig helt ud af samfundet ved at vi skal fjerne jordbeskatningen for landbruget.

Hvis det er Bæredygtigt Landbrugs forståelse af situationen, så er det mere en overvejelse værd, at vi lukker erhvervet.
Vær bare en smule realistisk næste gang du beder om penge til landbruget.

Dina Hald, Peter Beck-Lauritzen, Morten Lind, Anders Reinholdt, Alvin Jensen, Henrik Rasmussen, Flemming Berger, Anne Eriksen, Verner Nielsen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Bæredygtig landbrug; - lær at regne først og kom så med nogle faktabaserede udsagn.
Mildt sagt; behandel jorden, dyrene og medhjælperne ordentligt! Så vil jeres troværdighed stige og respekten for landbrugets indsats tilsvarende.
P.t er jeres troværdighed lavere end politikeres!