Klumme

Intermetzo: Som det dog gik

Forventelig gylle og nogle procentpoints lettelse
14. september 2018

Ihukommende da DR hed Danmarks Radio og var et kunst- og kulturformidlende centrum med fagligt stærke afdelinger: litteratur, kultur, samfund, B&U osv., er dette nu kun et fjernt minde.

Den første generaldirektør af tre ulykker, en magtorienteret ledertype uden anden baggrund end administratorens- og rationaliseringsekvilibristens, uden kreative evner og kulturelle kvalifikationer, han omdannede med politisk velsignelse og en redebon bestyrelse i løbet af få år institutionen fra kulturformidler til mediefabrik i gigantisk byggegæld. Dengang skulle Danmarks Radio som et tunet DR a la modern management rustes til konkurrencen med de grænseoverskridende medievirksomheder. En kvalitativt set visionsløs strategi dømt på forhånd til fiasko.

Dels var de borgerlige forbitrede fjender af en professionel, mangfoldig og kritisk elektronisk kulturudbyder med kanter et kronisk hadeobjekt, som, de ihærdige i kampen mod det højloftede havde besluttet, var venstresnoet, skønt virkeligheden i Danmarks Radio mestendels var borgerlig; dels var strategien til at overkomme modviljen og ruste sig til fremtiden ikke kun hen i vejret, men livsfarlig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Carsten Munk
 • Eva Schwanenflügel
 • Tino Rozzo
 • Hans Larsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Tommy Clausen
 • Niels Makholm
 • Thomas Olsen
 • Lars Koch
 • Torben K L Jensen
 • Frede Jørgensen
Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Niels Makholm, Thomas Olsen, Lars Koch, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så meget humor på så tragisk baggrund: - oprivende uduelig (vi ved hvem!) - politikere, hvis fornemmelse for armslængde er som ørkendromedarens for snestorm - dansk politiks svar på en talende Amagerhylde - den floskuløse kulturminister - stå mål med sin ministers ordforråd... Fremragende.

Egon Stich, Mogens Holme, Bent Gregersen, Karsten Lundsby, Hans Houmøller, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Tino Rozzo, Bjarne Tingkær, Tommy Clausen, jørgen djørup og Jes Elnif anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Den egentlige magthaver bag det store mediale attentat Dansk Folkeparti, repræsenteret ihærdigt af partiets ordfører Alex Ahrendtsen – dansk politiks svar på en talende Amagerhylde – er sammenbidt fornøjet, blot DR reduceres, og det meste af resten fremover sendes fra en mørklagt kælder på Fyn."

Så er det sagt !! ;-)

Mogens Holme, Bent Gregersen, Karsten Lundsby, Hans Houmøller og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det eneste der virker på de outrerede partier er at bringe dem under ansvarets tunge åg - dvs. giver dem muligheder for indflydelse. Hvis man ser på DF´s historik har man set dem bevæge sig ind mod midten og faktisk overtage RV´s rolle som kongemagere. Den vej er faktisk den mest demokratiske.