Folk

Klimabenægter-FOLK

Debat
8. september 2018

Vaclav Klaus

Årets abnorme sommerhede gør det svært at benægte menneskeskabte klimaforandringer, men forhærdede typer fremturer, som Tjekkiets ekspræsident, der vender sig imod klimaforskernes »frihedsfornægtende alarmisme«. Klaus er Europas værste klimabenægter.

Lars Seier Christensen  

Klaus fortsætter kampen mod klimapolitik i sit statsmandsotium. I DK har han en elev i denne schweizisk bosatte markedslibertære ’bamsemilliardær’, der har opfundet glosen ’klimahysteri’ og udgivet Klaus’ bog, Blå planet i grønne lænker.

Brødrene Koch

Verdens mest destruktive klimabenægtere er to amerikanske milliardærer, der koordinerer fossilforurenende industriers lobbyindsats imod klimapolitik. Ifølge Greenpeace har Koch’erne siden 1997 finansieret 84 ’klimaskeptiske’ organisationer med millionsummer. 

Rupert Murdoch

Klimabenægternes grå eminence er en australsk mediemogul, hvis mediemaskine systematisk udpumper politisk giftig klimaskepsis. Dog afviser Murdoch nu kun, at klimaændringerne primært skyldes mennesker og anbefaler »ikke at bygge store huse ved kyster«.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her