Læserbrev

Luk DR1 i stedet

I stedet for at nedlægge programmer som P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz burde DR1 sløjfes
Debat
21. september 2018

DR har meldt ud, at nichekanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, kulturmagasinet Gejst og nyhedsprogrammet DR2 Dagen lukkes, ligesom DR2 og DRK slås sammen. Den Store Bagedyst rammes dog ikke, forsikrer Maria Rørby Rønn.

I den forbindelse er det værd at citere DR-vært Adam Holms ord fra programmet Q&A på Radio24syv sendt den 11. august 2016:

»Helt ærligt og sagt uden forbehold af nogen art: DR1 er til at lukke op og skide i … Vi lever jo i det, vi i festtaler kalder et oplyst samfund. Der er en del, som er bedre uddannede end for 20 år siden, for eksempel, så folk vil nok gerne have noget til massage af hjernemuskulaturen. Det behøver ikke være kedeligt, det behøver ikke være doserende og støvet, men et eller andet, hvor man får forklaret nogle sammenhænge frem for den her ørkesløse vandring i Barnaby og biljagter og ligegyldige potteskår. Jeg synes simpelthen, at det er en hån mod forestillingen om, hvad man vil i et tænkende samfund.«

Lad os følge Adam Holms anbefaling og i stedet lukke DR1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

og du er sikker på, at Adam Holm skrev doserende? og ikke docerende?

Jan Damskier. Godt set, jo, han sagde selvfølgelig docerende. En slåfejl fra min side.