Kronik

Pia Olsen Dyhr: Her er fem altafgørende mål, som samler centrum-venstre

Det er først og fremmest for børnenes, miljøets og de udsatte gruppers skyld, at oppositionen skal begrave stridsøksen. Politik handler om mennesker, og det ansvar må vi ikke svigte i jagten på kortsigtede sejre, skriver SF’s formand, Pia Olsen Dyhr
Det er først og fremmest for børnenes, miljøets og de udsatte gruppers skyld, at oppositionen skal begrave stridsøksen. Politik handler om mennesker, og det ansvar må vi ikke svigte i jagten på kortsigtede sejre, skriver SF’s formand, Pia Olsen Dyhr

Ditte Ahlgren/iBureauet

Debat
25. september 2018

Sidste sommer sagde Liberal Alliances Joachim B. Olsen til Jyllands-Posten, at ulighed, det var noget man valgte. At man stod op om morgenen, og så valgte man enten hårdt arbejde eller elendighed.

Baseret på de seneste ugers medievirak skulle man tro, at rød blok var ved at gå op i limningen. Men én ting forener os stadig, helt fra Henrik Sass Larsen (S) til Pernille Skipper (EL):

Vi ved, at det Joachim B. Olsen siger, er liberalistisk tågesnak.

Vi ved, at mennesker vokser op med forskellige vilkår, og at det er afgørende for deres muligheder for et godt liv. Og derfor ved vi også, at fællesskabet har et ansvar for at træde til, når individet skal gribes fra et fald.

Det er en erkendelse, der er så vigtig, at rød blok bliver nødt til at arbejde benhårdt sammen for at kæmpe for et mere lige Danmark.

Vi bliver nødt til at leve med, at der er ting, der skiller os, fordi de ting, der samler os, er så altafgørende.

Hvis vi spilder tiden på fnidder, så ender en mand, der nok – hvis han skulle være helt ærlig – er enig med Joachim B. Olsen, med at sidde i Statsministeriet i fire år mere. Derfor vil jeg her nævne de vigtigste områder, hvor rød blok står som en samlet front mod Lars Løkke Rasmussen.

1. En ambitiøs klimaplan

Klimaet kan ikke vente på, at vi taler os til enighed om alt i rød blok.

Vores børn vil dømme os på de resultater, vi får kæmpet os frem til med blod, sved og tårer over de næste par år. Jeg vil ikke fortælle dem, at der ikke skete noget, fordi rød blok havde travlt med at ride hver sin kæphest!

På trods af tomme gestusser med grønne logoer og udtalelser om at tage miljøet alvorligt, har regeringen sendt Danmark langt væk fra den grønne førerposition, vi kunne have haft.

Selv Konservative har glemt deres grønne baggrund, og Søren Pape Poulsen (K) har sagt, at miljøet ikke er noget, hans parti prioriterer.

Ambitionsniveauet er forskelligt i rød blok, og i SF, Alternativet og Enhedslisten er vi parate til at gå langt videre end Socialdemokratiet. Men der er ingen tvivl om, at et Socialdemokrati, der oven i købet er afhængige af os, vil nå lysår længere i kampen for en grøn jord, end den nuværende regeringen vil.

Bare se på ambitionen om et fossilfrit Danmark. Her er selv de mindst ambitiøse i oppositionen markant mere ambitiøse end regeringen og kræver, at vi skal være uafhængige af fossile brændsler allerede i år 2045.

Og så kan vi også blive enige om, at vi skal have markant flere elbiler. Hastigheden og virkemidlerne er vi endnu ikke nået til enighed om, men mon ikke vi finder fælles fodslag? Det er da for vigtigt til ikke at gøre det.

Og de blå partier med undtagelse af Dansk Folkeparti har stort set ikke bestilt andet i fire år end at prøve at obstruere den aftale om en togfond, der vil binde Danmark bedre sammen med grønnere transport og revolutionere den kollektive trafik, og som vi lancerede, da vi sad i regering.

2. Styrke velfærden

Alene på uddannelsesområdet vil et magtskifte kunne udrette uendeligt meget. Blot det faktum, at rød blok danner fælles front i spørgsmålet om at droppe de årlige besparelser på to procent på uddannelsesområdet, vil have massiv betydning for virkelige mennesker og er essentielt for Danmarks fremtid – bare spørg ude på uddannelsesinstitutionerne.

Samtidig er vi enige om, at der ikke må være forskel på, om en borger brækker benet, eller går ned med stress, angst eller depression.

Jeg tror godt, vi kan samle rød blok om at gøre op med puljestyringen og afsætte penge til et varigt løft, så psykiatrien ikke skal gå tiggergang, hver eneste gang der er brug for et løft. Og vi kan også finde sammen om at sikre gratis psykologhjælp til i hvert fald de unge.

Danmark er et stærkt land, fordi vi er et fællesskab – og det betyder, at vores fremtid i høj grad bestemmes i daginstitutioner, hvor vores børn bruger meget af deres hverdag. Derfor er det frygteligt, at antallet af voksne pr. barn i vuggestuer og børnehaver er faldet de sidste mange år.

Det skal vi have lavet om på, og hvis vi ellers kan enes om at vælte Lars Løkke, så får vi lavet om på det! Selv Radikale er med på at indføre minimumsnormeringer i vores daginstitutioner, så vi har et rigtig godt udgangspunkt for at trumfe det igennem – også selv om Socialdemokratiet måske ikke er helt modent endnu.

3. Bekæmpe børnefattigdom

Sidste år viste en undersøgelse fra Rockwoolfondens Forskningsenhed, at 25.000 børn lever i fattigdom. Det er helt vilde tal i et land som Danmark, der med sin velstand burde kunne sikre, at tallet var et stort, rundt nul.

Regeringen har ingen plan om at vende den udvikling – tværtimod. Med lettelser af arveafgiften, billigere biler og skattelettelser har man forgyldt borgere med deres på det tørre og trukket penge ud af det økonomiske råderum, der kunne have løftet de svageste grupper.

I rød blok er vi enige om at gå i den modsatte retning og omlægge arveafgiften, så dem med de bredeste skuldre løfter mere. Vi ønsker også at sætte mere målrettet ind mod fattigdom – ikke mindst børnefattigdom.

Nogle mener, at det kan være det samme, fordi Socialdemokratiet ikke endeligt har bekræftet, at de vil afskaffe kontanthjælpsloftet. Men selvfølgelig kan vi presse Mette Frederiksen til at kaste det makværk på lossepladsen.

4. Renere og mere urørt natur

Sammen med Socialdemokratiet har vi foreslået, at der skal udlægges 75.000 hektar til urørt skov. Det får regeringens planer om lige over 10.000 hektar til at blegne. Det repræsenterer en banebrydende indsats for at sørge for, at vi også i fremtiden er et land, der er rigt på natur.

Samtidig er det ikke givet, at vores drikkevand forbliver af høj kvalitet. Der er brug for mere økologi, færre sprøjtegifte, forbud mod sprøjtning nær drikkevandsboringer samt en landsdækkende screening af drikkevandsboringer.

De seneste par år har rød blok stået skulder ved skulder med kravet om, at staten må skride ind – men regeringen ignorerer os, som om problemet slet ikke eksisterede.

Måske skyldes det, at Liberal Alliances venner i ’Bæredygtigt’ Landbrug har stor magt over Danmarks landbrugspolitik. I februar 2016 skrev ministeren decideret sin vandløbspolitik af efter dem. Hvis vi ikke får skiftet den nuværende regering ud, vil der fortsat blive hældt gift ud i den danske muld.

5. Opgør med centralisering

Lars Løkkes kommunalreform fra 2007 har centraliseret skoler, politi, uddannelse og sundhedstilbud, så der i dag er meget store afstand til helt basal velfærd. Den udvikling skal vendes, så vi får mere nærpoliti, sygehuse tættere på borgerne og bedre vilkår for landsbyskoler. Det er heldigvis ambitioner, der samler hele rød blok.

Blå bloks svar var en symbolsk udflytning af arbejdspladser, mens deres besparelser på bl.a. uddannelse har lukket institutioner i provinsen. Når regeringen snakker om nærhed, kaster den håndører efter Vandkantsdanmark og klipper velfærden midt over imens. Det skal stoppes.

Vi kan lige så godt være ærlige: Selvfølgelig er der meget, der skiller os på centrum-venstre-fløjen. Vi er fem meget forskellige partier, som har hver sin vision for den retning, Danmark skal bevæge sig i.

Men det er ikke kun det, valget handler om. Og det er ikke det, vi burde fokusere på.

Vi burde fokusere på, at vi tilsammen kan samle tilstrækkeligt mange danskere bag os, der er enige i de ting, vi er fælles om,  til at vi kan få en ny kurs for Danmark. En kurs, hvor miljøet prioriteres, hvor uddannelserne ikke udhungres, og hvor børn ikke vokser op i fattigdom.

Pia Olsen Dyhr er formand for SF.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Fornuftig snak Pia - En formand der har fødderne solidt plantet på realiteternes hårde muld er jeg sgu stolt af som socialist og medlem af SF. Alle burde tage en kold lytter og komme ned på kloden inden den forsvinder. HUH.

Kjeld Jensen, Kurt Nielsen, Jørgen Wassmann, Jens Østergaard Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg er helt enig i, at infight i de røde partier gavner de borgerlige.
Men S må altså se at komme ud af starthullerne og gøre kontant op med fattigdomsreformerne og sikre syges og nedslidtes adgang til pension ved at fjerne de pinefulde og ydmygende ressourceforløb.

Desuden lover det ikke godt, at Tulle og Mette har en telefonisk date efter valget.
Hvor megen indflydelse får venstrefløjen, hvis S fortsat skal danse efter DF's pibe? Og Mette F. har også sagt, at hun hellere vil 'arbejde over midten' end at lytte til sit parlamentariske grundlag.
Så bliver det da en gentagelse af Thorning-regeringen med ekstra ost fra DF og deres sindelagskontrollerende og symbolpolitiske nedrigheder..

Jeg er sgu bekymret !!

Flemming Berger, Ervin Lazar, Anders Lund, Holger Madsen, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek, Helene Kristensen, Jan Fritsbøger, Ejvind Larsen, Kurt Nielsen, Jørgen Wassmann, Katrine Damm, Bjarne Andersen, Estermarie Mandelquist og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Det lyder godt POD. Så gør vi bare det, og så vinder vi. Det ser bare ikke så godt ud i meningsmålingerne, hvor det kun tyder på en kneben sejr.

“Vores børn vil dømme os på de resultater, vi får kæmpet os frem til med blod, sved og tårer over de næste par år.“

Jeg ville gerne have hørt, hvad disse alvorlige ord betød i praksis. Det kunne nemlig lyde, som om det kom til at gøre en lille smule ondt på befolkningen, og det plejer ikke at være den måde, hvorpå man vinder valg.
Der er måske andre SF’ere, der kan udlægge teksten for mig?

Christian Nymark, Lise Lotte Rahbek, Ejvind Larsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Det ender nok med en SOV-model.

Torben K L Jensen

Tøv lige en kende - kære Eva. Mette F. sagde og understregede på kongressen at "videreføre borgerlig økonomisk politik bredest muligt" er no-go for Mette F. derfor også en afvisning af de radikales borgerlige nedskærings/udbudspolitik. Det er kun på udlændingepolitikken hun er enig med Venstre og DF - som forresten 60 % af den danske befolkning er.

Torben K L Jensen

I øvrigt mener jeg at alt hvad der kommer af de radikale i bund er borgerlige - også Alternativet -deres EU-kandidat har meldt sig under de liberale faner i europaparlamentet.

Verner Nielsen, Kjeld Jensen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

og IKKEi den grønne afdeling som Margrete Auken fra SF.

Thomas Andersen

Suk, hvor er det typsik SF. Hvor er det let og populistisk at foreslå 5 ganske sympatiske initiativer som ingen kan være uenige i men som hver vel koster 10-20 mia. kroner at gennemføre. Og et enkelt lille pip om finansieringen ved forhøjede arveafgifter som vel knap kan indbringe en enkelt mia. kroner... Selv hvis man rullede alle de gennemførte skattereformer igennem ville det ingen gang række til blot et enkelt af de 5 områder...

Niels-Simon Larsen

Jeg vil gerne høre, hvad det der blod, sved og tåre-tale er for noget. Det er helt klart, at det er i den retning vi skal. Torben K L Jensen må absolut være manden, der kan udlægge teksten. Kom så Torben!

Torben K L Jensen

Tjaah - Niller Hvis der er nogen der har insider-viden om Thorning/Vestager perioden er det vel SF,så jeg går ud fra at det er hvad Pia Olsen-Dyhr mener med blod,sved og tårer.

Niels-Simon Larsen

Torben: Fake news om Alternativet igen.
Når Alternativet opstiller til Europa-Parlamentet i 2019, er det i fællesskab med politiske partier og bevægelser fra hele Europa gennem samarbejdet European Spring. European Spring er den første fælleseuropæiske opstillingsliste nogensinde, og valggrundlaget er baseret på værdier som gennemsigtighed, bæredygtighed, solidaritet og demokratisk fornyelse.

European Spring består af bevægelser og partier fra Europas nord, syd, øst og vest. Fra Europas center, fra dets øer og mest fjerne regioner. European Spring består af progressive, demokrater, klimaforkæmpere og feminister. Af borgere, aktivister, borgmestre og folkevalgte.

European Spring er DemA i Italien og Razem i Polen. LIVRE i Portugal og Génération.s i Frankring. MeRA25 i Grækenland og Alternativet i Danmark. Og flere andre.

Niels-Simon Larsen

Torben: Og hvor har du så fra, at Å har meldt sig under de liberale faner?

Helene Kristensen

- og så skal vi til at høre på SF's klynk igen, når Socialdemokraterne kører dem over, bruger dem til at få magten - og igen gennemføre politikken med dem de politisk er enige med, nemlig VLAK og DF selvfølgelig - eller især DF.

Christian Nymark, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Torben K. L. hvor har du de 60% fra ? er tallet dit eget skøn eller stammer det fra en meningsmåling, min opfattelse er at tallet er allerhøjst25 - 30%,
vil gætte på de 60% er dem som mener udlændinge politikken er vigtig, det mener jeg også men den er blevet alt for meget baseret på fjendtlige tiltag og bør menneskeliggøres, jeg er altså udpræget uenig med V og DF,
men tallet bruges af og til i medierne som om alle som mener politikken er vigtig går ind for stramninger, hvilket jo er aldeles forkert, men uanset hvor mange danskere som ønsker stramninger, så er årsagen til fadæsen at DF har tæppebombarderet os med dæmonisering af de fremmede, og har bildt os ind de er en trussel, når den slags står på i årtier vil det selvfølgelig kunne flytte nogle, især de mindre oplyste som måske ikke kan gennemskue løgnene.
med hensyn til meningsmålinger så skal de også tages med et gran salt, de er som hovedregel manipulerende i forskellig grad, dette ved jeg fordi jeg deltager selv, og ofte er svarmulighederne valgt, så man ikke kan give præcist udtryk for sin mening, men må vælge noget som er næsten rigtigt, og somme tider er alle svarmuligheder "forkerte" hvis du forstår.

Niels-Simon Larsen

Torben: Der er intet, der er mere brug for end blod, sved og tåre-taler, og det betyder i praksis: Ned med forbruget!

Jeg sagde: Ned med forbruget! Hvem af politikerne tør sige det? Jeg har kun hørt én sige det tydeligt: Uffe. Men lad mig høre nogle flere både sige det, mene det og handle derefter.

Niels-Simon Larsen

Torben, stakkels dreng, du er i ildlinjen nu, så hent forstærkning. Jeg vil fx gerne vide, hvad din forkvinde siger til den borgerløn som Lisbeth Bech Poulsen og Peter Westerman fremlagde her i avisen. Jeg tør ikke tro på, at SF går ind for borgerløn, men hvor ville det være dejligt, og sikke et samarbejde, vi kunne få.

Torben K L Jensen

Jeg er for helvede ikke nogen "stakkels dreng" med mine 70 år på bagen og jeg elsker enhver provokation der på alle måder røber andres uvidenhed om faktuelle sandheder. HUH.

Torben K L Jensen

Den med de liberale faner må være fake news jeg (desværre er hoppet med på) - undskyld.
Har lige læst om European Spring - det lyder jo lovende.

Ejvind Larsen, Nis Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Torben: Alt godt.
Kan du ikke lige spørge Pia, hvad hun mener om Lisbeths og Peters borgerløn?

Må jeg have den fornøjelse at at erklære mig enig med Pia Olsen-Dyhr. og SF.

Til næste valg vil jeg, endnu engang, sætte mit X ved liste F.

Med hensyn til at kunne se at der er reelle problemer med integrationen, så er det nok nærmere 80 5 af befolkningen. Fra F til O.
Der er dog stadig stor forskel på hvad SF og O vil.

Kan man ikke se dette, så er man langt ude (til venstre) . Vel nok det største "skillepunkt" på fløjen.

80 %, skulle der stå.

Torben Morten Lund

Når der her blæses til samling om, hvad der er enighed om, burde det vel også være nævnt, at man har styrket fællesskabet ved at gå med i ghettoplanbanden, der giver mindelser om de mørkeste tider i Europas historie.

Rockwoolfondens Forskningsenhed har fået børnefattigdommen ned på det absolutte minimum. Tillykke med det helt vilde bedrag. Alle de titusinder af børn som også lever i skjult fattigdom, takker Rockwoolfondens Forskningsenhed, de vil aldrig glemme dem.

Samarbejde er nødvendigt, hvis landet skal have en ny regering. Men hvad er det, som forhindrer de politiske partier i at tale sandt? Hvilke nedskæringer vil i fjerne? Stå ved de massive nedskæringer, som I har stemt på i Folketingssalen. Og fortæl den sande historie om, hvordan I vil samarbejde med blå blok fremover, for at øge uligheden.

Ulighed mindskes ikke ved at tilføre de sociale områder millioner. Et par milliarder ved Finansloven ændrer heller intet. Uligheden er øget med trecifrede milliarder de sidste 20 år. Hvis I vil fjerne fattigdommen, så start med at omfordele 25 milliarder hvert år, det ville være en start.

Statsministeren har i anledning af valgåret erklæret, at børnene står ham særligt nær, og Mette Frederiksen har sagt at hun vil være børnenes statsminister. SF stiller sig nu op i rækken af gøglere og taler om børnene. Der er forskel på vælgerbedrag og selvbedrag, men lyv aldrig når det gælder børnene, det er utilgiveligt. Husk at de en dag vokser op og selv kan stemme.

SF's tætte samarbejde med S vil fortsætte fremover, indrøm det bare. SF er vel stadigvæk et ansvarligt parti, som med sit tætte samarbejde med alle partier i Folketinget inkl. blå blok, vil fortsætte nedskæringerne. Er det bare en fast tradition i Folketinget at lyve? Tror politikerne på deres eget bedrag? Er det et job lige som alle andre? Handler det i virkeligheden om at fylde egne lommer?

Hvis man vil vide, hvad der sker efter næste valg, skal man bare se, hvad der sker i København: S, R og SF samarbejder med blå politikere om næste års budget, på trods af at rød blok har 70 % af vælgerne bag sig!

Ejvind Larsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Peter Sterling: Ja, og Ø og Å stod alene op for Amager Fælled.

Ingen er vel i tvivl om at der er forskelle på Ø -Å og F.

Olsen-Dyrh´s ærinde er da også at ridse fællesskaberne op og fokusere på dem.
Hvis Ø og dets tilhængere hellere vil blive ved med at hakke løs på forskellene, så når vi ikke vidt.

LAkmusprøven i den forgangne politiske sæson var ghettoaftalen. Her stemte Sf sammen med SD, DF og regeringen. Og medieforliget, også her var SF villig til at svinge kniven over DR, dog ikke så meget som DF og de blå, men villig var man.
Så hva' fa'en er det Pia Olsem vil? og tror hun selv på sin bragesnak. SF er jo parate til at krybe til køjs med Soc.dem og DF, hvis lejlighed gives.

Ejvind Larsen, Flemming Berger, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frode Sørensen

Arbejdsmiljøet nævnes hverken af Mette Frederiksen i sin kongrestale eller i Pia Olsen Dyhrs indlæg.
Betyder det intet, at omkring 2000 dør årligt af snigende sygdomme p.g.a. dårligt arbejdsmiljø i Danmark ifølge ILO. 1600 får arbejdsbetinget kræft ifølge Kræftens Bekæmpelse. Derudover kommer alle de andre følger af dårligt arbejdsmiljø.
Samtidig sker der en minimering i forebyggelsen med nedlæggelsen af Bedriftssundhedstjenesten, løbende besparelser på Arbejdstilsynet o.s.v.
De regeringsbærende partier vil ikke forbyde kræftfremkaldende kemiske stoffer i arbejdsmiljøet, selvom der findes mindre farlige muligheder, og som endog er forbudt i nabolande, hvilket Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister var ansvarlig for vedr. krystallinsk kvartssand til sandblæsning og trichlorethylen til metalaffedtning.

Arne Lund, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Til Arne Lund + andre.

Hvis Enhedslisten, som debattører her, vælger den negative tilgang og udelukkende fokuserer på forskellene, fremfor et konstruktivt samarbejde, så er der kun én ting at sige.

"Hvil i fred i hængekøjen,; Vågn kun op hvis der byder sig en lejlighed for at vælte den siddende regering" .

I mellemtiden forsøger de ansvarlige partier at føre poltik; Med de omkostninger det nu en gang kan have.

Niels-Simon Larsen

Efter at have læst tråden har jeg svært ved at se, hvordan vi skal kunne samarbejde, og derfor kæmper hvert parti selvfølgelig om markedsandele.

Da jeg sad i bussen i går, faldt der pludselig en haglbyge ned fra himlen, plask. Min medpassager og jeg begyndte pludselig at tale sammen.

Der er masser af problemer, der burde kunne få os til at samarbejde, klimaet fx, men der sker for alvor nok først noget, når klimaet falder ned over os. Er det umuligt at få befolkningen til at gå ned i forbrug? Hvem taler for det? Venstre og LA har begge haft kæmpeannoncer i gadebilledet om merforbrug. S følger med i mindre format og lover penge til udsatte, og det skal de da have, men hvem skal pengene tages fra?

Man kan også bare lade det hele køre, indtil det skrider sammen. Ikke engang den hede sommer har rykket på noget. Der skal mere til. En uset stor efterårsorkan der smadrer løs med oversvømmelser. Den slags kan måske give venstrefløjen sejren.

Hvorfor har Danske Bank flere kunder tilbage? Hvorfor har vi ikke en national storbank til alle vores overførsler? Hvorfor drikker folk Coca Cola? Osv. osv.

Niels Simon Larsen.

I så fald vil Enhedslistens markedsandel være komplet ligegyldig.
Så er det kun et spørgsmål om hvor mange sovende mandater der vil være på tinge.

SF skal nok forsøge et samarbejde med A.

Carsten Hansen - Tjah...kan du fortæller mig hvori det konstruktive i ghettoplanen består? Og i det medieforlig, som SF var tæt på at blive en del af?
Uden at jeg kan gøre mig til talsperson for EL, ALT eller RV så må du ikke forlange, at de tre partier skal adoptere SF's slingrevals, der af og til kommer betænkelig tæt på SD og DF.
Det er lidt som med Mette Frederiksen, der først vender ryggen til RV, EL og ALT, og så anklager de tre partier for ikke at ville samarbejde. Er hun da ikke klar over, at hun selv gav bolden op? Hun forlanger, at ingen af de tre må stille ultimative krav, eller forlange indflydelse i forhold til deres mandattal. Der imod så forlanger hun, at de tre partier, skal godtage hendes højredrejede politik.
Og Pia Olsen Dyth kører på den samme melodunte.

Carsten Hansen - Tjah...kan du fortæller mig hvori det konstruktive i ghettoplanen består? Og i det medieforlig, som SF var tæt på at blive en del af?
Uden at jeg kan gøre mig til talsperson for EL, ALT eller RV så må du ikke forlange, at de tre partier skal adoptere SF's slingrevals, der af og til kommer betænkelig tæt på SD og DF.
Det er lidt som med Mette Frederiksen, der først vender ryggen til RV, EL og ALT, og så anklager de tre partier for ikke at ville samarbejde. Er hun da ikke klar over, at hun selv gav bolden op? Hun forlanger, at ingen af de tre må stille ultimative krav, eller forlange indflydelse i forhold til deres mandattal. Der imod så forlanger hun, at de tre partier, skal godtage hendes højredrejede politik.
Og Pia Olsen Dyth kører på den samme melodunte.

Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ansvarlige partier der fører politik er åbenbart de partier, der sovser sig ind i højrefløjens symbolpolitik og retspolitiske dobbeltmoral ved at deltage i forlig de tilsyneladende er dybt uenige i..

Ejvind Larsen, Vibeke Hansen, Arne Lund og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Ø + Å

R.I.P.

Partier der kun kan byde på protest og fokusere på uenigheder er ubrugelige, nyttesløse og ja, totalt overflødige.

Længere er den ikke.

Kan være SF dør forsøgende og vovende.
Men hellere det end en evig og ligegyldig dvaletilstand i hængekøjen.

Nå; Forhåbentlig agerer Enhedslistens folkevalgte modent og ansvarsfuldt i fald Løkke mister flertallet efter næste valg.
At søge samarbejde på de punkter hvor samarbejde er muligt er hele essensen ved at sidde i folketinget.

Eva Schwanenflügel

Enhedslisten har hele tiden understreget at de peger på Mette F.
Bare ikke uden indrømmelser på deres politik.
Ellers giver det heller ikke mening at agere parlamentarisk grundlag.

At pege på Mette Frederiksen betyder at pege på "Det samarbejdende folkestyre", altså et bredt samarbejde på tinge.

Det ved man fra dag 1.

I så fald bør Enhedslisten lytte til Pia Olsen-Dyhr og fokusere på de punkter der samler.
Altså modsat det der ytres her på tråden, blandt Enhedslistens tilhængere.

Frede Jørgensen

@ Carsten Hansen

SF træder ud af regeringen - og lægger sig i hængekøjen
i 2014

Christian Nymark og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Frede Jørgensen.

Der er vist noget du ikke har forstået !
SF søgte stadig indflydelse efter udtrædelsen.

Hvis Ø virkelig vil agarer som tilhængerne her på tråden, så skulle kandidaterne hellere stille op til en plads i børnahaven i stedet for folketinget.

Jeg finder lige læsebrillerne frem og gentager:

Hvis Ø virkelig vil agere som tilhængerne her på tråden, så skulle kandidaterne hellere stille op til en plads i børnehaven i stedet for i folketinget.

Frede Jørgensen

@ Carsten Hansen

Jeg har forstået det - SF træder ud af regeringen og kræver indflydelse

Frede Jørgensen.

I rest my case.

Hvis nogen virkelig tror at alle partier udenfor regering befinder sig i en hængekøje, så ved man ikke ret meget !

Forøvrigt er der forskel på ordene "Søgte" og "kræver".

Jeg vil ikke bruge mere tid på det pjat.

Altså Carsten Hansen, vi er faktisk nogen EL vælgere her, som har anbefalet Dyhrs indlæg, formoder jeg, netop i erkendelse af at samarbejde er godt.
Nogen mener så måske, at SF kunne samarbejde mere med EL og Alternativet, og ikke kun kline sig op af S.
Din retorik og nedtalen lover ikke godt for det samarbejde.

Katrine Damm.

Jeg slår ikke alle Ø-tilhængere over en kam.

Men det jeg læser i indlæggene er stort set kun fokuseren på uenighederne.

PS: Påpeg lige hvor jeg er nedladende og kig samtidig på hvor nedladende Ø-tilhængere omtaler SF !

Hvis den er den med "børnehaven", så er det jo den skinbarlige sandhed.

Hvis man stiller op til folketinget, så er det for at søge og udøve indflydelse; Ikke at sætte sig ned i et hjørne med korslagte arme og surmule !

Enhedlisten er nødt til at fokusere på enighederne og lave konstruktiv poltik med S-SF-R-Å .
Og så må man acceptere at A laver politik hen over midten på andre områder.

At tro på noget andet er rene luftkasteller.

Med mindre da man ønsker Lars løkke i statsministerstolen.

Tak for i dag og sov godt.

Niels-Simon Larsen

Hvis der skal ske noget afgørende nyt i dansk politik, kan det kun komme fra Å. 15 nye ministerier, hvor fire ministre sikrer den grønne omstilling (kald det bare Vogternes Råd, for der er virkelig noget at vogte). Ministerium for livslang nysgerrighed (er det ikke det, uddannelse helt fra oldtiden drejer sig om?). Og så Uffe som statsminister...

Jeg ved da godt, at det får de fleste til at gå bagover, men hvem kan ellers vippe proppen af flasken? Dansk politik er en kedelig omgang, hvor man skal tage brillerne på for at skelne mellem Lars Pest og Mette Kolera. Begge vil have den vækst, der gør livet umuligt for fremtidens børn. Vi skal have vækst for at bekæmpe væksten - det er jo det, de siger.
Det er Å eller kaos.