Læserbrev

Radikale: Det er en bunden opgave at reducere landbrugets udledning af drivhusgasser

Er det 'verdensfjernt' at udtage en tredjedel af de nuværende marker fra intensiv dyrkning, når Klimakommissionen og Natur- og Landbrugskommissionen faktisk anbefaler det?
26. september 2018

At Bæredygtigt Landbrug kun har skæld ud til overs for, at De Radikale drømmer om et giftfrit landbrug og mere skov og natur, er udtryk for deres angst for fremtiden og for deres forstenede sortsyn.

Formand Flemming Fuglede Jørgensen kalder os verdensfjerne, fordi vi vil udtage en tredjedel af de nuværende marker fra intensiv dyrkning frem mod 2050 til fordel for mere vild natur og mere skov.

De sidste to tredjedele skal samme år være udviklet til giftfrit, klimavenligt og cirkulært landbrug. Det er en bunden opgave at reducere landbrugets udledning af drivhusgasser, og det absolut bedste middel hertil er udtagning.

Det er ikke bare noget, vi påstår. Det har blandt andet Klimakommissionen og Natur- og Landbrugskommissionen fra 2013 påpeget. Så det er næppe fair at kalde os verdensfjerne. Ambitiøst ja, men hvis vi tør holde fast i de høje ambitioner, så kan vi i fremtiden skabe en klimabalance mellem landbruget og naturen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Anders Graae
  • Dina Hald
Ejvind Larsen, Anders Graae og Dina Hald anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu