Læserbrev

De studerendes trivsel ødelægges af uddannelsesbesparelser

Ønsker vi uddannelser med høj kvalitet, må vi som samfund sikre, at de studerende trives på uddannelsesstederne. Trivsel og kvalitet går hånd i hånd
7. september 2018

I Dansk Magisterforenings seneste studielivsundersøgelse ses det, at hele ni ud af ti studerende har været stressede i løbet af det sidste semester.

Tallene bør få enhver med sund fornuft til at overveje, om vi skaber de rette rammer for læring i uddannelsessystemet. Tiltag for øget kvalitet får mindre betydning, hvis ikke man sikrer, at de studerende trives på studierne. Fagligheden og kvaliteten vil blive højere, hvis de studerende har det bedre — trivsel og kvalitet er to sider af samme sag.

At være socialt integreret på studiet har stor betydning for de unges trivsel. Derfor er det afgørende for kvaliteten på uddannelserne og de studerendes trivsel i hverdagen at sikre gode studiemiljøer. Det er problematisk, når uddannelsesbesparelser rammer introforløb og rusture, da netop den første tid på studiet er med til at knytte bånd mellem de studerende.

Ønsker vi uddannelser med høj kvalitet, må vi som samfund sikre, at de studerende trives på uddannelsesstederne. Trivsel og kvalitet går hånd i hånd.

Ronja Rose Ravnskov, forkvinde for DM Studerende.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu