Læserbrev

Svar til Bramsen: Socialdemokratiet tog ikke afstand fra Ekstra Bladets artikel

Det er vanskeligt at drage anden konklusion, end at Bramsen over for Ekstra Bladets læsere gerne vil føre sig frem med brask og bram ­– men over for Informations læsere tager retsordføreren derimod afstand fra, hvad Ekstra Bladet og jeg i min leder har skrevet om hendes udspil
Debat
24. september 2018

I et læserbrev i Information kalder Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen min leder den 17. september 2018 »upræcis«, »overdrevet«, »hadsk« og fuldstændig uden kontekst. I et tidligere indlæg i den socialdemokratiske netavis Pio fik kritikken en tand til. Her skrev Bramsen, at lederen var forkert »fra ende til anden«.

I korthed er sagens fakta: Socialdemokraterne kontaktede Ekstra Bladet for at få avisen til at skrive en nyhedsartikel om Bramsens forslag til sanktioner over for asylansøgere, der kører uden billet i offentlig transport.

Overskriften samt indledningen til artiklen, som blev bragt den 11. september, levnede ingen tvivl om det budskab, som Bramsen ønskede at sende: Tre gange snyd, »så bør det have den konsekvens, at asylsøgeren nægtes asyl«, lød referatet i Ekstra Bladet.

Artiklen blev ikke berigtiget fra Bramsens side, tværtimod modtog avisen ifølge Ekstra Bladet en tilkendegivelse af, at det havde været en fin artikel.

Seks dage senere bragte Information så en leder, der tog konsekvensen af Bramsens budskab og kritiserede, at tre snydeture med f.eks. metroen til en samlet pris af 72 kroner åbenbart ifølge Socialdemokratiets retsordfører skulle være nok til ikke at give asyl til flygtninge.

Så brød helvede løs. Dét var for meget for Bramsen, der i første omgang over for Informations chefredaktør forlangte en berigtigelse.

Information tilbød at skrive, at Bramsen ikke mente, hvad hun var refereret for i Ekstra Bladet, men også, at Socialdemokratiet langtfra havde taget afstand fra Ekstra Bladets artikel, men tværtimod havde rost den. Men en sådan transparens ønskede hun ikke.

Det er vanskeligt at drage anden konklusion, end at Bramsen over for Ekstra Bladets læsere gerne vil føre sig frem med brask og bram ­– men over for Informations læsere tager retsordføreren derimod afstand fra, hvad Ekstra Bladet og jeg i min leder har skrevet om hendes udspil.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dette får Bramsen svært ved at vikle sig ud af. Problemet er bare, at hendes vælgere er skideligeglade.

David Breuer, Jan Nielsen, Katrine Damm, Søren Andersen, Ejvind Larsen, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Mogens Holme, Dorte Sørensen, Marianne Borgvardt, Arne Lund, John Damm Sørensen, Alvin Jensen, Torben Skov, Elisabeth Andersen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Det her er småting i forhold til hvad vi arme vælgere vil få at se når valgkampen for alvor går i gang, og råbekonkurrencen mellem Nye Tarvelige, Dansk Frikadelleparti og Socialakrobaterne tager til; Hvem kan overgå hinanden i uhyrligheder? For Trine Barmsen gør sig det særlige gældende, at hun håber på - i tilfælde af at Mette Frederiksen, danne regering, at så kan Barmsen blive enten integrations- eller justitsminister. Her er hun internt i skarp konkurrence med en anden hard liner, partiflakken Matthias Tesfaye.

Ejvind Larsen, Per Klüver, Hans Larsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er svært både at blæse og beholde melet i munden på samme tid.

Hun er i mine øjne en uhyggelig kvinde og vel partiet Støjberg.
Lad hende aldrig få mere magt end almindelig folketingsmedlem.

Hun er i mine øjne en uhyggelig kvinde og vel partiet Støjberg.
Lad hende aldrig få mere magt end almindelig folketingsmedlem.