Læserbrev

Tesfaye: Det er Enhedslisten, der svigter integrationen

Ved I hvad, kære Enhedslisten. Gode venner fortæller også hinanden sandheden. Og fakta er, at de sociale problemer blandt medborgere med udenlandsk baggrund ville være markant større i dag, hvis Enhedslisten havde fået sin vilje
Debat
14. september 2018

Enhedslistens ordfører Nikolaj Villumsen påstår her i avisen, at Socialdemokratiet er imod princippet om integration af flygtninge. Partiet påstår, at– vi skaber en underklasse uden danskkundskaber og uddannelse.

Det er mildest talt tragisk, at så vigtig en debat skal føres på så lavt et niveau.

Det var Enhedslisten, der stemte imod Danmarks første integrationslov, da den blev fremlagt af Socialdemokratiet. Enhedslisten var imod, at flygtninge skulle boligplaceres i alle danske kommuner.

Det er Enhedslisten, der stadig i dag er imod 24-årsreglen. Partiet har aldrig støttet denne regel, der mere end nogen anden har været med til at beskytte unge kvinder mod arrangerede ægteskaber. I dag ser vi til gengæld en kraftig stigning i unge kvinder med minoritetsbaggrund, som får en uddannelse.

Det var Enhedslisten, der – sammen med DF – var imod integrationsgrunduddannelsen til flygtninge og familiesammenførte. Socialdemokratiet og fagbevægelsen støttede uddannelsen, men igen blev vi blev mødt med kritik fra den yderste venstrefløj.

Det var Enhedslistens repræsentanter i byråd landet over, der ikke ville fordele børn med anden etnisk baggrund i skolerne. Det er Enhedslisten, der ikke vil pålægge forældre med dårligt dansk at sende børnene i dagtilbud. Det er Enhedslisten, der ikke vil anvise boliger, så vi får blandede boligkvarterer.

Det er Enhedslisten, der ikke vil stemme for SF, Radikale og Socialdemokratiets forslag til fordeling af gymnasieelever, så vi ikke har etnisk opdelte gymnasier. Og det er Enhedslisten, der konsekvent siden partiets stiftelse har stemt imod ethvert tiltag, der havde til hensigt at begrænse indvandringen til Danmark, så integrationen kan følge med.

Og nu er det så Enhedslisten, der hævder, at Socialdemokratiet ikke vil integrationen af flygtninge?

Ved I hvad, kære Enhedslisten. Gode venner fortæller også hinanden sandheden. Og fakta er, at de sociale problemer blandt medborgere med udenlandsk baggrund ville være markant større i dag, hvis Enhedslisten havde fået sin vilje.

Mattias Tesfaye, integrationsordfører (S)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Hold så op med det indbyrdes fnidder - det gavner ingen.

Tino Rozzo, Allan Stampe Kristiansen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen, Anne Eriksen, Carsten Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Stands dog op og erkend de grundlæggende fejltagelser, der er begået i forhold til flygtningeproblematikkerne. Verden har udviklet sig sådan, at det er svært ikke at forholde sig til, og nogle gange intervenere i, nationalinterne forhold, når disse skader dele af befolkningen. Det betyder, at vi som verdensamfund har en fælles forpligtelse til at hjælpe de mennesker, der flygter fra sult og krig. Den store fejltagelse, stort set alle lande har begået, er, at flygtningeproblemer, som altså burde være et fælles anliggende, hvor man internationalt samarbejde om løsninger, behandles mononationalt. Nu står så hvert enkelt land med sin flygtningepolitik, som selvfølgelig, og ganske uhensigtsmæssigt, kommer til at handle om de flygtninge, som når det enkelte land, men burde handle om fælles løsninger på fælles problemer. Nu står vi med håret i postkassen, og vore lokale partier henfalder til, som her, gensidige golde beskyldninger, som ikke gavner andet end deres individuelle selvforståelser og samvittigheder – hvor fattigt. Manglen på internationalt samarbejde har på nationalt niveau betydet, at megen af den nationale retorik er overladt til menneskelige åndsamøber fra fx DF og Nye Borgerlige, hvis tilgang til flygtninge er at frasige sig ethvert ansvar for deres problemer og eksistensberettigelse. Det er simpelthen ikke et civiliseret samfund værdigt.

Jens Kofoed, Bjarne Andersen, David Breuer, Helene Kristensen, Elisabeth Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Anne Eriksen, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anders Reinholdt, Bjarne Jørgensen, Viggo Okholm, Steffen Gliese, Carsten Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Der er kun en vej frem; Samarbejde.

Jeg er enig med ovenstående indlægsskrivere men mener samtidig at Enhedslisten er nødt til at åbne øjnene. Erkend at der er reelle problemer og lad os finde løsninger i fællesskab på venstrefløjen.

Så er der måske en chance for at vi, i fremtiden, slipper for tåbelige tiltag som "Burka-lov" "tvangs-håndtryk" og andet symbol-fis!

Er der en en vilje til at samarbejde hen mod løsninger, så kunne det ske at Socialdemokraterne ville rykke lidt mere mod venstre igen.
Det ville en SF-vælger som jeg, se positivt på.

Peter Andersen, Bjørn Pedersen, Torben K L Jensen, Jan Damskier og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

"Og fakta er, at de sociale problemer blandt medborgere med udenlandsk baggrund ville være markant større i dag, hvis Enhedslisten havde fået sin vilje"

I og med at Tesfaye sammenligner en faktisk situation med en tænkt, kan man sige at han hér plejer en usømmelig omgang med fakta.

Bjarne Andersen, David Breuer, Elisabeth Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Niels Duus Nielsen, Poul Erik Pedersen, Anders Reinholdt, Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Bettina Jensen.

Det er ikke meget anderledes end når folk skriver at situationen ville være bedre hvis Enhedslisten havde haft magten.

Rent flueknepperi,

Anders Sørensen

"fakta er, at de sociale problemer blandt medborgere med udenlandsk baggrund ville være markant større i dag, hvis Enhedslisten havde fået sin vilje".

Nej, det er ikke faktum. Det er et hypotetisk scenarie.

Bjarne Andersen, David Breuer, Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Allan Stampe Kristiansen, Niels Duus Nielsen, Anders Reinholdt, Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Bettina Jensen, Flemming Berger og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar

Anders Sørensen og Betina jensen.

Prøv nu at forholde jer til indholdet artiklen i stedet for at angribe ordet "fakta",

Indholdsmæssigt er dette komplet ligegyldigt og det foranlediger undertegnede til et tro at I ikke rigtigt har nogle argumenter at bringe.

Eva Schwanenflügel

Socialdemokratiet har efter den hede affære med DF ændret så meget på sin egen integrationspolitik, at Mattias Tesfaye ligesåvel kunne have rejst i tidsmaskine tilbage til før valget og skældt sit eget parti huden fuld.
Hykleriet vil ingen ende tage.

Iøvrigt lyder det barnligt med den lange liste af beskyldninger. "Det er din skyld, ikke min".
Surmuleri og ansvarsfralæggelse skaber ikke samling på venstrefløjen eller valgbarhed til statsministeriet.

Bjarne Andersen, David Breuer, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Hans Larsen, Poul Erik Pedersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Carsten Hansen, men hvorfor har EL ikke stemt for de nævnte ting - mon det ikke har været for de enkelte menneskers skyld. Tesfaye's opremsning virker mere, som når EL altid bliver udstillet som nogen værre nogen, fordi de ikke vil stemme for Satspuljen. Da EL ikke mener, at overførselsindkomsterne er de eneste der skal betale indtil den. Er det ikke urimeligt at overførselsindkomsterne skal betale for fx. vaccinen til unge piger . Ville det ikke være mere rimeligt at det var hele samfundet der stod for det.

Hvad med at ændre på skoledistrikterne så børnene blev mere blande , der er mange andre måder at blande børn på end KUN at ville flytte rundt på en bestemt gruppe børn.

Bjarne Andersen, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen.

Noget er fakta andet er 100 % sikkert.

Og det er 100 % sikkert at der er problemer med integrationen af en del indvandrere fra Mellemøsten.
Dette er ikke udelukkende er spørgsmål om sociale problemer men også om kulturelle og religiøse livsanskuelser.

Vælger man at forklæde alt som "racisme" og "fremmefjendtlighed", så flytter man ikke én eneste stemme fra højre til venstre; Tværtimod.

Jeg har gennem de seneste mindst 10 år forfægtet den anskuelse at kuleturrelativisme er lige så tåbelig som etnocentrisme. Hverken DF eller Ø er en del af løsningen, når det kommer til løsning af integrationsproblemer.

At den nuværende regering og tidligere regeringer har fejlet og prioriteret forkert, er vi for så vidt enige om; Men Enhedslistens virkelighedsfornægtelse er lige så tåbelig.

Jeg ser kun 1 løsning på venstrefløjens sammenhængskraft på integrationsområdet; Og det er at alle partier fra Ø til A sætter sig ned og bliver enige om at der rent faktisk er reelle problemer, ud over det sociale aspekt, på integrationsområdet.

Så længe Ø og Å vil påstå at det udelukkende er "gammeldanskernes" skyld, så er det en dødssejler der forhindrer enhver chance for at vinde et flertal af befolkningens støtte.

For ikke alene er det forkert; Det er ligeledes grinagtigt.

Hans Aagaard, Mette Poulsen og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Carsten Hansen, jeg kan ikke længere hverken se Enhedslisten eller SF som særligt socialistiske bevægelser/organisationer - men jeg kan være med på at nogle progressive må betræde vort Folketing i ren afmagt, eller som en slags OCD-manøvre. Det bliver bare derefter.

Jeg kender én som kender Tesfaye, og han beskrives som en ualmindeligt rar person med masser af overskud og velvilje, men jeg er helt sikker på at han ville være bedre off udenfor det danske folketing. Så har jeg nok hverken skrevet for meget eller for lidt.

Dorte Sørensen

Carsten Hansen jeg vil ikke ind i de debat om fakta eller "sandhed" - men dit eksempel "Og det er 100 % sikkert at der er problemer med integrationen af en del indvandrere fra Mellemøsten" - Det er vel også 100% sikkert,at der er problemer med integrationen af en del andre indvandrere . Mange er kommet hertil med oplevelser der har skadet dem. "Vores" udsendte soldater er jo heller ikke alle kommet hele igennem deres oplevelser.
Derudover er der en god udvikling i gang , så hvorfor ikke bygge videre på den. Hvorfor skal indvander altid have et spark - hvorfor ikke et klap på skulderen.

Bjarne Andersen, Lillian Larsen, Helene Kristensen, Elisabeth Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Bettina Jensen.

Hvad er egentlig socialisme ?.

I min optik er det ikke knæfald for religiøse dogmer eller accept af mandschauvinistisme livsanskuelser.

Dorte Sørensen.

Det er muligt at der problemer med andre indvandregrupper. Vi hører bare ikke så meget om det. Hverken i Danmark eller andre steder.
Men det fjerner jo ikke de store problemer der reelt er med en del af indvandrere fra Mellemøsten.

Måske du vil påstå at der lige så store problemer med Vietnamesere, Sri lankanere, kinesere og hvad der ellers er ?

Dorte Sørensen

Carsten Hansen hvorfor ikke se indvandre som mennesker og ikke som medlem af den og den kultur.
Der er brodne kar i alle familier og kulturer.
mvh.

Bjarne Andersen, David Breuer, Elisabeth Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Bettina Jensen anbefalede denne kommentar

Carsten Hansen -
de grupper, du nævner, er ret så lukkede om dem selv. Der er også social kontrol etc. Bemærk også, at de så godt som aldrig deltager i samfundsdebatten.

Jeg kan konstatere at der ikke er forståelse for en fælles politik blandt "venstrefløjsdebattørerne" her på tråden.

Man fastholder en afstandstagen til A og F.

Problemet med de virkelighedsfjerne folk fra Ø og Å-segmentet er, at de tror at alle andre slår alle indvandrere over én kam.

Derfor tager de afstand fra venstrefløjsfolk der erkender at kulturelle og religiøse livs-
anskuelser kan kollidere med demokratisk vedtage rettigheder.

Disse menesker kan desværre sjældent kende forakel på DFér og SFére og socialdemokrater.
Denne virkeligdesfjerne opfattelse spænder desværre ben for handlekraft på venstrefløjen.

Noget der så absolut ikke gavner de mange indvandrere der gerne vil vores samfund..

I virkelighedens verden er der ca, 80 % danskere der erkender at der er integratiomsproblemer der rækker ud over det sociale aspekt.

En del af disse 80 % er etnocentrikere der befinder sig på den ultranationale højrefløj. Jeg har kun foragt til overs for disse.
Resten er mere eller mindre enige om problemernes omfang og årsag.

Folk der kun evner at se Sort/Hvid er ikke en del af en samlet løsning.

Jeg har skrevet det før.

Der er kun samarbejde på venstrefløjen der dur, hvis vi skal præsenter et alternativ til den førte politik.

Og det samarbejde kommer aldrig til at gå ud på at "Der ingen problemer er eller at de få problemer der er udelukkende skyldes danskernes fremmefjendtlighed"..

Carsten Hansen, man kunne også vende det om, og sige, at S fastholder en afstandtagen til de partier, de gerne vil have til at pege på sig.

Bjarne Andersen, David Breuer, Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, Niels Duus Nielsen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Katrine Damm.

Sådan som det ser ud nu, så erkender socialdemokraterne at der ikke er troværdige samarbejdspartnere på venstrefløjen på integrationsområdet, ud over SF, uanset hvordan vi vender og drejer det.

Poul Erik Pedersen

Jeg synes der er en ting, der er bemærkelsesværdigt i hr. Tesfayes indlæg: og det er at indlægget dybest set består i en række påstande vedrørende Enhedslisten. Til gengæld synes jeg det er temmelig svært at se at hr. Tesfaye begiver sig ud i en formulering af nogle positive målsætninger for, hvad god integrationspolitik måtte være set ud fra et socialdemokratisk synspunkt, in casu skribenten selv. I stedet får vi en række verbale angreb.
I et videre perspektiv kan man fundere over, om dette er en folkevalgt politiker værdigt. Ideelt set burde en politiker, valgt ind i folketinget, jo være sin position så meget bevidst, at han (hun) så det som sin fornemste opgave at oplyse vælgerbefolkningen og bidrage med ideer til hvorledes samfundsmæssige problemer kan løses. Her mener jeg det er et åbent spørgsmål, om hr. Tesfaye har leveret et positivt bidrag i den demokratiske debat. Man vil, måske, kunne indvende at hr. Tesfaye reagerer på en fremført kritik, som efter hr. Tesfayes mening ikke er enten lødig eller retfærdig. Jeg vil dog mene at man hertil kan indvende, at hr. Tesfaye burde have overvejet om hans indlæg kunne siges at bidrage til en oplyst demokratisk debat. At se ud over eventuelle personlige mellemværender kendetegner jo netop en politiker af format.
Mvh. poul.

Bjarne Andersen, David Breuer, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvis venstrefløjen vil noget som helst i dansk politik, så kræver et samarbejde over hele linjen.
A skal drejes mod venstre og Ø + å skal bevæge sig mod midten.

Interne skænderier er guf for vores fælles modstander, Højrefløjen.

Tja Carsten Hansen, hvem regner egentlig med SF, udover selvfølgelig SF og fru Mette F, som gerne vil bruge jeres mandater.
Her skræmmer sporene.
Ikke fordi, I er da meget søde, men....

Bjarne Andersen, Helene Kristensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Katrine Damm.

Du er et udmærket eksempal på at Ø isolerer sig i en osteklokke på venstrefløjen.

De borgerlige gnider sig i hænderne og SF +A erkender at Enhedslisten ikke kan bruges til noget som helst.

Håbet er dog stadig at Enhedslistens repræsentanter på tinge er mere modne end herværende debattører.

Nej, vi ser tingene i et større perspektiv, klima, fattigdom og stigende ulighed og fokuserer ikke i en lille nationalistisk ting om bare at gøre integration til omdrejningspunktet. I DK.
Og prøv måske lige at lade den nedladende og bedrevidende tone ligge Carsten Hansen, det gør ikke noget godt for debatten.

Bjarne Andersen, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er stadig mit håb at venstrefløjen finder sammen i et alternativ til højrefløjen på integrationsområdet.

Samarbejde og realisme er den eneste mulighed.
Virkelighedsfornægtelse og kulturrelativisme skiller p.t. parterne.

Apropos " nedladende og bedrevidende tone ".

Hvad kalder man følgende ?:

"hvem regner egentlig med SF, udover selvfølgelig SF og fru Mette F, som gerne vil bruge jeres mandater."

;-)

Hvis ikke Enhedslisten og Alternativet tager deres repræsentation på tinge alvorligt, så forbliver de de partier med absolut 0 indflydelse.

Søger de derimod kompromisser og samarbejde med A og SF så kan vi med tiden blive et reelt alternativ til den sorte højrefløj.
Sker det ikke vil A søge samarbejde med V og O og dermed koble venstrefløjen helt af.

Ja, det lød måske ikke helt så pænt, men personligt tager jeg ikke SF alvorligt og ser ikke, hvorfor partiet ikke opløser sig og fordeler jer hos S og andre steder.
Svært - for mig at tro på at SF ikke vil blive kørt over af Mette F. - Allerede er det.

Jens Kofoed, Bjarne Andersen, Hans Larsen, Steffen Gliese, Allan Stampe Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der kom jo et par kameler på tværs i SF's indre univers sidst de sad i regering..
Var det mon også Enhedslistens skyld ? ;-)

Jens Kofoed, Bjarne Andersen, David Breuer, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Allan Stampe Kristiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I København har EL valgt en borgmesterpost som mest af alt er blevet brugt til cykler og cykelstier. Da EL for godt 10 år siden havde skoleborgmesterposten, en post som er dødvigtig for integrationen, sendte borgmesteren sine egne børn i den private skole og formøblede i øvrigt over 600 mio. kr. svarende til alle læreres løn et halvt år. Der er stor forskel på hvad EL siger og hvad hin enkelte gør.

Hans Aagaard, Per Torbensen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

Det kan koste at tage ansvar; Specielt når man er i båd med Det Radikale Venstre.

Det er ulig nemmere aldrig at tage ansvar og blot råbe ad andre, mens man står ude bag sidelinjen.

Dorte Sørensen

Tage ansvar? Er det ansvar at lovgive om nedskæringer specielt for syge, ledige osv.
I mine øjne er det mere at tage ansvar ved at forsøge at skabe bedre forhold for ALLE samfundets borgere - dette gøres fx. også ved ikke at stemme for nedskæringer mv.

Den med M. Vestagers handlemåde i "Det Sorte Tårn" var vel mere en hævnargt på Søvndahls og Thornings udtalelse om at RV ikke skulle ændre så meget som et komma i aftalen mellem SF og S før valget. Det var sørgeligt at Thornings trang til at blive Danmarks første kvinde som statsminister var større end at fører sit partis tidligere politik ud i livet.

Bjarne Andersen, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen.

Enhedslisten forbliver bag sidelinjen til evig tid, hvis det fortsætter som nu.
Så kan du og listens medlemmer/tilhængere sidde og pudse glorie lige indtil den I ikke er her længere.

Forhåbentlig er Listens politikere så kloge at de formår at bevæge partiet derhen hvor der er ansvar og indflydelse; nemlig i samarbejde med resten af venstrefløjen.

Forhåbentlig opfatter Listens politikere venstrefløjen som bestående af flere partier end blot Listen selv og "alternativet" .
Ellers er alt håb ude og Enhedslisten forbliver det mest ligegyldige parti på tinge. Kun partier der søger indflydelse og ansvar har en berettigelse i seriøs politik.

Enhedslistens største svigt var støtten til Thorning/Corydon regeringen.
Og partiet svigter igen ved ikke at tage 100% afstand fra Mette Frederiksen som statsminister.

Der er først og fremmest indvandrerproblemer, fordi helt almindelige strukturelle forhold i et frit samfund anskues som problemer.

Helene Kristensen

Jamen rolig nu - S/SF/DF skal såmænd nok få et rimeligt samarbejde med V, ligesom de foregående 8 år. Masser af indflydelse, som gør bunden af samfundet endnu mere ondt. Havde arbejderne og samfundets svage betydet noget som helst for socialdemokraterne (og den altid dikkende lammehale SF) havde fru Thorning smidt magten fra sig og sagt "aldrig om vi kommer til at trampe på arbejderne og samfundets svageste", men nej man fejede al kritik væk med talmagi. Jeg ville ønske de danske arbejdere ville "takke" socialdemokraterne/sf med et kæmpenederlag, men der er nok der kan bestikkes med lidt misundelsespolitik og valgflæsk ad libitum. Efter valget er alting glemt og S laver igen politik med V som de plejer.

Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Herdis Weins, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Per Torbensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Carsten Hansen; 14. 09, 18 - 20:05
"Prøv nu at forholde jer til indholdet artiklen i stedet for at angribe ordet "fakta","

Fakta er, at artiklen ikke fortæller hvad Ø så ville, istedet for de tiltag, de var imod.
https://enhedslisten.dk/politikomraade/udlaendinge-og-integration

Og hvad skriver Nikolaj Willumsen, der kan bringe Tesfaye på banen:
"Udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S) ønsker nu at deltage i forhandlinger med regeringen og DF om det såkaldte paradigmeskift væk fra integration af flygtninge. I forbindelse med sidste års finanslov var et sådant skifte DF’s krav for at acceptere lavere topskat.
Det blev som bekendt ikke til noget. I år prøver DF igen – nu med støtte fra S."

Mon ikke nok vi kan kalde Ø for venstreorienteret.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar