Kommentar

111 millioner kroner senere

Hvad landet kan tjene på kreativ bogføring
Den villa i Hvidovre, hvor Britta Nielsen, der svindledeSocialstyrelsen for 111 millioner kroner, boede.

Den villa i Hvidovre, hvor Britta Nielsen, der svindledeSocialstyrelsen for 111 millioner kroner, boede.

Jens Dresling

19. oktober 2018

Pludselig var hele Danmark på fornavn med Britta. Uden at Britta for den sags skyld havde ytret ønske om det. Britta var slet ikke blevet spurgt, alene af den grund at Britta var væk, forsvundet fra en hverdag som Mrs Nobody med fortjenstmedalje i sølv.

Britta blev, som man forstod på det hele, sat i forbindelse med tabet af en ordentlig bule penge, der bare ikke var Brittas, men som Britta efter alt at dømme ved forskellige snedige greb, ingen kunne gennemskue, i årevis læssede over på sin egen konto i den hårdt prøvede Danske Bank. Egentlig var det først senere, Britta blev Britta.

Først var Britta en anonym 64-årig almindelig udearbejdende kvinde, den type man ikke vender sig om efter på gaden og har glemt, før man husker hende.

Den 64-årige hed det i de elektroniske mediers breaking news. Den 64-årige mig her og der.

For Radio24syv, hvis morgenprogram ellers hører til nyhedsjournalistikkens absolutte lyspunkter, var det i førstningen det 64-årige, der var ved at blive historien. Programværtinden kunne med insisterende betoning på talordet 64 ikke komme sig over, at en 64-årig kunne finde på noget sådant.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Britta Hansen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Christian Skoubye
 • Tino Rozzo
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Malan Helge
 • Poul Anker Sørensen
 • Tommy Clausen
 • Grethe Preisler
 • Torben K L Jensen
Britta Hansen, Maj-Britt Kent Hansen, Christian Skoubye, Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Malan Helge, Poul Anker Sørensen, Tommy Clausen, Grethe Preisler og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Fedt Metz - sidder just nu og drømmer om at Britta i virkeligheden hedder Thomas (Borgen)

Berith Skovbo, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

ja,det kan jo også være, at Britta og Anders Fogh Rasmussens kreative bogføring i skattevæsenet samt indskrænkning af kontrolorganer og personer, har givet " lille Lars fra Græsted " ideer til nye måder at få gratis grønne underbukser på !

Eva Schwanenflügel

"Måske man i virkeligheden skal se at få hentet Britta hjem og i stedet for at putte hende i spjældet i 100 år, ansætte hende igen, nu i rollen som systemkritiker, der formentlig ved fintællingen kan inspirere alle styrelser til at rydde op og ikke spilde mere tid og flere penge."

Britta var den uundværlige blæksprutte i midten af Socialstyrelsens kaos.
Et lille himmelbjerg af tillidsvækkende rolighed og strammerkurs overfor badutspringende NGO'er.
"Spørg Britta", lød det sikkert som amen i kirken, når der igen var for glatte gulve og for meget koks i kulissen.
Britta kunne alt. Gjorde alt. Var fuldstændig essentiel i systemet.
Indtil hun en skønne dag var borte med blæsten og alle moneterne.

"Hvad skal vi nu, lille du", lyder klagesangen fra Odense.
Svaret blæser i den varme efterårsvind.
Og Britta er pist væk.

Per Langholz, Torben K L Jensen og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar

Britta var den eneste der forstod hvordan regnskabet fungerede, og derfor kunne hun snyde/narre de højtuddannede der ikke interesserede sig for detaljerne og revision.

Finn Årup Nielsen

Jeg er overrasket over at vi skal helt hen til 3. kolonne førend Metz lade os høre om Den Store Kreative Bogfører. Det var nemlig også min første tanke: At Foghs indhug førte til fald i sagsbehandlingens kvaliteten. Men holder det? Den påståede svindel skal have begyndt allerede i 2002, - på et tidspunkt hvor Fogh havde været statsminister i omkring et år. Jeg stiller mig tvivlende overfor påstanden om at blot et års Fogh førte til et fald i Socialministeriets kvalitet.

Et andet Metz-argument som er på tynd is er at tvangsudflytninger fører til dårlige sagsbehandlingskvalitet. I den her sag synes det at være omvendt: Med nedlukningen af afdelingen i København og tvangsflytning til hovedkontoret i Odense virker det som om at Tilskudsmyndigheden har draget nytte af "Bedre Balance".