Læserbrev

Alternativet bør tage afstand fra Niko Grünfelds handlinger

Det er både dumt og ærgerligt, at Alternativet ikke har taget afstand fra Niko Grünfelds handlinger, selv om de ellers har slået sig op på en ny og bedre politisk kultur med fuld gennemsigtighed
Debat
24. oktober 2018

Niko Grünfeld måtte forlade posten som kulturborgmester i København, efter han – vældigt sent og ikke helt overbevisende – forklarede baggrunden for indkøb af nyt inventar til sit kontor. Oven i det blev han grebet i at have insisteret på at få urigtige oplysninger med i sit cv.

Andre politikere har overlevet det, der er værre, men det er ingenlunde hensigtsmæssigt. Som parti må det være svært at opleve en kandidat blive presset til at forlade sin post. Alternativet beklager det, der er sket, hvilket der ikke er noget mærkeligt i.

Men de brugte ikke lejligheden til også at tage klart afstand fra Niko Grünfelds handlinger, selv om de ellers har slået sig op på en ny og bedre politisk kultur med fuld gennemsigtighed. Det er både dumt og ærgerligt. Med de halvkvædede viser, vi har hørt fra blandt andre Uffe Elbæk, der bakker mere op, end han tager afstand, er det svært at se nogen reel forskel på Alternativet og de andre partier.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

De får sq travlt i cirkuspartiet, hvis de skal tage afstand fra de ledende medlemmers brud på principperne og alt, det man ellers går og siger. I dagens Fr.brog Amtsavis fortælles om Carolina Meier, der har et meget stort forbrug af flyrejser - privat som officielt. Ikke for at hovere, men der er åbenbart langt fra ord til handling her.

Arne Albatros Olsen

Å er sgu en underlig hybrid.