Folk

FOLK

3. oktober 2018

Thorning-regering

I dag er det syv år siden S, R og SF dannede regering i 2011. Det blev blandt andet første gang, Danmark med Manu Sareen fik en minister med anden etnisk baggrund end dansk, og det blev første gang Danmark fik en kvindelig statsminister. 

Tyskland

Ved midnatstid i aften er det 28 år siden, genforeningen mellem Øst- og Vesttyskland fandt sted i 1990, hvor DDR samtidig ophørte med at eksistere som nation, efter at genforeningstraktaten blev underskrevet 31. august samme år.

Zlatan

Fodboldstjernen Zlatan Ibrahimović, der for nyligt scorede sit mål nummer 500, fylder 37 i dag. Foruden alskens ekvilibristiske mål, har den flamboyant svensker givet det svenske sprog verbet ’zlatanera’, der betyder at dominere eller at gøre noget med stor kraft.

Anker Jørgensen

Dagen efter, at Danmark stemte ja til EF, meddelte Jens Otto Krag den 3. oktober 1972, at han trådte tilbage fra dansk politik, hvorefter han overdrog statsministerposten til Anker Jørgensen, der i første omgang var statsminister frem til året efter, hvor venstremanden Poul Hartling overtog magten. Anker Jørgensen genvandt statsministerposten i 1975 og sad frem til 1982.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu