Folk

FOLK

4. oktober 2018

Sputnik 1

I dag er det 62 år siden, at Sovjetunionen den 4. oktober 1957 opsendte verdens første satellit, Sputnik 1, der blev startskuddet til rumkapløbet mellem stormagterne USA og USSR. Satellitten sendte radiosignaler til jorden i 21 dage, og resultaterne blev bl.a. benyttet til studier af atmosfæren.

Aung San Suu Kyi

Myanmars de facto-leder, Aung San Sun Kyi, har på det seneste mødt international fordømmelse fra flere kanter. Nu følger Canada trop ved at fratage hende sit æresstatsborgerskab som følge af overgrebene på det muslimske mindretal i Myanmar, rohingyaerne.

90210

Første afsnit af ungdomsserien Beverly Hills 90210 blev sendt på amerikansk tv den 4. oktober 1990 og kom sidenhen til Danmark i 1992. Serien blev sendt på FOX frem til den 17. maj 2000 og består af 296 afsnit af 44 minutters varighed fordelt over ti sæsoner.

The bible

Den 4. oktober i det herrens år 1535 blev den første komplette bibel – med både det nye og det gamle testamente – oversat til engelsk og trykt i Schweiz på baggrund af engelske Miles Coverdale arbejde. 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu