Folk

FOLK

Debat
15. oktober 2018

Tarana Burke

Det var den amerikanske borgerrettighedsaktivist Tarana Burke, der i 2006 som den første brugte udtrykket Me Too til at sætte fokus på, hvor udbredt seksuelle overgreb var og er i det amerikanske samfund. Burkes kampagne rettede sig mod marginaliserede borgere.

Alyssa Milano

For et år siden i dag opfordrede den amerikanske skuespiller på Twitter folk til at dele erfaringer med seksuelle overgreb, magtmisbrug og chikane under hashtagget MeToo. Det blev i den grad fulgt, både af skuespillere og alle mulige andre.

Ashley Judd

Tweetet var en reaktion på New York Times’ historie om filmproduceren Harvey Weinsteins angivelige krænkelser og chikane af skuespillerinder, heriblandt Ashley Judd, der senere sagsøgte ham. I hendes tilfælde vil retten dog kun tiltale ham for bagvaskelse.

Louis C.K.

Blandt de mænd, der siden er blevet anklaget for seksuelle krænkelser, er komikeren Louis C.K. Han trak sig fra alt, da det kom frem, at han imod deres ønske har onaneret foran kvindelige kolleger. I september optrådte han så igen på en stand up-klub i New York.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her