Note

FOLK

26. oktober 2018

Oleg Sentsov

Ingen er fangne, når tanken er fri: EU-Parlamentets Sakharov-pris ’for tankefrihed’ går til dødssyg ukrainsk filminstruktør. Efter 145 dages sultestrejke i russisk fængsel er der sket alvorlig organskade, siger pårørende.

Vladimir Putin

Sentsov har siden 2014 vansmægtet i regimets nordligste straffekoloni. Kremls hersker anerkender ikke Sentsovs ukrainske statsborgerskab, fordi denne er født på Krim, som Rusland ulovligt annekterede i 2014 (hvilket Sentsov påtalte).

Pierre Moscovici

EU’s økonomikommissær forklarede tirsdag i EU-parlamentet, hvorfor Italiens finanslovudspil er imod aftalte regler og må forkastes. Som reaktion tog Angelo Ciocca, indvalgt for Lega, kommissærens talepapir og trampede det itu.

Muhammed

Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg fandt i går, at Østrig med føje kunne idømme en kvinde bødestraf for at kalde islams profet ’pædofil’. Love til beskyttelse af religiøse følelser krænker dermed ikke menneskerettigheder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer