Folk

FOLK

Debat
12. oktober 2018

Rapa Nui-folket

Arkæologer mener at have opklaret, hvad formålet var, da Rapa Nui-folket engang mellem år 400 og 1.500 rejste de berømte stenstatuer langs Påskeøens kystlinje: De op til 12 meter høje hoveder indikerer, hvor man kan finde kilder med drikkevand.

Mayafolket

En ny scanningsteknik gør det muligt at undersøge fra luften, hvordan mayaindianerne formede landskabet i det, der nu er Guatemalas jungle, mellem år 650 og 800. Anlægsarbejdet er af et omfang, der hidtil var utænkeligt, kan man læse på videnskab.dk.

Sjællændere

I Vindinge øst for Roskilde har man fundet knap 100 jernaldergrave. De mange kostbare genstande i gravene tyder på, at det, der nu er Vindinge, engang var et magtcentrum. Udgravningen har været hemmeligholdt for ikke at tiltrække gravrøvere.

Handelsrejsende

Ud for Portugals Atlanterhavskyst blev der sidst i september fundet et usædvanligt velbevaret skibsvrag. Vraget ligger på 12 meters dybde og er formentlig strandet engang mellem 1575 og 1625 på vej hjem fra Indien med krydderier.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Fantastisk.
Vore forfædre og formødre overstiger altid fantasien.
Jeg venter spændt på næste kapitel i vore stammødre/stamfædres historie.