Folk

FOLK

FOLK fra dagens avis

Ritzau Scanpix

Debat
5. november 2018

Petra Laszlo I

Den ungarske fotograf Petra Laszlo blev verdensberømt, da hun i 2015 sparkede flygtninge ved den ungarsk-serbiske grænse. Flygtningene var brudt igennem en politiafspærring og forsøgte at krydse grænsen. Laszlo fældede blandt andet en far, der bar sit barn.

Petra Laszlo II

Petra Laszlo blev dømt for forseelsen ved en lavere retsinstans, men den dom blev fredag omstødt ved højesteret. Retten konkluderede, at det var forkert at straffe hende for gadeuorden, for hvis der var gadeuorden i situationen, var det flygtningene, der lavede den.

Petra Laszlo III

Ifølge den ungarske højesteret var Petra Laszlos opførsel »moralsk beklagelig og imod loven«. Det var dog ikke gadeuorden, men i stedet »forstyrrelse«, som den lavere retsinstans skulle have sigtet hende for. Det kan man dog ikke nu, da sagen er forældet.

Osama Abdul Mohsen

Flygtningen, der blev fældet af Petra Laszlo, hedder Osama Abdul Mohsen. Han tog ifølge New York Times videre fra Ungarn til Spanien, hvor han siden fik asyl. Her arbejder han angiveligt nu som fodboldtræner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her