Folk

FOLK

19. november 2018

Vikinger

Den 26. november slår Nationalmuseet dørene op for en nyfortolkning af den faste vikingeudstilling. Udstillingen skal fungere som publikumsmagnet for det økonomisk trængte museum, indtil det får stablet et større vikingeunivers på benene i 2020.

Jim Lyngvild

Til at peppe vikingerne op har museet fået hjælp af designer og vikingeentusiast Jim Lyngvild, kendt bl.a. for sin selvbyggede vikingeborg Ravnsborg. Han mener, at der har været for lidt fokus på, hvor seje og sexede vikinger var.

Rane Willerslev

Reaktionerne på Lyngvilds assistance har været kritiske, fordi han førhen har haft et lemfældigt forhold til fakta.

Museumsdirektør Rane Willerslev understreger derfor i en pressemeddelelse, at Lyngvild udelukkende fungerer som ulønnet visuel konsulent.

Jeanette Varberg

Willerslev fremhæver, at museets fageksperter som f.eks. arkæolog og museumsinspektør Jeanette Varberg »har holdt Jim Lyngvild i ørerne hele vejen og leveret den forskningsmæssige tyngde, som altid skal kendetegne udstillinger og aktiviteter hos os«.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu