SERIEFOLK

Der er forskel på fiskal og fissekarl

Jydske Vestkysten har begået en ærlig fejl i en jagtreportage. Her er dagens FOLK
Debat
2. november 2018

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Svend Johansen

»Svend Johansen er jagtfissekarlen«. Sådan beskrev Jydske Vestkysten en jæger fra Als i en reportage om en gruppe mandlige jagtkammerater, der hvert år mødes den første lørdag i november for at jage og fortælle røverhistorier.

Svend Johansen II

Problemet er, at der ikke er tale om en jagtfissekarl, men at Svend Johansen er gruppens jagtfiskal. Ifølge Ekstra Bladet er det en, der noterer »de øvrige deltagende jægeres forsyndelser mod jagtetikette og -moral« og gennemgår dem under jagtmiddagen.

Hanne Johansen

Sådan en fejl er aldrig uden ofre. »Hannes mand hængt ud som jagtfissekarl i avis,« skriver Ekstra Bladet. Hanne Johansen kender selv forskellen. »Du ved da, hvad fisse er. En fiskal er ham, der står for jagten og uddeler poster og den slags,« forklarer hun til eb.dk

Journalister

Jydske Vestkysten har beklaget misforståelsen i en rettelse i avisen. »En fissekarl er en mand, der forfører mange kvinder, mens en fiskal er en slags embedsmand,« forklarer de. Avisen håber dog, »at misforståelsen giver anledning til et ekstra grin under jagtfrokosten på Nordals«.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

He he, tusind tak for dette gode grin, Sebastian Gjerding ;-)