Læserbrev

Integrationsydelsen skaber ikke integration, men isolation

Integrationsydelsen er så lav, at den skaber en fattigdom i Danmark, vi ikke har kendt til i nyere tid. Dermed ender integrationsydelsen også med at have den stik modsatte effekt af hensigten, nemlig isolation
Debat
2. november 2018

Interne dokumenter fra regeringen afslører, at den er parat til at sænke den såkaldte integrationsydelse med 2.000 kroner om måneden. Det er gruopvækkende nyheder, som bør få alarmklokkerne til at bimle og bamle hos alle, der vil bekæmpe fattigdom.

Den nuværende integrationsydelse er i forvejen så lav, at Institut for Menneskerettigheder mener, at den decideret bryder med Grundloven, fordi det er statens pligt at sikre et eksistensminimum for borgere, der ikke kan klare sig selv. Og med den nuværende integrationsydelse kan en række familier ikke få dækket helt nødvendige behov som mad, medicin, tøj og tag over hovedet. For eksempel mangler en enlig med to børn 2.348 kroner om måneden for at kunne overleve for det minimumsbudget, som Rockwool Fonden har udregnet.

Integrationsydelsen er så lav, at den skaber en fattigdom i Danmark, vi ikke har kendt til i nyere tid. Det advarer Institut for Menneskerettigheder, Indvandrermedicinsk klinik i Odense, rehabiliteringscentre, socialrådgivere, forskere og mange andre om. Instituttets rapport fortæller om vigtig medicin, der må droppes, om måltider, der skrottes, og om børn, der ikke kan få briller eller gå til fodbold, fordi det er for dyrt.

Dermed ender integrationsydelsen også med at have den stik modsatte effekt af hensigten. For regeringen vil bringe flygtninge tættere på samfundet gennem arbejdsmarkedet, men reelt er det det modsatte, der sker: Flygtninge bliver isoleret og afskåret fra samfundet, fordi de ikke har økonomi til at få dækket helt basale behov eller sende deres børn i fritidstilbud, der kan give dem en afgørende føling og forståelse for det danske samfund.

Det er altså denne integrationsydelse, som regeringen nu mener, er for høj, og som de vil sænke med yderligere 2.000 kroner.

Det er så himmelråbende, og der burde lyde et ramaskrig fra alle, der bekymrer sig bare en my om, at børn ikke skal vokse op i fattigdom. Danmark er så meget bedre end det. Lad os kalde til kamp mod regeringens fattigdomstyranni.

Samira Nawa, folketingskandidat for De Radikale

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Også her gør regeringen med Venstrefolk i spidsen det modsatte af det de siger de gør.
DET ER IKKE REGERINGENS MEKNING AT DEXFREMMRDE SKAL INTEGRERES. DE SKAL UD!!!!
At kalde dette ministerium Integrationsministerium er den fedeste løgn der er hørt i mands minde.
Det kræver da også en patologisk løgner som Inger Støjsender som minister at kunne holde masken.
At det hele sker under indflydelsje af og forr at tækkes DF og deres vælgere gør det bare endnu værre, også for sosserne.

Erik Karlsen, Mads Berg, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Samira Nawa

Tak for dit helt nødvendige opråb om den stundende beskæring af den i forvejen fuldkommen rundbarberede integrationsydelse.

Udover at regeringen rummer neoliberalistiske ideologer, der mener at folk da sagtens kan spise kage når de ikke har råd til brød, eller måske bare sutte på en sten når de bliver syge og sultne, er dens politik jo også et resultat af en 'pragmatisme' der er gået helt i spagat for at udklække paradigmeskifter der kan tilfredsstille støttepartiet DF.
Det er jo dens eneste håndtag, når det gælder om at bibevare magten - for enhver pris.
Om prisen så er knuste skæbner og ødelagte børn.

Mads Berg, Werner Gass og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Formålet med Integrationsydelsen[sic] er at beskytte den danske velfærdsstat:

Således lyder bestemmelsen, at [ifølge Borger.dk]

"Hvis du har opholdt dig lovligt i Danmark, Færøerne eller Grønland i sammenlagt mindst syv år inden for de seneste otte år, kan du få kontanthjælp eller uddannelseshjælp, hvis du ikke kan forsørge dig selv.

Har du haft ophold i Danmark i kortere tid, kan du få integrationsydelse. Du skal opfylde de samme betingelser for at modtage integrationsydelse som for at modtage kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Lovgivningen bygger på flere præmisser:

- Ikke-danskere kommer primært til Danmark for at udnytte vores generøse velfærdssystem

- Den danske stat har derfor ingen egen-interesse i at integrere disse nassere i den danske økonomi

- Integrationsydelsen er en 'Trial-by-fire': De (få) arbejdslystne tilrejsende ikke-danskere, har slet ikke behov for integrationsydelsen [sic] i andet end en meget kort periode. Nasserne rejser 'hjem'.

- Dermed medvirker integrationsydelsen [sic] til at sikre, at kun de (få) arbejdslystne ikke-danskere kommer til landet i første omgang.

- De (få) arbejdslystne ikke-danskere integreres pr automatik i den danske økonomi.

Som man nok fornemmer, så er der tale om en kynisk lovgivning. Hvor kynisk den vurderes til at være, afhænger nok af hvor mange af præmisserne man anerkender.

Anerkender man dem alle, jamen så er en reduktion af ydelsen på 2000kr/måned jo ren logik ;)