Læserbrev

Kaare Dybvad og Kirsten Normann Andersen stemmer for massive nedrivninger og tvangsflytninger

En afgørende forskel fra den gamle plan for Gellerup er, at beboerne fra de nedrevne boligblokke ikke længere må blive boende i Gellerup. En anden væsentlig forskel er, at beboerne stemte ja til den gamle plan, mens de slet ikke vil blive spurgt om den nye plan. Kirsten Normann Andersen og Kaare Dybvad har selv været med til at vedtage vedtage ghettoplanen i Folketinget
Debat
3. december 2018

Enhedslisten har kritiseret, at ghettopakken fører til massive nedrivninger af almene boliger. Kirsten Normann Andersen (SF) og Kaare Dybvad (S) betegner i Information den 17. november kritikken som »ganske grundløs«. Men de to folketingspolitikere bøjer fakta og skriver mod bedrevidende.

Som et eksempel for deres påstand skriver de om Gellerupparken i Aarhus, at »man (har) vedtaget en plan, der kombinerer private og offentlige investeringer med enkelte nedrivninger.«

Påstanden om enkelte nedrivninger er helt forkert, og det ved de to politikere udmærket godt. Kirsten Normann Andersen har for nylig besøgt Gellerup og fået grundig information om de kommende massive nedrivninger.

Aarhus Byråd har tidligere vedtaget og gennemført en plan for Gellerup, hvori der indgik nedrivning af et mindre antal boligblokke. Men her var der garanti for, at beboerne kunne genhuses i Gellerup.

Med udsigt til ghettopakkens udmøntning i nye love har et flertal i Aarhus Byråd i juni i år vedtaget en helt ny plan: I Gellerup skal der rives ni boligblokke med i alt 600 familieboliger ned, og i det nærliggende Bispehaven nedrives tre boligblokke med i alt 318 familieboliger. Der er altså tale om nedrivning af op mod ét tusind almene familieboliger og tvangsflytning af omkring 4.000 mennesker. Det er massivt.

En afgørende forskel fra den gamle plan for Gellerup er, at beboerne fra de nedrevne boligblokke ikke længere må blive boende i Gellerup. En anden væsentlig forskel er, at beboerne stemte ja til den gamle plan, mens de slet ikke vil blive spurgt om den nye plan. Det er et direkte angreb på beboerdemokratiet.

Den nye plan for Gellerup er resultatet af ghettopakken, som Kirsten Normann Andersen og Kaare Dybvad har været med til at vedtage i Folketinget. I Aarhus Byråd stemte kun Enhedslisten imod planen.

Erfaringerne fra Gellerup er, at det faktisk går støt fremad med langt flere unge i uddannelse og faldende kriminalitet. Så man må undrende spørge de to politikere: Hvad skal disse massive nedrivninger af gode boliger og tvangsflytning af tusindvis af mennesker egentlig gøre godt for?

Lone Norlander og Keld Hvalsø er medlemmer af Aarhus Byråd for Enhedslisten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

I denne artikel fra Videnskab.dk kan man læse, hvorfor parallelsamfund er noget politikerne selv har opfundet :

https://videnskab.dk/kultur-samfund/parallelsamfund-er-noget-politikerne...