Klumme

Rune Lykkeberg: Donald Trumps revolution har fundet sted

Midtvejsvalget bliver en afstemning om Donald Trump, og hvis vælgerne ikke straffer republikanerne, vil det amerikanske demokrati have gjort op med sit eget liberale fundament
Unge, demokratiske tilhængere ved et rally i Las Vega, hvor den tidligere præsident Barack Obama bad demokraterne om at bringe »fornuften« tilbage i politik.

Unge, demokratiske tilhængere ved et rally i Las Vega, hvor den tidligere præsident Barack Obama bad demokraterne om at bringe »fornuften« tilbage i politik.

Joe Buglewicz / Ritzau Scanpix

Debat
3. november 2018

Obama, som engang stod for håb og forandring, er blevet det gamle regimes stærkeste forsvar mod den virkelige fornyer, Donald Trump. 

For et par måneder siden forsikrede Obama, at han ville forsvare den politiske kultur i USA og »lade sig lede af den kloge amerikanske tradition for, at forhenværende amerikanske præsidenter diskret forlader den politiske scene og gør plads til nye stemmer og nye ideer«. 

Det var derfor, han ikke explicit havde kritiseret sin efterfølger, Donald Trump. Han var hævet over det, forstod man. 

Men ikke længere: Nu fører Obama voldsom valgkamp for Demokraterne. Han proklamerer for folkemasser, at det, Trump siger om de politiske flygtninge fra Mellemamerika, ikke er vildledning og manipulation. Det er løgn.

Det er højst usædvanligt, at en afgående præsident blander sig i midtvejsvalget kun to år efter sin afgang, men Obama erklærede, at selve det amerikanske demokrati afhænger af, at demokrater kommer ud og stemmer til midtvejsvalget på tirsdag.

Trump i blodet

Obamas aktion var en protest imod Trumps politiske revolution. Men det var også en manifestation af den. Det er en erkendelse af undtagelsestilstanden, når det gamle regimes gentleman bryder med de koder, som skulle civilisere kampen om magten. Og når det lykkes en slagsbror som Trump at få Obama til at slå igen, er amerikansk politik blevet til en slåskamp.

Mange troede – efter Trump blev valgt som præsident i 2016 – at det var en fejl, og mange håbede, at han ville tabe, så snart amerikanerne opdagede, hvor skamløs, inkompetent og grænseoverskridende en præsident de havde fået. Trump fik trods alt næsten tre millioner færre stemmer end sin modstander Hillary Clinton, og man kunne ikke vide, om han ville lade sig civilisere af embedet, ansvaret og adminstrationen.

To år efter er status, at Trump har redefineret amerikansk politik, overtaget Det Republikanske Parti og er gået i blodet på sine politiske modstandere. Demokratiske kandidater har frabedt sig, at Hillary Clinton støtter dem i deres valgkampe, fordi de mener, hendes tilstedeværelse kan skade dem. 

Trump derimod, som mange etablerede i Det Republikanske Parti foragtede og modarbejdede for et par år siden, fører massiv valgkamp. Han har udtalt, at valgkampen er en folkeafstemning om »ham selv«, og undersøgelser fra Pew Research Center viser, at holdningen til præsidenten denne gang er markant vigtigere for vælgerne end ved tidligere midtvejsvalg.

En afstemning om Trump

Trump har gjort alt det, man skulle tro, man ikke kunne gøre som demokratisk valgt leder i USA: angrebet retsstaten, overskredet den antiracistiske konsensus, flirtet med USA’s fjender, hånet historiske allierede, fyret sine kritikere, afsløret sig som inkompetent og udstillet sin uvidenhed. Dertil kommer sammenblandingen af økonomiske interesser og politisk magt, forbindelserne til Rusland og afsløringer af affærer med pornostjerner.

Trump er som yuppieforbryderen Tony Montana i Scarface, der siger: »Jeg siger altid sandheden – selv når jeg lyver.«

Og alligevel er det ikke givet, at han er en politisk taber. Trump har bekæmpet de mekanismer, som skulle begrænse hans magt og drage ham til regnskab. Men der er én mekanisme, selv ikke han kan ignorere, og som er den eneste kilde til politisk magt, Trump anerkender: vælgerne. Hans stil er så radikal og hans opgør så spektakulært, at midtvejsvalget måtte blive om ham som præsident.

Og hvis vælgerne ikke straffer Det Republikanske Parti, vil det amerikanske demokrati have vendt sig imod sit eget liberale fundament. Det betyder ikke, at Trump er sandheden om det amerikanske demokrati – der er altid adskillige forskellige udfaldsmuligheder i et politisk opbrud. Demokratisk set findes ’folket’, som Habermas har sagt, kun i flertal.

Men de vil have haft muligheden for at give Trumps politiske revolution et mistillidsvotum. Og gør de ikke det, vil alt det, vi troede, var politisk forbudt, være blevet demokratisk tilladt.

Serie

Midtvejsvalg i USA 2018

Den 6. november stemmer de amerikanske vælgere til midtvejsvalgene til Kongressen. Meningsmålinger peger på et magtskifte i Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne skal vinde 23 sæder fra Republikanerne for at opnå flertal. En Demokratisk sejr kan i de næste to år binde præsident Trump på hænder og fødder, og måske føre til en rigsretssag. 

Information dækker valgkampen gennem reportager fra de mest ihærdige Trump-modstandere i Californien til de vigtige svingstater Michigan og Florida.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Rune Lykkeberg

Men hvordan defineres et mistillidsvotum til Trump ??

De fleste meningsmålinger peger på, at Republikanerne bevarer flertallet i Senatet og mister flertallet i Repræsentanternes Hus.

Hvis det skulle ske på tirsdag, har de amerikanske vælgere så giver Trump et mistillidsvotum ??

Eller har de fulgt traditionen i amerikansk politik, at den siddende præsidents parti oftest går tilbage ved Midtvejsvalget ??

Hans Aagaard, Niels Duus Nielsen og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Khashoggi´s sag kan vige til fordel for demokrater i valget: USA er i de samme vanskeligheder som Saudi-arabien. Khashoggi er saudier men lever i USA og arbejder i Washington post, en vigtig avis i USA; den avis holder ikke med at tale Khashoggi´s sag.
Det er for første gang mange amerikaner får at vide at "millioner af arbejdspladser er afhængig af Saudier ´s penge,og i unormale begivenhed, som mordet på khashoggi.
Men jeg tror ikke, også hvis demokraterne får flertal. presidenten vil ændre kursen Det er meget på spil.

Bundlinjen i dette år midtvejsvalg: Der er spenderet $ 5 billion (Dkk 33 milliarder), flest i amerikansk historie. De rare penge er, dels brugt til at tjene nogle kapitalistiske donor-interesser, dels brugt til at styrke kapitalisme som system. Alt andet kommer sidst eller slet ikke.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-31/wall-street-gets-behi...

Torben Skov, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lars Steffensen

Valget er vel mere nøjagtigt beskrevet som en afstemning om hvorvidt feminisme skal være et styrende "princip" for amerikansk politik. Dette er selvfølgelig mest et resultat af Kavenaugh fiaskoen, men også udtryk for at der er for mange hvide kandidater til at "fergusonisme" kan blive en vigtig faktor.

Og luften er i høj grad gået ud af ballonen i år: https://youtu.be/57CLKiBuf9s

Runa skriver.
Internettet og sociale medier har givet de mennesker, der ikke plejede at ytre sig, en stemme. Samtidigt har Internettet og sociale medier givet demagoger og hard core "spinning wheels" adgang til os brugere af disse teknologier.

Hvordan kan vi mennesker, når vi har adgang til millionvis af oplysninger, "sande og usande", kunne skille skidt fra kanel. Hvor megen tid har en almindelig familie, i hverdagen til at skaffe sig alle de oplysninger der kræves, for bare at være nogenlunde informeret, om nyhederne er tilnærmelsesvis korrekte? Desuden findes der mange "sandheden", alt efter hvad vi tror på og hvilken livssituation vi er i. Vi skal have en meget veludviklet sans for den virkelighed vi lever i, tid eller være uddannede i at skille skidt fra kanel, for at bare nogenlunde at kunne bedømme det vi læser.

Det er muligt, at Trump ikke er akademisk tænkende, men han og hans hær af influenter har luret, hvordan de kan bøje demokratiet og give akademikerne, eller en vis klasse mennesker skylden for nær alt. Derved afmonterer han og tilsvarende typer respekten for tankens arbejde. Journalister og akademikere skal nok forberede sig på andre tider og andre metoder for at blive troet på. Hvordan ved jeg ikke.

Adgang til medier har været forbeholdt et mindre antal mennesker gennem mange århundreder og lige pludselig kan alle have en mening om alt. Det er faktisk demokrati i den bredeste forstand, men et demokrati, der kan afvikle demokratiet, grundet manipulation og ignorance.

Derfor er det interessant, at en politiker som Pernille Vermund, en uddannet arkitekt med 5.1/2 årig akademisk uddannelse fra Kunstakademiets Arkitektskole, kan bilde sine vælgere ind, at den nedbrydende "elite" er farlig, når hun selv tilhører eliten, godt nok ikke den intellektuelle elite eller arkitekteliten men den økonomiske elite, nu når hun skal giftes med en milliardær, der bor i Schweiz. Det må jeg nok sige, det kræver gode overtalelsesevner eller dumme vælgere. Det er Trumpisme i nøddeskal.

Menneskerne vil forføres må man sige.

Flemming Berger, René Arestrup, Anders Graae, Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Niels Duus Nielsen, Grethe Preisler, Joen Elmbak og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Rettelse fra Runa.
i en nøddeskal. Der var vist også en del kommaer, der kunne have været bedre placeret.

Lars Steffensen

"...og give akademikerne, eller en vis klasse mennesker skylden for nær alt..."

Det er muligvis mere et spørgsmål om at folk typisk har deres indtægt ved arbejde, hvor de konkurrerer med arbejdskraft i Kina, i Mexico, fra Mexico eller som nu fra Gautamala. Akademikere behøver sjældent at forholde sig til outsourcing eller illegal indvandring på samme måde som millioner af "Reagan Democrats". Blexit er næppe heller et fænomen, der er præget af akademikere.

Philip B. Johnsen

USA og Danmark minder uhyggeligt meget om hinanden politisk.

Politikere, liberalisme, fattigdom og løgnen.
Energi fra olie, gas og kul afbrænding og de menneskeskabte klimaforandringer skabt i kølvandet på denne vildfarelse, er af politikere helt ‘fejlagtigt’ påstået, at skabe mindre fattigdom i verden generelt og værende samlet set, til glæde og fremgang for menneskeligheden, men liberalisme skaber i virkeligheden samlet set en negativ udvikling for alle mennesker på jorden, mere sult og nød i verden og den udvikling accelerer politikere i dag.

‘Sult i verden stiger igen, drevet af konflikter og klimaforandringer, fastslår FN-rapport.’
Link: http://un.dk/da/dk_news-and-media/sult-i-verden-stiger-igen-drevet-af-ko...

Det er på tide denne ideologi uden logik, bliver beskrevet retvisende, som en religiøs trosretning, uden brug af fakta.

Det er vanskeligt, at finde dækkende beskrivelse for, hvor farlige denne type ideologi er i vores tid, hvor de menneskeskabte klimaforandringer ændre vores verden for altid, med denne ideologiske, religiøse fantasternes politik på olie, gas og kul afbrænding.

De liberale er nu i panik før lukketid.

USA er i ruiner, der er økonomisk vækst og arbejde nu, men sandhede er en anden under overfladen og alle ved det.

Hvordan hænger de frie markedskræfter, konkurrencestat og de menneskeskabte klimaforandringer sammen med Brexit, populisme og det politiske opbrud, vi ser i USA og Europa?

Hvad stå Donald Trump for?
Hvad bringer håb ved den førte politik?

I takt med fattige bliver flere i antal efter globalisering, afvikling af velfærd for en effektiv konkurrencestat, vil ønsket om forandring sprede sig som ringe i vandet.

Der er frygt fra millioner af ‘working poor’ langt op i middelklassen for selv, at blive fattig, hvor nu Donald Trump i USA, er løftet om forandring, der er den enorme magtfaktor i Donald Trump disruption’ politik, om det faktisk forholder sig sådan, at Donald Trump ‘disruption’ skaber økonomisk eller social fremgang, på den lange bane, er ikke længere relevant for de fattige og udsatte, de er blevet konstant fattigere i årtier, de fattige og det stigende antal udsatte, samt, de mange der ser, at de bliver udsatte på sigt, vil enhver forandring der skaber det mindste håb om hjælp og øget tryghed.

Den stærkes ret!
At den stærke part i et forhold bestemmer, ene og alene i kraft af sin overlegne styrke og uanset om vedkommende har ret eller ej.

Donald Trump siger han vil skrue tiden tilbage til dengang, hvor kul afbrænding og olie afbrænding var fremtiden, hvor hvide amerikanere var en klasse for sig i samfundet, der var sikret privilegier alene af den årsag.

Denne voksende destabiliseret gruppe i befolkningen, vil have adgang til kortsigtede økonomiske gevinster, som de rige høster økonomisk ubegribelige rigdomme ved, på olie, gas og kul afbrænding, dem drømmer de fattige og udsatte om, at få større andel af.

Der er samme fundament, den danske syndebuk politik anno 2018 står på, den der skal holde Danmark fra en bæredygtig omstilling.

Politisk overspringshandling i Danmark og USA.
For overhoved at kunne nå målet og undgå den totale klimakatestrofe, skal der udover ikke være en diesel/benzinbil på gaden, et eneste fly i luften forbrugende fly-fuel eller et oliefyr i noget hus, er det nødvendigt at opfinde ikke i dag værende teknik til at suge CO2 ud af luften og lager denne i undergrunden.

‘Ikke opfunden teknologi’ taget i brug i tide det hele før 2050 om ‘31 år’.

IPCC PRESS RELEASE
8. Oktober 2018
Summary for Policymakers of IPCC Special Report on Global Warming of 1.5oC approved by governments

“The report finds that limiting global warming to 1.5°C would require “rapid and far-reaching” transitions in land, energy, industry, buildings, transport, and cities. Global net human-caused emissions of carbon dioxide (CO2) would need to fall by about 45 percent from 2010 levels by 2030, reaching ‘net zero’ around 2050. This means that any remaining emissions would need to be balanced by removing CO2 from the air.

“Limiting warming to 1.5oC is possible within the laws of chemistry and physics but doing so would require unprecedented changes,” said Jim Skea, Co-Chair of IPCC Working Group III.

Allowing the global temperature to temporarily exceed or ‘overshoot’ 1.5oC would mean a greater reliance on techniques that remove CO2 from the air to return global temperature to below 1.5oC by 2100. The effectiveness of such techniques are unproven at large scale and some may carry significant risks for sustainable development, the report notes.”
Link: http://www.ipcc.ch/pdf/session48/pr_181008_P48_spm_en.pdf

Så burde det være slut med at lyve om de gode intentioner klimaminister Lars Christian Lilleholt og et stop for udvinding af nye olie og gas resurser i Nordsøen nu!

Torsdag 30.08.2018 på tv, var det muligt at se Danmarks klimaminister Lars Christian Lilleholt blive rasende, over Nicolai Wammen’s påstanden om Danmark ‘ikke’ længere, er et globalt forgangsland på klimapolitikken.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt blev så rasende, at ministeren påstod, at det var til ‘stor skade’ for Danmarks økonomi og omdømme, at Nicolai Wammen optræder på tv med den slags usandhed og løgnagtig påstand.

Danmark optager plads nummer 17 globalt, men hvis luftfart, shipping der ikke er med i klimaregnskabet fra Paris og vare forbrugt i Danmark produceret i vækstøkonomierne var medregnet, vil Danmark være det mest CO2 udledende land i verden, målt på den enkelte indbyggeres CO2 udledning i forhold til den samlede CO2 nationale udledning.

Danmark optager plads nummer 17 globalt.
The Climate Change Performance Index.
"Results 2018"

“While Denmark ranks 17th in the CCPI 2018, experts criticize that the current government cancelled plans for a coal phase-out as well as the existing reduction targets after taking office, which results in a relatively low performance in terms of climate policy. The country still ranks high in terms of renewables as well as regarding energy use due to positive trends in both categories.

Nonetheless, the low rating for Denmark’s 2030 emissions target and the country’s compliance with a well-below-2°C pathway, it receives a medium rating in that category.”
Link: http://germanwatch.org/de/download/20504.pdf

Som skrevet tidligere, USA er i ruiner, der er økonomisk vækst og arbejde nu, men sandhede er en anden under overfladen og alle ved det.

Professor Philip Alston, United Nations Special Rapporteur on extreme poverty and human rights.

“The proposed tax reform package stakes out America’s bid to become the most unequal society in the world, and will greatly increase the already high levels of wealth and income inequality between the richest 1% and the poorest 50% of Americans.

US infant mortality rates in 2013 were the highest in the developed world.

Americans can expect to live shorter and sicker lives, compared to people living in any other rich democracy, and the “health gap” between the US and its peer countries continues to grow.

US inequality levels are far higher than those in most European countries.

Neglected tropical diseases, including Zika, are increasingly common in the USA. It has been estimated that 12 million Americans live with a neglected parasitic infection. A 2017 report documents the prevalence of hookworm in Lowndes County, Alabama.

The US has the highest prevalence of obesity in the developed world.

In terms of access to water and sanitation the US ranks 36th in the world.

America has the highest incarceration rate in the world, ahead of Turkmenistan, El Salvador, Cuba, Thailand and the Russian Federation. Its rate is nearly five times the OECD average.

The youth poverty rate in the United States is the highest across the OECD with one quarter of youth living in poverty compared to less than 14% across the OECD.

The Stanford Center on Inequality and Poverty ranks the most well-off countries in terms of labor markets, poverty, safety net, wealth inequality, and economic mobility. The US comes in last of the top 10 most well-off countries, and 18th amongst the top 21.

In the OECD the US ranks 35th out of 37 in terms of poverty and inequality.

According to the World Income Inequality Database, the US has the highest Gini rate (measuring inequality) of all Western Countries.

The Stanford Center on Poverty and Inequality characterizes the US as “a clear and constant outlier in the child poverty league”. US child poverty rates are the highest amongst the six richest countries – Canada, the United Kingdom, Ireland, Sweden and Norway.
To read to full report,
Link: http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=22533&L...

De senest tal om fattigdom i EU fra Eurostat website.
‘People at risk of poverty or social exclusion’
16,7% af borgerne i Danmark.
23,5% af EU borgerne.

Eva Schwanenflügel, Niels Jacobs, Carsten Wienholtz, Torben Skov, Torben K L Jensen, Kim Folke Knudsen, Runa Lystlund og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jeg vil tillade mig at være forsigtig optimist. Der bliver nok ikke en egentlig "blue wave", men Demokraterne vinder nok underhuset, mens Senatet forbliver republikansk.

Grunden til min optimisme er, at en relativt stor del af de nye demokrater ikke er købt og betalt af de etablerede superpacs, men i stedet er finansieret af vælgerne. Disse progressive demokrater, som de kalder sig selv, går ind for almen sygesikring, en højere minimumsløn, gratis uddannelse og et stop for de amerikanske krige rundt omkring i verden, alt sammen samlet under parolen "get money out of politics."

Denne progressive bevægelse har allerede ændret det politiske landskab: Bare for få år siden, før Bernie Sanders blev verdensberømt, var der ingen etablerede politikere, der gik ind for almen sygesikring. I dag er det stort set samtlige demokrater, der går ind for ideen.

Så der er håb forude. Dette er efter min ringe mening det mest spændende amerikanske midtvejsvalg i min levetid. Amerikansk indenrigspolitik har en direkte indvirkning på forholdene her i Europa, så det vil være en katastrofe for ikke kun amerikanerne, men også for os, hvis ikke høgene i Det hvide Hus får sat stolen for døren. Hvad alt tyder på vil ske.

Anders Graae, René Arestrup, Jens Thaarup Nyberg, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Niels Duus Nielsen
Personlig var jeg sikker på, at Donald Trump sansynligvis ‘kunne’ vinde valget d. 8. november 2016, der er rigtig meget der tyder på, at mange der ikke stemte d. 8. november 2016, vil stemmer på tirsdag, hvilket vil betyde meget for udfaldet, men stiller demokraterne med en ny Hillary Clinton om to år, vil Donald Trump ‘sansynligvis’ være sikret fire år mere som commander In chief den militære øverstkommanderende og USA's 46. præsident.

‘Det er svært at spå, især om fremtiden’.

Anders Graae, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Philip, rygterne på nettet siger, at krigsveteranen Tulsi Gabbard vil stille op til det næste præsidentvalg, med Bernie Sanders som vicepræsidentkandidat. Det er kun rygter, og meget kan ske i de næste par dage, men en af de ting vi kan se frem til, er at Bernie snart vil afslører, om han stiller op igen. Hvis han ikke gør, har han helt sikkert en plan B.

Rygterne om Tulsi Gabbard er kun rygter, men at der overhovedet luftes den slags rygter viser, at der er grøde i amerikansk politik. Personligt ville jeg elske at se en smuk kvinde med progressive synspunkter beklæde præsidentposten. Især fordi hun er helt kompromisløs i sit krav om at stoppe de oversøiske krige og få tropperne hjem.

Dette er faktisk min eneste aktie i amerikansk indenrigspolitik: Stop krigene!

Anders Graae, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Torben Lindegaard og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

CNN Michael Smerconish har lige nu for fem minutter siden offentliggjort en meningsmåling, hvor 60% af amerikanerne har Republikanerne bevarer flertallet i Senatet og mister flertallet i Repræsentanternes Hus til demokraterne på tirsdag.

Runa skriver.
Lars Steffensen.
Der er lige præcis de mennesker, som du nævner, som stemmer på Trump. Han bilder disse mennesker ind, at de ikke skal tro på det vi normalt mener er redelige medier og nyheder. De lader sig manipulere af rigmandssønnen og playboyen, fordi det er hvad han er. Han bilder dem ind, at uddannelse ikke spiller nogen rolle og han vil genoprette de brancher de var i tidligere. En lodret løgn, se f.eks. brancher som kulindustrien, der er fuldautomatiseret. Han taler ikke deres sag. Hans politik forøger forskellen på rige og fattige. Det ser de desværre ikke. Vi ser samme tendenser i alle lande. Danmark er ingen undtagelse.

Jeg stammer selv fra en arbejderfamilie på min fars side. Her sagde min farfar, som var en begavet fyr og en hædersmand, som alligevel var så markeret af sit ophav, at han kunne finde på at sige, "hvad skal man med skolen, hvis man kan arbejde på fiskefabrikken." Jeg stiftede selv bekendtskab med fiskefabrikken og arbejdere fra fiskefabrikken i 8. og 9. klasse og i sommerferien i gymnasiet. Vi gik 4 år i gymnasiet i Island indtil for ganske nyligt. Vi havde en sommerferie, som gjorde, at børn af forældre, der ikke var velhavende også kunne komme i gymnasiet. Jeg har aldrig modtaget SU, hverken i Island eller Danmark. Det er ellers en god ordning for at beholde en vis lighed i et samfund.

Trump er en folkeforfører og intet andet, en mand, der splitter sin nation.

Anders Graae, Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

PS. ‘Det er svært at spå, især om fremtiden’.

Det vil sige for en almindelig mand som undertegnede, for et land har naturligvis den regering, det er betalt for!

Ifølge chefen for den amerikanske efterretningstjeneste NSA General Keith Alexander, har NSA ikke aflyttet nogen, men samlet metadata fra nogle opkald og fået ‘leveret’ metadata fra allierede.

Leveret fra allierede lande som Danmark må man formode!
Link: http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/10/29/213908.htm

Cambridge Analytica links to Blackwater founder
Link: https://www.washingtontimes.com/news/2018/mar/21/cambridge-analytica-lin...

How our democracy was hijacked

Political manipulation to deny climate change
cambridge analytica
Link: https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-bre...

“How Steve Bannon used Cambridge Analytica to further his alt-right vision for America.
Cambridge Analytica Robert Mercer and a web of lobbyists pushing to hinder climate action.

How dark money and data mining are being used to influence elections and undermine democracy.”
Link: https://edition.cnn.com/2018/03/30/politics/bannon-cambridge-analytica/

Jeg vil for en orden skyld tilføje, at jeg ikke personlig er tilhænger af kommunisme eller nogen religiøs politisk ovebevisning, jeg er ikke politisk arrangeret og ikke betalt for at skrive her eller noget andet sted, jeg er ikke tilhænger af vores klimakatestrofe skabende nuværende kapitalisme, jeg har seksogtyve år som selvstændig, så jeg er selv bruger af det nuværende elendige kapitalistiske system.

Med venlig hilsen
Philip B. Johnsen

Enrich Not Exploit

Philip B. Johnsen

Mafia!
International organiseret kriminalitet er kendetegnet ved, at være et samarbejde mellem politikere, insititutioner kontrolleret af politikere f.eks. Skat og international organiseret kriminelle aktører.

‘Mark Blyth - Why People Vote for Those Who Work Against Their Best Interests’
Mark Blyth is a British political scientist from Scotland and a professor of international political economy at Brown University.
https://www.youtube.com/watch?v=BsqGITb0W4A

Eva Schwanenflügel, Lars Steffensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Midtvejsvalget er det vigtigste valg i USA i årtier.

Demokraterne og liberalt sindede ved nu, at politisk passivitet har konsekvenser.

Det kom som en overraskelse, at Hillary Clinton ikke blev USA´s Præsident i år 2016. Det blev Donald Trump.

Hans politik ser vi nu udfolde sig.

Fornægtelse af klimakrisen.
Amerikansk isolationisme.
Handelskrig mellem nationer som fremtidens økonomiske vilkår.
Støtte til nationalistiske og farlige antidemokratiske bevægelser i Europa Marine Le Pen i Frankrig mv.
En Mellemøsten politik, som ligger i ruiner, den næste storkrig ligger og ulmer.
Saudi Arabien et afskyeligt middelalder regime med diktatur, slaveri, tortur og undertrykkelse er USA´s og Præsident Donald Trumps nærmeste allierede.
Der er måske en økonomisk tæt forståelse mellem oligarkerne Vladimir Putin og Donald Trump under devisen vi deler ikke vores magt og økonomiske midler med andre.
Et USA præget af en dyb økonomisk ulighed og en splittelse, der kan ende i Borgerkrig.
En middelklasse i USA, som må se sig selv ved en korsvej. Flertallet synker ned i værre og værre økonomiske levevilkår. De få stiger op i oligarkernes kreds af stenrige.
En Præsident Donald Trump, der erklærer krig mod ytringsfrihedens og den frie debats vigtigste talsmand: Den frie presse.

Frihedsgudinden giver ingen mening i et USA, som dyrker Trumpisme. Den kan passende males kridhvid ( den hvide races overlegenhed ) og oveni bære på et dollartegn fremfor frihedens fakkel, for den har republikanerne slukket på det skammeligste.

" YES WE CAN: CHANGE THE UNITED STATES "
VOTE FOR THE DEMOCRATIC PARTY

Link til Wikipedia The Democratic Party.
https://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Party_(United_States)

Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tak til Philip B. Johnsen Lørdag den 3 November 2018 kl 14.00

for en udførlig og veldokumenteret artikel om det USA, som ikke omtales i medierne: De fattiges USA.

Læs den Alle Debattører her. Min varme anbefaling.

VH
KFK

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Om det kristne midtvesten.
Christians have been warning about the coming of antichrist for 2000 years, and when he finally arrives they vote for him

Flemming Berger, Anders Graae, Jens Thaarup Nyberg, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Lars Steffensen

@Søren:
"Der er lige præcis de mennesker, som du nævner, som stemmer på Trump. Han bilder disse mennesker ind, at de ikke skal tro på det vi normalt mener er redelige medier og nyheder. De lader sig manipulere af rigmandssønnen og playboyen, fordi det er hvad han er. Han bilder dem ind, at uddannelse ikke spiller nogen rolle og han vil genoprette de brancher de var i tidligere. En lodret løgn, se f.eks. brancher som kulindustrien, der er fuldautomatiseret. Han taler ikke deres sag. Hans politik forøger forskellen på rige og fattige. Det ser de desværre ikke. Vi ser samme tendenser i alle lande. Danmark er ingen undtagelse."

Se: https://youtu.be/qVZcGeuAjus

Touhami Bennour

De vestlige politiker har ikke tid til forandring og det bliver ikke. Forandring er det vi ser nu. hvad skal forandres. Det vi ser nu er en kempe fejl, der er begået af de kræfter der modarbejder "det arabisk forår", det er en fortsættelse af det det skete mellem 2011 og nu i Mellem Østen. Den fejl der førte til Khashoggi mordet skyldes et røgslør, der dækker over modrevolutionen. De lande der fører modrevolutionen i Mellem Østen er Saudi-Arabien , Emirater og Egypten. Og fra vesten USA er den meste aktive men andre er de også med. Mod revolutionen er begyndt for længe siden, derfor de lykkedes i Egypten , og andre lande

Det er den eneste politiske plan der er på bordet nu. Europeere kan ikke se det og vil aldrig kunne den fordi de lever i en uvirkelig verden, i Illusion. Historien er ikke en fest med fyrværkeri men skabes et skridt ad gangen, og denne gang er i Mellem Østen Scenen foregår .

Verdenpolitiken er overlappet og er knyttet så sammen coalitionen til dette mellem USA, saudi Arabien, Emiraterne og Egypten er knyttet så sammen at det er umulig at opløse den i den krise de er i nu; "Khashoggi krise"; og hvis det falder så vender "det arabiske Forår". Det er det jeg ønsker. Det ved Amerikaner godt og de andre Emiraterne og Egypten også. Men de søger en løsning (modrevolutionen), hvor de kan beholde planen og røgsløret( (røgsløret er Iran og krige). Imperialismen er ikke død, der en illusion. Alle de krav fra europeiske befolklinger skal komme fra Mellem-Østen, og de er enige i selvom de taler om de rige skal betale.
Tænk hvis det sker en forandring i hele Mellem-Østen
, bliver imperialismens død-

Men det er svært for Europeere at forstå det, fordi det tror verden er styret af kaos og volontarismen.

Philip B. Johnsen

Touhami Bennour
De gamle demokratier oplever et politisk opgør med liberalismen og en gigantisk panik før lukketid.

Demokratiet er blevet kidnappet af finanssektorens internationale organiserede kriminelle struktur og reaktionen er tosset, men ikke overraskende nationalismens og frygtens politiske univers, det er set før, når oputunister vil magten.

Det er tid til befolkningen regulere finanssektoren og tager noget af den rigdom, der er endt i forkerte lommer fra de kriminelle superrige, når politikerene er færdige med deres nuværende nationalistiske spillen stærk mand naturligvis, det kan nå at blive blodigt.

Har du helt forstået, hvad de menneskeskabte klimaforandringer fortæller om misbruget af global økonomi?

Vh.
Philip

Philip B. Johnsen

@Touhami Bennour
Demokrati og Det Arabiske Forår kan have flere former, ikke altid den ønskede af Vesten, Egypten valgte Det Muslimske Broderskab, det faldt ikke i god jord.

Neokolonialisme.
Neokolonialisme er udenrigspolitik, den bestemmende indflydelse, som de gamle kolonimagter udøver over for deres tidligere koloniområder, især hæftet på de økonomiske forbindelser i form af handelssamkvem, private investeringer eller økonomisk bistand eller lån til illigetime magthavere, der ved prestige projekter mm. holder sig ved magten, som oftes med lån til infrastruktur.

Det Arabiske Forår.
Vesten har ændret strategi i samarbejde med vores Nordafrikanske og Mellemøstens illegitime magthavere, som Vesten har støtte med våben og millitære alliancer, der kun berigede de af os udvalgte magthavere, der plejede, at kunne holde deres befolkningerne i skak, af frygten for deres fysiske magt udøvelse, støtte af Vestens våben og alliance, undertrykte uden fundamentale menneskerettigheder understøtte af bl.a. dansk overvågningssystemer af internettet mm.

Men uden olie, som Vesten ikke længere vil betale for, da nu vi er blevet selvforsynende, ændre Vestens interesse i Nordafrikanske og Mellemøsten sig, hvilket forårsager denne forskydning i magtbalancen også i Egypten, Vesten vil ikke støtte religøse regeringer, der kan forstyrre den såkalte 'frie markedsøkonomi' evt. med ikke Vestlig moral.

Årsag og konsekvens.

PS.
Har du helt forstået, hvad de menneskeskabte klimaforandringer fortæller om misbruget af global økonomi?

De snarligt kommende klimaflygtninge fra de arabiske lande.

Fra link:
"Ifølge tænketanken Chat-ham House går over en fjerdedel af den saudiske olieproduktion i dag til landets egen energiforsyning, og med en hjemlig olieforbrugsvækst på fem-seks pct. om året er denne andel stigende.
Ironisk nok skyldes det stigende olieforbrug bl.a. det voksende behov for aircondition i et klima, der bliver stadig varmere som følge af verdens fossile energiforbrug."
Link: http://www.information.dk/558198

Vh.
Philip

De demokratiske senatorer som hjalp Trump med at rulle Obamas regulering af finanssektoren tilbage, har modtaget millioner af $ fra.....Wall street. Waooo. Kunne man forestille sig at vi danskere skulle betale vores politikere for at bevare den regulering som er på finanssektoren. Altså betale politikerne mere end hvad sektoren selv vil donere dem for at få reguleringerne ophævet!

Jo, det er vigtigt at stemme i USA, og det her er ikke noget Trump-nyt, men vil du være med til at bestemme, er det vigtigere at donere....

https://truthout.org/articles/red-state-senate-democrats-are-top-recipie...

Revolution eller reaktion? Reaktion. Republikanerne er et reaktionært parti. Vi har stadig brug for en ny verdensorden, der forholder sig rationelt til tidens problemer.

Touhami Bennour

Philip B. Johnsen
Jeg begynder med et spøg: "Det er længe siden Enevældig styrtet i Europa: hvorfor folk stadig drømmer om prinsen på "den hvide hest og Princessen, der venter for neden". Jeg har set tit de forestillinger de representerer prinsen og princessen", Jeg siger det Fordi "du ser verden i rige og fattige og Ikke i diktatur og demokrati. Har du nu demokrati eller ikke?

Jeg gik i politik på grund af uligheden mellem nationer og mennesker. Nu vil jeg synes det skal uligheden være mindre men jeg tror ikke at den afskaffes helt.Det bliver "dommedagen". Det er min holdning
Hvad angår "arabidsk forår". En revolution fuldføres ikke på en dag, den er en lang process,; hvis vidste godt at de bevægelser (alle) rummer modsætninger i en Revolution, Lad folk fuldføre selv deres Revolution.
Husk de tog flere hundred år for Europa at det kan kalde sig demokratisk?. Eller arabere skal begyndeer med at "halshugge" som det er sket i Europa?
General Al- Sissi tog magten for at rette på Revolutionen, men det var løgn. Folk stemte for ham fordi de troede på hvad han siger. Men det er diktatur han ville og der er det Vesten ville have også.
Vesten mangler 10 % af penge og vil aldrig støtte demokrati et arabisk land. Det sagde Trump hvis du følger med. Han sagde Mellem Østen det er godt som den er og det er det vi skal fokuserer på. Og så han tænkte også på olie. Han er måske besat af olie?
Demokrati er det i grunden det samme. Magt til folket gennem deres represententer, men de kræfter, de skal
Være med : er forskellige. husk Kinæsere brugte Bønnerstanden i stedet for "arbejder klasse" som den klasisk Marxism mener at det skal være, det er det samme politisk hindring.
'Islam er det samme politisk hindring for Europeere-
Mange bøger er skrevet siden om det emne i arabien
HVis du vil læse nogle du kan nemt finde en eller to.

Touhami Bennour

Rettelse. i første linie: det skal være "Enevælde": Absolut magt

Touhami Bennour

Endnu en rettelse. Det skal i fjerde afsnit, anden linie læse "bondestanden eller bonde mænd", i stedet for bønner standen.

Philip B. Johnsen

@Touhami Bennour
Jeg er grundlæggende enig i din analyse af Det Arabiske Forår og de alliancer der modarbejder folkestyre i de arabiske lande.

Nej der er ikke demokrati/folkestyre, finanssektoren er ikke underlagt demokratietisk lovgivning, finanssektoren er international organiseret kriminalitet, hvor centralt placerede kriminelle diktere politikeres geopolitiske ageren og samtidig frarøver mennesker globalt muligheden for et frit liv, overlevelsesmulighede og ret til folkestyre, alene på grund af grådighed og ensidig kamp for global magt.

Den International organiseret kriminelle totalitære finanssektor og dennes centralt placerede personer, der helt bestemt inkludere, Verdensbanken, Federal Reserve, ECB ,The City of London og Wall Street mf., diktere den mislykkede globalisering med katastrofale konsekvenser for ‘hele’ verdens befolkning.

Personlig har jeg ikke en baggrund i ideologiske eller religiøse politiske holdninger og derfor er mit udgangspunkt, alene ud fra stabilitet mellem hele befolkningen ‘globalt’, det vil sige mellem alle folkeslag, funderet på lige muligheder for demokratiske valgte folkestyre og grundlæggende gensidig international respekt for denne styreform og det uanset kulturelle, religiøse forskellighed, hvorfor en folkevalgt ledelse ‘altid’ bør respekteres.

Med venlig hilsen
Philip B. Johnsen

Torben Lindegaard

@Rune Lykkeberg

Hva' så, Rune Lykkeberg ??

Fik Trump's politiske revolution et mistillidsvotum af de amerikanske vælgere ??

For mig at se er det umuligt at afgøre.

Jeg er ikke engang sikker på, at det vil skade Trump frem imod 2020, at Republikanerne mistede flertallet i Repræsentanternes Hus - nu kan han bebrejde Demokaterne for al det, som de ikke vil være med til.