Klumme

Rune Lykkeberg: Martin Henriksen viser, hvordan trumpisme ser ud på dansk

Tænk, hvis det havde været et socialistisk parti eller en indvandrerpolitiker, der som Dansk Folkeparti havde angrebet grundlovens autoritet
Tænk, hvis det havde været et socialistisk parti eller en indvandrerpolitiker, der som Dansk Folkeparti havde angrebet grundlovens autoritet

Philip Davali/Ritzau Scanpix

24. november 2018

Danmark er pludselig et af forbløffende få stabile demokratier i den vestlige verden. Det er ikke, fordi vi har gjort noget særligt, men fordi noget helt uventet finder sted i landene omkring os. 

I Sverige måtte den tredje forhandlingsleder i træk onsdag opgive at danne regering – to en halv måneder efter valget. I Tyskland tog det et halvt år at danne en regering, som lige siden været i så intens konflikt med sig selv, at Europas stærkeste leder, Angela Merkel, er slidt ned. I Storbritannien forlader ministrene Theresa Mays regering, som angribes fra alle sider, i Italien er to protestpartier kommet til magten i en forbløffende alliance, og Frankrig bliver ledet af en enmandsbevægelse, som har udslettet det gamle socialistparti og selv er blevet historisk upopulær. Og så er der Trumps USA.

Det fortvivlende er, at alt tilsyneladende kan blive udfordret og brudt ned i de politiske systemer, uden at noget egentlig bliver bedre i den sociale virkelighed. Opbruddet kan knuse de gamle partier, men det har hverken skabt social retfærdighed, draget finanskapitalismen til demokratisk ansvar eller gjort noget som helst for at redde naturgrundlaget for de næste generationer.

Henriksens grundlov

Dette oprør uden progressive resultater er ikke nået til Danmark. Endnu. En forklaring er, at forskellige protestpartier i snart 50 år har sat dagsordenen og er blevet integreret i det politiske system. Protesten har reformeret og styrket folkestyret. En anden forklaring er, at vi ikke har haft valg efter Brexit og Trumps sejr i 2016.

Men vi ser tendenserne til angreb på fundamentet for det danske demokrati. Således udtalte udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) onsdag til Berlingske, at grundloven kun gælder for danske borgere:

»Den er lavet af danskere til danskere, og det er forholdsvis svært at argumentere imod.«

Borgere i Danmark, som ikke er danske statsborgere, er ifølge Henriksen ikke omfattet af grundloven. Henriksens udlægning var forkert, det forklarede en højesteretsdommer og flere forfatningseksperter. Det var et spørgsmål hævet over juridisk uenighed.

Henriksens erkendte, at der var forskel på hans holdning og »opfattelsen i for eksempelvis retssystemet og i embedsmandssystemet«.

Og han anførte, at Danmark ikke kendte til indvandringsproblemet, dengang grundloven blev skrevet. Det er også forkert. Den lov om indfødsret, som DF altid forsvarer, fordi det er Folketinget, som tildeler statsborgerskab, blev netop lavet for at kontrollere indvandring. Rigsdagen ville beskytte sig mod, at kongen hentede tyskere til sin administration.

Alt politiseres

Sådan ser trumpisme ud på dansk: Henriksen opfinder sin egen historie og forvandler forskellen på ret og uret til et spørgsmål om holdninger. Der er kun meninger, alt kan politiseres, og alle instanser, som sætter retlige rammer, kan afvises som andres holdninger.

Henriksens position er et sensationelt opgør med det indlysende forhold, at grundloven gælder for alle i Danmark, uanset om de er statsborgere eller ej. Man er underkastet myndighederne, men man har også rettigheder.

Det er jo ikke overraskende, at der findes politikere, som udfordrer retsstatens principper. Det alarmerende er, at det synspunkt kommer fra et parti, som begge de store regeringspartier appellerer til. DF er grundlag for en borgerlig regering, som det forhindrer i at føre den politik, den vil, og det har lavet et samarbejde med Socialdemokratiet, som har splittet alternativet til den borgerlige regering. Det har destabiliseret begge fløje. Det er i gang med at underminere muligheden for at kunne føre effektiv og legitim regeringspolitik i Danmark, og Henriksen angriber grundlovens autoritet. 

Nu har vi i årtier hørt på ansvarlighedens identitetspolitik fra politikere, som begrunder deres autoritet med, hvor utroligt ansvarlige de er, og hvor uansvarlige alle andre er. Hvis de virkelig mener det i Venstre og Socialdemokratiet, frigør de sig fra DF’s afpresning og nedbrydning af dansk politik.

Vi har nemlig brug for at forsvare vores politiske system, hvis vi skal lave virkelige sociale systemopgør og grønne omstillinger.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Johanna Haas
 • Jørgen Tryggestad
 • Carsten Mortensen
 • Espen Bøgh
 • Kenneth Jacobsen
 • Viggo Okholm
 • David Zennaro
 • Runa Lystlund
 • Hans Larsen
 • Troels Ken Pedersen
 • Jakob Trägårdh
 • Annika Hermansen
 • Poul Anker Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
 • Benno Hansen
 • Niels Duus Nielsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Frede Jørgensen
 • Ivan Mortensen
Johanna Haas, Jørgen Tryggestad, Carsten Mortensen, Espen Bøgh, Kenneth Jacobsen, Viggo Okholm, David Zennaro, Runa Lystlund, Hans Larsen, Troels Ken Pedersen, Jakob Trägårdh, Annika Hermansen, Poul Anker Sørensen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Benno Hansen, Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Frede Jørgensen og Ivan Mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frede Jørgensen

Martin Henriksen gør ikke nogen stor skade, der hvor han er nu
han må selv prøve at udrede og udbedre hans indre dæmoner

Den sidste tid er jeg blevet gjort opmærksom på at Grundlover yder meget ringe beskyttelse af alle danskere. Uden Menneskerettighedskonventionen er vi alle ilde stedt.

Lillian Larsen, Johanna Haas, Carsten Mortensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Henrik Peter Bentzen, Hanne Ribens, David Zennaro, Søren Bro, Sven Dall, Hans Larsen, Carsten Wienholtz, Jesper Sano Højdal, Jan Nielsen, Torben Skov, Jakob Trägårdh, Philip B. Johnsen, Eva Schwanenflügel, Helene Kristensen, Gert Romme, Anne Mette Jørgensen, Carsten Nørgaard og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Håber mange vil læse din kloge leder, inden de sætter kryds ved næste valg

Johanna Haas, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Henrik Peter Bentzen, Hanne Ribens, Morten Sørensen, Jakob Trägårdh, Poul Anker Sørensen, Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Kunne DF ikke sende ham til EU-parlamentet? Det ville måske hæve debatniveauet herhjemme.

Johanna Haas, Henrik Peter Bentzen, Hanne Ribens, Jette Randrup, Mogens Holme, Gert Romme, Torben K L Jensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
HC Bisschop Mogensen

Det er pricipielt ligegyldigt hvad Martin Henriksen mener, idet det er domstolene der afgør fortolkning og politisering af grundloven er ikke en farbar vej.
Grundloven § 3 siger som nedenfor kopieret og det kan ingen ændre ved uden at lave grundloven om.
Og hvis Martin Henriksen mangler et etisk ståsted i sit fremtidige arbejde på at ændre grundloven, er dagen tekst Matthæusevangeliet 25,31-46, også kopieret her nedenfor.

§ 3 Grundloven:

Den lovgivende magt er hos kongen og Folketinget i forening. Den udøvende magt er hos kongen. Den dømmende magt er hos domstolene.
Kommentar:
Bestemmelsen handler om magtens tredeling i den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt. Magten er delt mellem forskellige myndigheder (Folketing, regering og domstole) for at undgå, at al magt samles hos én myndighed. Det ville kunne føre til magtmisbrug.

Ifølge grundloven har dronningen og Folketinget i fællesskab magten til at lovgive. Men helt sådan er det ikke i virkeligheden. I praksis er det nemlig regeringen og Folketinget, som bestemmer, hvordan lovene skal se ud. Dronningen skriver dem bare under. Dronningen skal føre lovene ud i livet – hun har den udøvende magt. I dag betyder det blot, at hun rent formelt udnævner ministrene i en regering. Derefter er det i praksis ministrene og deres ministerier, der sørger for, at lovene bliver overholdt.

Dronningen har ingen indflydelse på, hvem der skal være ministre. Det bestemmer statsministeren. Hun har heller ingen indflydelse på, hvilke partier der skal danne regering. Det handler §§ 12-15 bl.a. om.

Domstolene har magten til at dømme. De afgør, om folk har overtrådt landets love og skal straffes. Og de tager stilling i sager, hvor borgere har indbyrdes konflikter. Domstolene afgør også, om ministerier og kommuner har overtrådt lovene, og om lovene overholder grundloven.

Matthæusevangeliet 25,31-46

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde: »Når Menneskesønnen kommer i sin herlighed og alle englene med ham, da skal han tage sæde på sin herligheds trone. Og alle folkeslagene skal samles foran ham, og han skal skille dem, som en hyrde skiller fårene fra bukkene; fårene skal han stille ved sin højre side og bukkene ved sin venstre. Da skal kongen sige til dem ved sin højre side: Kom, I som er min faders velsignede, og tag det rige i arv, som er bestemt for jer, siden verden blev grundlagt. For jeg var sulten, og I gav mig noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog imod mig, jeg var nøgen, og I gav mig tøj, jeg var syg, og I tog jer af mig, jeg var i fængsel, og I besøgte mig. Da skal de retfærdige sige: Herre, hvornår så vi dig sulten og gav dig noget at spise, eller tørstig og gav dig noget at drikke? Hvornår så vi dig som en fremmed og tog imod dig eller så dig nøgen og gav dig tøj? Hvornår så vi dig syg eller i fængsel og besøgte dig? Og kongen vil svare dem: Sandelig siger jeg jer: Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig. Da skal han også sige til dem ved sin venstre side: Gå bort fra mig, I forbandede, til den evige ild, som er bestemt for Djævelen og hans engle. For jeg var sulten, og I gav mig ikke noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig ikke noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog ikke imod mig, jeg var nøgen, og I gav mig ikke tøj, jeg var syg og i fængsel, og I så ikke til mig. Da skal også de sige til ham: Herre, hvornår så vi dig sulten eller tørstig eller fremmed eller nøgen eller syg eller i fængsel, uden at vi hjalp dig? Da skal han svare dem: Sandelig siger jeg jer: Alt, hvad I ikke har gjort mod en af disse mindste, det har I heller ikke gjort mod mig! Og de skal gå bort til evig straf, men de retfærdige til evigt liv.« Matthæusevangeliet 25,31-46

Niels Duus Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Jørn Andersen, Erik Karlsen, Viggo Okholm, Runa Lystlund, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Clausen

Kort før sin død udtalte Stephen Hawking mennesket har 100 år igen på planenten jorden. Efter han tidligere mente mennesket havde 1.000 år tilbage. Og der tegner sig efterhånden et billede af hvor de sidste 100 år kommer til at føre hen. George Orwells 1984 virke med et ikke længere så Sci-Fi agtig.

E Z, Johanna Haas, Benta Victoria Gunnlögsson, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Steen Sohn - Den der med EU-parlamentet og Martin Henriksen er slet ikke så umuligt endda.
Hvis man kigger nøgtern på det har førstefascisten fra DF bliver han ikke valgt til folketinget næste år - DF har ingen kandidat endnu og så vil han blive vel modtaget til at hyle sammen med alle de andre brune røvhuller der ser ud til at blive valgt til parlamentet.

Forstemmende at høre på en folketingspolitiker, Martin Henriksen, som tilsyneladende ikke har forståelse for og respekt for et af Grundlovens bærende principper: magtens tredeling. At han ved samme anledning viser manglende respekt for Højesteret, gør kun sagen værre.

Martin Henriksen er ikke noget stort lys, men her rammer han bunden. Martin Henriksen holder sig ikke tilbage for at stramme kravene til de mennesker, der søger dansk statsborgerskab og indfødsret! Han er en skændsel for Folketinget!

Martin Henriksen burde have bevilget et elementært kursus i grundlæggende danske værdier og i Grundloven.

Niels Duus Nielsen, E Z, Jesper Sano Højdal, Benta Victoria Gunnlögsson, Viggo Okholm, Runa Lystlund, Søren Bro, Mogens Holme, Hans Larsen, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det bedste der kan ske, det er, hvis pressen fuldstændig ignorerer ham.

Han udviser en enorm stupiditet og racisme men også ganske solid uvidenhed. Men som Frede Jørgensen rigtigt gør opmærksom på i sit indlæg, så gør han egentlig ikke nogen stor skade. Men der findes desværre svagt fungerende borgere i samfundet, der ligefrem tror på det, han siger. Derfor bør pressen ignorere ham.

Niels Duus Nielsen, Johanna Haas og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Trumpisme!
Fra 2016 til 2017 er hadforbrydelser i Danmark ‘fordoblet’.

Squirrel Hill massakren i Pittsburgh er en vigtig påmindelse til danskerne om, hvordan vælgerenes indoktriner af vores folkevalgte politiskeres propaganda, ved spredning af ubegrundet frygt og intolerence politik, kan ansporer voldsparate borgere i samfundet til handling på frygten.

Had og hetz spredende politikere med frygt skabende politik, er til fare for stabiliteten i Danmark, Trumpisme kan skabe en lignende massakre i Danmark.

Trumpisme moderen i Danmark Pia Kjærsgaard Folketingets formand.
Tre afskyvækkende eksempler på otte dage i 2010.

»Men islam i sin grundsubstans, og det er det, jeg synes, vi skal forholde os til, er en voldsforherligende religion.«
Citat Pia Kjærsgaard (DR2 Deadline, 3.2.2010).

»Vi har en religion i Danmark i det 1000-årige rige, som Danmark er, og det skal vi holde fat i. Og derfor er det væsentligt, at islam ikke vinder frem i Danmark.«
Citat Pia Kjærsgaard(Politiken.dk, 26.1.2010).

»Jeg bryder mig ikke om dem, der generaliserer muslimer. Men med selve islam, der må jeg sige, at jeg har sværere og sværere ved at skelne mellem islam og islamismen.«
Citat Pia Kjærsgaard (Information, 20.1.2010).

Oppefra og ned svinges pisken.

“Når jeg ser på, hvordan nogle borgere opildner til holdninger mod flygtninge, eller hvor nedsættende der tales om jøder, spørger jeg mig selv:
Hvor godt forankret er den menneskelige værdighed i folks hoveder?”
Citat Josef Schuster, formanden for det Jødiske Centralråd i Tyskland.

Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-vi-maa-aldrig-glemme-krigens-rae...

“Ny rapport slår fast, at der bliver begået langt flere hadforbrydelser end først antaget.
Rapporten er resultatet af en udvidet gennemgang af politiets sager, og det får Rigspolitiet til at slå fast, at hadforbrydelser fortsat skal have høj prioritet.”
Citat Rigspolitiet.
https://www.dansk-politi.dk/artikler/2018/september/langt-flere-sager-me...

Johanna Haas, Jakob Trägårdh og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Måske man lige kunne huske på at Martin Hendriksens (og Trumps) succes er sket fordi de midtsøgende partier eller establishmentet , dels har fjernet demokratiet ved at flytte alle politiske ubehagligheder (for dem selv) ned til EU, dels ikke har andet svar på økonomiske kriser og de svage BNP-tal end at akademikere får de normale stigninger i deres levestandard, og de rige får eksplosive stigninger, mens den fattige halvdel af befolkningen bliver presset ud af arbejdsmarked af EUs regler om fri bevægelighed eller får lavere løn som følge heraf. Og således betaler den fattige halvdel den pris det er for samfundet at de rige og akademikerene har ravet til sig.

Så tak til Socialdemokratiet, De Radikale og Ventre for Martin Hendriksen.

Niels Duus Nielsen, E Z, Johanna Haas, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Mortensen, Vivi Rindom, Benta Victoria Gunnlögsson, Henrik Peter Bentzen, Nis Jørgensen, ingemaje lange, Flemming Berger, Anne Eriksen, Carsten Wienholtz, Jan Nielsen, Torben Skov, Jakob Trägårdh, Eva Schwanenflügel, Helene Kristensen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Jan Skovgaard Jensen
Jeg er helt enig.

Det er vanskeligt at få politikere til at blive befolkningens tjenere, de fleste politikere er med til kollektiv systembeskyttelse, Trumpisme er politisk udenomssnak, med det formål, ikke at handle på handlingskrævende opgaver, en økonomisk syndebuk politik.

Hvordan virker Trumpisme i praksis?
I takt med fattige og udsatte, bliver flere i antal i kølvandet på globalisering, hvor arbejdspladserne for 20-30% af befolkningen, er sendt til slave arbejder i Kina og Bangladesh for profit optimering og med samtidig afvikling af velfærd for en effektiv konkurrencestat, har resulteret i et ønsket om forandring, der sprede sig som ringe i vandet, men hvilken forandring vil den voksende gruppe af udsatte og de fattige have?
Der er frygt fra millioner af ‘working poor’ langt op i middelklassen for selv, at blive fattig, hvor nu Donald Trump i USA, er ‘alene’ løftet om forandring, der er den enorme magtfaktor i Donald Trump disruption’ politik, om det faktisk forholder sig sådan, at Donald Trump ‘disruption’ skaber økonomisk eller social fremgang, på den lange bane, er ikke længere er så relevant for de fattige og udsatte, de er blevet konstant fattigere i årtier, de fattige og det stigende antal udsatte, samt, de mange der ser, at de bliver udsatte på sigt, vil enhver forandring der skaber det mindste håb om hjælp og øget tryghed.

I Danmark har vi fortsat lidt højere løn, men vi er under samme løn dumpings udfordring i kølvandet på globaliseringen som amerikanerne og velfærdssamfundet er under afvikling i takt med uligheden stiger, amerikanere er også gældsatte, dog ikke så gældsatte som vi i Danmark er det.

Trumpismen den stærkes ret!
At den stærke part i et forhold bestemmer, ene og alene i kraft af sin overlegne styrke og uanset om vedkommende har ret eller ej.
Donald Trump siger han vil skrue tiden tilbage til dengang, hvor kul afbrænding og olie afbrænding var fremtiden, hvor hvide amerikanere var en klasse for sig i samfundet.

De menneskeskabte klimaforandringer og den fraværende bæredygtige omstilling, er Trumpismens økonomiske politik, en økonomisk syndebuk politik opbygget på frygt for, at mindste sit arbejde til indvandre og skulle betale til indvandre der ikke arbejder, men i virkeligheden er de hvide amerikanere en aldrende befolkning, som vi danskerne er det og er helt afhængige af indvandrere, som vi er det.
Hvorfor virker Trumpismens udenomssnak?

Denne voksende destabiliseret gruppe i befolkningen de fattige og de mange der kan se, at de vil blive de kommende fattige, vil have adgang til kortsigtede økonomiske gevinster, som de ‘rige’ høster økonomisk ubegribelige rigdomme ved, på olie, gas og kul afbrænding ikke mindst på Børsen, dem drømmer de fattige og udsatte om, at få større andel af.

Der er samme fundament, den danske økonomiske syndebuk politik anno 2018 står på, den der politisk, skal holde Danmark fra en bæredygtig omstilling.

Niels Duus Nielsen, Runa Lystlund, Flemming Berger, Anne Eriksen, Jakob Trägårdh og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Torben K. L. Jensen - nej det kan du have ret. Som meningsmålingerne står nu, er der en del DF'ere, der ikke bliver genvalgt.

Benta Victoria Gunnlögsson og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Henning Kjær
24. november, 2018 - 13:16 :

"Den sidste tid er jeg blevet gjort opmærksom på at Grundlover yder meget ringe beskyttelse af alle danskere. Uden Menneskerettighedskonventionen er vi alle ilde stedt."

Henning, du har fuldstændig ret.
Grundloven er meget vag, og forholder sig ikke særlig meget til individets rettigheder.
Den kan (mis)fortolkes i lange stræk, hvad Martin Henriksen her gør et ret bombastisk forsøg på.

Kan hænde at MH spiller en mindre rolle i den store helhed.
Men han fungerer (som også bl.a. Søren Espersen og Kenneth Kristensen Berth) som tilforordnet opsender af DF'ske prøveballoner.
Nu skal DF profilere sig overfor et endnu mere yderliggående og trumpisistisk parti, nemlig Nye Borgerlige, der på ingen måde holder sig tilbage med uhyrlige synspunkter og hæmningsløse løgne.
Derfor svinehunden, der gøer værre end den bider.

Rune Lykkeberg er her 'point on' i analysen; det kan ikke fortsætte at lade al politik dreje sig om de fremmedfjendske ønsker, såfremt vi skal bevare et Danmark vi kan være stolte af.

Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Rolf Andersen, Runa Lystlund, Anne Eriksen, Carsten Wienholtz og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel
“Det kan ikke fortsætte at lade al politik dreje sig om de fremmedfjendske ønsker”

Det vil der ikke blive ændret på for det handler om i virkelighedens verden om økonomi afledning, udenomssnak og syndebuk politik, fra dette faktum.

Trumpisme som økonomisk systembevarende redskab, har medført grotesk racisme fra SF til DF i Folketinget.

Danske Bank har DKK. 1.500 milliarder fra kriminalitet på bøgerne, mange har mistet livet.

Et konkret mord der gav kontant bonus og resultatløn til de centralt placerede i Danske Bank.
Link: https://youtu.be/2KnR0lOH1dk

Jeg behøver ikke at nævne, at vores korrupte politikere i sidste uge har belønnet deres kriminelle samarbejdspartner i Danske Bank, med en fireårig kontrakt, som Folketingets finansinstitution.

Trumpisme er det økonomisk systembevarende redskab fra SF til DF.

Snart kommer kravet vel fra Martin Henriksen eller Pernille Vermund efter valget om påsyet halvmåne på overtøj, så befolkningen kan tage deres forholdsregler, når ghetto børn færdes uden for deres indhegning og kun kan straffes på lige fod med de ‘rigtige danskere’.

Eller muligvis Mette fredriksen selv kan fremsætter forslaget.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Vi/Danmark kan ikke være bekendt at kalde Martin Henriksen politiker.
Vend ryggen til DF og især Martin Henriksen.

Johanna Haas, Jonna Jensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Nørgaard og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Runa skriver.
Så længe der ikke kan opereres for idioti, bliver DFs medlemmer ikke hjulpet.

Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Philip B. Johnsen
25. november, 2018 - 18:01

Jeg skulle have skrevet :
- Det BURDE ikke kunne fortsætte at lade al politik dreje sig om de fremmedfjendske ønsker.

For du har da fuldstændig ret, det fortsætter desværre.. :-(

Til H.C" Bisschop Mogensen.
Jeg ved ikke hvor du har været i kirke i dag, men den tekst du nævner hører til første tekstrække, og vi befinder os i et år hvor vi bruger anden tekstrække.

Runa skriver.
Hvorfor går DF og Martin Henriksen ikke ind og interesserer sig for salg af danske boligforeninger, erhvervsejendomme, landbrug, Statens Seruminstitut og frasalg af danske infrastrukturer mm. og forhindrer, at Danmark derved bliver opkøbt af af udenlandske/amerikanske spekulanter/kapitalfonde/hedgefonde, som de nu aktuelle sager om den amerikanske kapitalfond Blackstone, repræsenteret af Niels Jansson ejedomsspekulant. Han (38 år) repræsenteres godt nok af to mindreårige døtre, hvis tilstedeværelse gør ham muligt, at gå fri af at tilbagebetale det han skylder sine kreditorer fra finanskrisen. Han er i det der kaldes kreditly, nævnt et andet sted i bladet. Takket være to mindreårige døtre bor han i Rungsted.

Hvorfor går DF og Martin Henriksen ikke ind i den slags sager, hvis de har Danmark kært og forhindrer ved lovgivning, at f.eks boligforeninger bliver solgt til udenlandske spekulanter?

Hele Danmark kan sælges til udenlandske spekulanter/kapitalfonde/hedgefonde, alt imens DF taler om hvordan muslimerne overtager Danmark. Det er da det rene idioti.

Hvad bliver der tilbage af Danmark, når vores regering med Konservative, Venstre og LA har solgt alt til udenlandske fonde. Vi kan heller ikke undlade S og Radikale i den snak. De solgte også Danmark aktivt væk.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Carsten Munk, Kenneth Jacobsen, Johanna Haas og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Søren Lystlund
Du glemmer, at det ikke kapitalismen folk bl.a. her på Information tråden kritisere, det er politikere folk er uenige med.

Det er forståelsen der mangler, de systemiske banker og finansinstititutioner er internationale organiserede kriminalitet.

Når den internationale organiserede kriminalitets grådighed tager overhånd og den kunstigt oppustede økonomi, der lever den vækst politikere har brug for til genvalg, ikke kan opretholdes og implodere fra tid til anden, så sender vores folkevalgte regningen til borgerne for de riges fest.

Før dette faktum fiser ind på lystavlen i befolkningen, fortsætter udviklingen med CO2 udledning og de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet, med den af finanssektoren bestemte hastighed.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Danmarks pendant til Donald Trump?

Nøj, hvor vi gungrer! Martin Henriksen, f. 25. januar 1980, har været medlem af Folketinget for DF, siden han den 8. januar 2005 i en alder af kun 25 år og med en HF som eneste højere uddannelse på CV'et blev valgt for første gang. Skulle han ryge ud af tinget igen efter næste folketingsvalg, klarer han sig nok med sin fratrædelsesgodtgørelse og den pensionsordning, medlemmerne af det høje ting har sikret sig selv og hinanden gennem alle de år, Martin Henriksen har siddet med ved tag selv-bordet. Og ellers kan han vel altid efter sin lange karriere som 'meningsdanner' og 'livsstilsekspert' for DF anvendes af nogen fra 'netværket' af lobbyister i presselogen på Christiansborg som 'samfundsdebattør' og 'politisk kommentator' for en eller anden velgørenheds-NGO til højre for den nuværende demarkationslinje mellem 'Blå Blok' og 'Rød Blok', indtil der bliver brug for en mere i 'støttepartiet DF' igen ... ;o(