Læserbrev

Saxo Bank: Bankerne tager alt for mange penge for at investere danskernes pensioner

Forbrugerrådet har vist, at man ved at skifte fra bankernes traditionelle løsninger til billigere og bedre investeringsløsninger over et helt liv kan få en besparelse så stor, at man kan gå på pension fire år tidligere
Debat
2. november 2018

Den finansielle sektor er blevet mødt med massiv kritik i den seneste tid, og vi har set alt for mange eksempler på, hvordan kortsigtede gevinster er blevet prioriteret over langsigtede gevinster til gavn for banker, kunder og samfund.

Derfor er det heller ikke overraskende, at en ny opgørelse fra e-nettet viser, at flere vælger at skifte bank. Dels er det rent teknisk blevet nemmere, og derudover kan der være virkelig gode grunde til at stille kritiske spørgsmål til sin bank – ikke mindst på investeringsområdet, selv om det kan være lidt overset.

Forbrugerrådet har vist, at man ved at skifte fra bankernes traditionelle løsninger til billigere og bedre investeringsløsninger over et helt liv kan få en besparelse så stor, at man kan gå på pension fire år tidligere.

I dag ender danskernes opsparing og pension dog ofte i bankernes egne investeringsforeninger, som investerer dem i eksempelvis aktier. Der findes mange gode danske investeringsforeninger, men det er ofte en meget dyr løsning. Kigger man på dem, der er tilgængelige for privatinvestorer, opkræver de mere end 10 mia. kr. i gebyrer. Hvert år.

Banker skal selvfølgelig have lov til at tjene penge, men det er svært at se kvaliteten retfærdiggøre den høje pris.

Som Finanstilsynet for nylig slog fast, findes der gode og billige alternativer til de investeringsforeninger, bankerne ofte foreslår deres kunder. Og derfor vinder billige alternativer som indeksfonde, der f.eks. følger et aktieindeks som C25 eller et amerikansk aktieindeks, også kraftigt frem i udlandet. Men Danmark halter gevaldigt efter.

Det er dybt tankevækkende, at vores pensionsalder kan sænkes med flere år, hvis bedre investeringsløsninger som indeksfonde udbredes i Danmark. Mange vil selvfølgelig vælge at fortsætte med at arbejde, men så kan besparelsen give muligheden for at købe et sommerhus eller længere rejser med familien.

I Saxo Bank vil vi derfor arbejde for, at danskerne for alvor bliver opmærksomme på, at der er bedre løsninger tilgængelige for dem.

Spørg dig selv, om din banks service og rådgivning er så god, at du har lyst til at arbejde fire år for den? Hvis ikke, så er det værd at undersøge alternativerne.

Kim Fournais, adm. direktør for Saxo Bank

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vi kunne også betale mere i skat, sænke pensionsalderen og gøre folkepensionen anstændig.
Så blev der noget til alle, men det er nok ikke lige Saxo Banks kop te.

Torsten Jacobsen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Nej indlægget er nok mest noget "fra den ene finansspekulant til den anden" snak! Saxo bank vil vist kapre pensionskunder. Mon de også får en Ayn Rand bog?

Det er sikkert rigtigt, at bankerne er for dyre. Det har man brokket sig over i årevis. Man planlægger måske flere "røde sider"?