Læserbrev

Virksomheders boykot af Saudi-Arabien er hyklerisk

Forhåbentligt er hele Khashoggi-tragedien startskuddet for, at vi i Vesten én gang for alle indser, at Saudi-Arabien ikke er vores allierede
5. november 2018

Det er hyklerisk at se den reaktion, der kommer oven på mordet af den saudiske journalist, Jamal Khashoggi, der blev myrdet på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.

Fremtrædende personer vil nu ikke længere rejse derned, og danske smykke- og arkitektfirmaer som Pandora og Henning Larsen vil ikke længere have noget med landet at gøre. Der har været stor medieinteresse med livedækninger, hvor alle tænkelige sider af den absurde sag er blevet vendt og drejet.

Undskyld mig, men Saudi-Arabien er nøjagtigt det samme forbryderregime, det altid har været. Landet er Islamisk Stat på steroider, og meget af terrorbevægelsens perverse ideologi og straffesystem er kopieret direkte fra diktaturstyret.

Skulle man være i tvivl om, hvad der foregår i Saudi-Arabien, kan jeg anbefale, at man læser rapporterne fra Amnesty International om landet. Læsningen er så uhyggelig og frastødende, at den får en Stephen King-krimi til at minde om et Anders And-blad. Her dokumenteres det, hvordan landet bl.a. gør brug af offentlige henrettelser. Der er udbredt tortur og voldtægt af fanger i fængslerne, forfølgelse af religiøse mindretal, diskrimination af kvinder og menneskehandel. De her ting er offentligt kendt.

Alle ved, at Saudi-Arabien støtter islamiske terrorister rundt omkring i verden og prøver at sprede deres sygelige ideologi overalt ved hjælp af økonomisk støtte til koranskoler og moskeer i mange forskellige lande – også i Vesten. Og i øjeblikket står forbryderregimet bag den ene massakre efter den anden på civilbefolkningen i Yemen.

At nogle danske firmaer nu indser, hvilket modbydeligt regime Saudi-Arabien rent faktisk er, kan man selvfølgelig sige er bedre sent end aldrig. Det er bare topmålet af hykleri, at virksomhedernes skift sker på grund af den store presseomtale, der er om den myrdede journalist.

Det er helt vildt at se, hvor meget journalistdrabet fylder i danske medier, mens der stort set aldrig er interesse for Saudi-Arabiens mange andre forbrydelser. Forhåbentligt er hele denne tragedie startskuddet for, at vi i Vesten én gang for alle indser, at Saudi-Arabien ikke er vores allierede, men tværtimod en forbryderstat, der aldrig nogensinde har været en del af løsningen i Mellemøsten.

Lars Aslan Rasmussen, MF for Socialdemokratiet

Den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman, har udsultet millioner af børn i sin krig mod Yemen, overgået sine forgængere i menneskerettighedskrænkelser, kidnappet Libanons premierminister og står efter alt at dømme bag mordet på den saudiske journalist Jamal Khashoggi. Alligevel fortsætter Vestens tætte samarbejde med Saud-klanen ufortrødent
Læs også
Hvorfor bliver Vesten ved med at have et så godt forhold til det store land i Mellemøsten? Ole Wøhlers Olsen, tidligere ambassadør i Saudi-Arabien fra 1987 til 1994, siger, vi skal tilbage til fundet af olie i 1930’erne for at forstå relationen, som i øjeblikket slår sprækker på grund af sagen om journalisten Khashoggis forsvinden
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu